ORTOPEDILLA OLTAVA MONIPUOLINEN HOITOVERKOSTO

Kaartisen mukaan osteopaatit käyvät kovan koulutuksen, ja he tuntevat ihmiskehon anatomian toiminnallisen puolen ja häiriötilat jopa paremmin kuin monet lääkärit. "Kun minä potilasta tutkiessani havaitsen, että hänen tukirankaongelmaansa löytyisi parempi ratkaisu osteopaatilta, lähetän hänet ilman muuta jollekin Eiran osteopaateista", painottaa Kaartinen. "Ja sama tietysti pätee myös toisin päin".

"Lääkärin on oltava avarakatseinen ja ajateltava aina potilaan parasta. Sen vuoksi esimerkiksi ortopedilla on oltava toimiva verkosto, johon kuuluvat osteopaattien lisäksi fysioterapeutit, kiropraktikot, naprapaatit ja jopa kansanparantajat joissakin tapauksissa", kuvailee ortopedi, ylilääkäri Esko Kaartinen.