Hoitoon mennessä on hyvä tietää mitä tapahtuu, jos kaikki ei sujukaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kokeneesta kirurgista ja huolellisesta hoidosta huolimatta toimenpiteissä tulee joskus korjattavaa tai komplikaatioita. Silloinkin potilaan on tärkeää tietää, että hänestä pidetään huolta osaavassa ympäristössä.

Eiran sairaalassa kauneuskirurginen hoito alkaa hoitosuunnitelmasta ja ulottuu jopa vuoden päähän toimenpiteestä. Leikkauksen hinta kerrotaan jo hoitosuunnitelmaa tehtäessä, ja hoitovastuuseen kuuluu jatkohoito ja mahdollisesti tarvittavat korjaavat toimenpiteet vuodeksi eteenpäin ilman kohtuuttomia lisämaksuja. Luotettava, pitkä hoitosuhde ja vastuu ovat Eirassa kaiken A ja O. Kaikki Eiran sairaalan plastiikkakirurgit ovat esteettisen plastiikkakirurgiayhdistyksen jäseniä.

Plastiikkakirurgia valitessa on tärkeää voida luottaa lääkärin näkemykseen ja siihen, että hän miettii asiaa juuri sinun kannaltasi. Kokenut lääkäri osaa myös sanoa, jos toivottu tulos on mahdollinen ilman kirurgiaakin.

Eiran sairaalassa leikkauksettomiin kauneushoitoihin kuuluvat muun muassa ultraääni- ja valoimpulssihoidot, laser- sekä täyteainehoidot. Kokeneet suomalaiset lääkärit sekä eri alojen asiantuntijat miettivät sinun toiveisiisi sopivan vaihtoehdon ja vuodeosaston päivystävä henkilökunta huolehtii hoidon aikana hyvinvoinnistasi. Kaksikielisessä Eiran sairaalassa hoidon saa halutessaan myös ruotsiksi.

Kun harkitset kauneuskirurgiaa:

1. Valitse lääkäri ja hoitopaikka huolella. Huomioi plastiikkakirurgin koulutus, kokemus alalta sekä leikkauksiin liittyvät vastuuasiat. Hyvä hoitopaikka huolehtii asiakkaan tarpeista loppuun saakka.
    Keskustele osaavan lääkärin kanssa odotuksistasi avoimesti. Näytä kuvia, kerro motiiveistasi ja kysy lääkäriltä, miten muutokset tulevat heijastumaan muuhun elämääsi.
  2. Selvitä huolella, mitä toimenpiteeseen kuuluu ja mikä on hoidon kokonaishinta.
  3. Jos päätät tehdä kirurgisen toimenpiteen, mieti leikkauksen ajankohta huolella. Toipumiseen voi mennä muutamasta päivästä viikkoihin.
  4. Keskustele toimenpiteen jälkeen lääkärin kanssa paitsi fyysisistä tuntemuksista, myös ulkonäön muutoksen aiheuttamista tunteista ja ajatuksista. Uusi ulkomuoto on kuin uusi identiteetti ja tottumiseen voi mennä tovi.

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä syksyllä 2014, ja päivitetty keväällä 2016.