”Meillä suomalaisilla tuntuu olevan paha tapa pitkittää tutkimuksiin ja hoitoon menoa. Suurempi osa tuki- ja liikuntaelinsairauksista voitaisiin saada hallintaan ja jopa parannetuiksi ilman leikkausta, kunhan niihin päästään käsiksi ennen kuin ne kehittyvät liian pitkälle”, kertoo ortopedi Esko Kaartinen.

 

KIRURGIA VASTA VIIMEINEN HOITOKEINO

Esko Kaartinen sanoo olevansa huolissaan julkisen terveydenhuollon edelleen pitkähköistä hoitojonoista.

”Monet tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat hoidettavissa ei-leikkauksellisilla eli konservatiivisilla hoidoilla”, Kaartinen sanoo. ”Meillä Eirassakin on erinomaiset valmiudet fysioterapiaan ja lääkkeellisiin hoitoihin.”

”Nämä hoitomuodot ovat sitä tehokkaampia, mitä nopeammin ne aloitetaan. Monet potilaat kuitenkin turvautuvat ymmärrettävästi ensin julkisen puolen tarjoamiin palveluihin, jolloin jo tutkimuksiin pääsy voi pahimmillaan kestää kuukausia. Tuona aikana vaiva voi jo pahentua niin, että kirurgia jää ainoaksi vaihtoehdoksi”, kuvailee Kaartinen.

 

VAIVAISENLUUSTA TEKONIVELEEN TIIMITYÖLLÄ

Esko Kaartinen on Suomen johtavia tähystyskirurgian osaajia, ja Eiran sairaalassa tähystyskirurgiaa sovelletaankin lähes kaikkiin niveliin varpaista lonkkaan asti. Eiran ortopeditiimissä on kokeneet asiantuntijat tuki- ja liikuntaelinsairauksien monille eri osa-alueille kuten tähystyskirurgia, tekonivelkirurgia, käsikirurgia, olkakirurgia ja reumakirurgia.

Esko Kaartinen painottaa, että ortopedia on pitkälle tiimityötä. Vaikka jokainen Eiran ortopedeista hallitsee tuki- ja liikuntaelinsairaudet laaja-alaisesti, heillä on jokaisella myös oma erikoisalansa.

 

YKSITYISSAIRAALASTA LUOTETTAVA DIAGNOOSI NOPEASTI

Yksityissairaalassa asiakas pääsee nopeasti ortopedin vastaanotolle, ilman haitallisia jonotuksia. Nopeasti järjestynyt vastaanotto nopeuttaa myös hoitotarpeen ratkaisevan diagnoosin määrittämistä.

”Eiran puoleen kääntyvät potilaat ovat selvästi varsin valistuneita ja haluavat pitää hyvää huolta terveydestään selvittämällä vaivojensa syyt mahdollisimman aikaisessa vaiheessa”, sanoo Esko Kaartinen. ”Hoitovaihtoehtoja on joskus useitakin, ja yhteistuumin potilaan kanssa löydetään varmasti jokaiselle sopivin ratkaisu terveysongelman poistamiseksi.”

Tervetuloa Eira Ortoklinikalle!

Eiran ortopedisella ja käsikirurgisella osaamisella on pitkät perinteet: polvi-, lonkka-, olkapää- ja käsikirurgiasta meillä on tuhansien leikkausten kokemus.

Eiran tähystyksiä ja tekonivelleikkauksia tekevät kirurgimme edustavat Suomen parasta osaamista ja heillä on käytössä viimeisin leikkaustekniikka. Tekoniveltiimimme on tehnyt satoja lonkan ja polven leikkauksia uusimmilla tekniikoilla. Käytössämme on kaikki tekoniveltyypit. 

Varaa aika vastaanotolle helposti nettiajanvarauksestamme!

VARAA AIKA

Eira Ortoklinikka

Rajoittaako kipu liikkumista? Särkeekö niveliä? Nyrjähtikö nilkka? Eira Ortoklinikalla tutkitaan ja hoidetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja -vammoja. Meillä on vuosien kokemus tähystyskirurgisista toimenpiteistä sekä polven ja lonkan tekonivelleikkauksista. Varaa aika vastaanotolle helposti nettiajanvarauksestamme!

Lue lisää

Nivelrikkoon apua tekonivelleikkauksesta

Alkuvaiheen nivelrikkoon auttavat liike- ja liikuntahoidot sekä nivelrikkoon tarkoitetut lääkkeet. Jos nivelrikon aiheuttamat kivut haittaavat elämänlaatua merkittävästi ja ei-leikkaukselliset hoitokeinot on käytetty loppuun, on usein vaihtoehtona tekonivelleikkaus.

Lue lisää

Nivelten tähystyskirurgia

Tähystysleikkauksia voidaan soveltaa tänä päivänä lähes kaikkiin niveliin. Tyypillisimpiä tähystysleikkauksia ovat lonkan, polven, nilkan, jalkaterän, olkapään, ranteen ja käden tähystysleikkaukset. Eiran sairaalan tähystyksiä tekevät kirurgit edustavat Suomen parasta osaamista.

Lue lisää

Käsikirurgia

Murtuma, nivelsiderepeämä, hiirikäsi, tenniskyynärpää, jännetuppitulehdus ja avohaava. Käden alueen vammat ovat monenlaisia, mutta usein niille on yhteistä, että ne vaikeuttavat ihmisen jokapäiväistä toimintaa ja saattavat aiheuttaa jopa työkyvyttömyyttä.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti