Säännölliset tarkastukset

Osa silmäsairauksista etenee varsin huomaamatta. Viimeistään 40 vuotta täytettyä on hyvä käydä silmälääkärissä varmistamassa silmien terveydentila ja jatkaa tarkastuksia säännöllisesti. Ikänäkö alkaa kehittyä usein juuri 40–45 vuoden iässä. Myös silmän taittovirheen kehittymistä on hyvä seurata säännöllisin väliajoin.Kaihi on yksi yleisimmistä silmäsairauksista ja kaihileikkaus on yleisin kirurginen toimenpide maailmassa. Silmän etuosan tulehdukset ovat niin ikään yleisiä. Lisäksi silmälääkäriin voi hakeutua silmäluomien asentovirheiden tai toiminnallisten häiriöiden takia.Kun on kyse alle 8-vuotiaan lapsen silmistä, on syytä varata aika suoraan silmälääkärille. Lapsen silmätarkastuksessa näöntarkastuksen lisäksi selvitetään mm. syvyysnäkö, silmien liikkeet, mustuaisreaktiot ja mikroskoopin avulla tutkitaan silmänpohjat. Tarvittaessa mitataan myös silmänpaineet.

Eirasta kattavat silmätutkimuspalvelut

Silmätutkimuksista vastaavat kokeneet silmähoitajat ja optikot. Silmätutkimuspalveluitamme ovat esitutkimukset taittovirhekirurgisia leikkauksia varten, silmän verkkokalvon kerroskuvaus (OCT), silmänpohjan valokuvaus, sarveiskalvon paksuusmittaus (OCT ja topografia), silmänpaineen kertamittaus/vuorokausikäyrä sekä Humphrey ja Goldman –näkökenttätutkimus.

Silmäkirurgian tarve kasvaa

Silmäleikkaukset ovat maailman yleisimpiä leikkauksia. Myös Suomessa väestön ikääntyessä niiden tarve kasvaa. Eiran sairaalan silmäkirurgit ovat kokeneita, oman alansa asiantuntijoita. Silmäleikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja niistä kotiutuu samana päivänä.Eiran sairaalan kirurginen välineistö ja laitteisto ovat viimeisintä tekniikkaa ja niiden käytössä huomioidaan maksimaalinen turvallisuus. Matalaenerginen laitteisto myös varmistaa nopean toipumisen leikkauksen jälkeen.Tavallisimpia silmäleikkauksia ovat kaihileikkaus, taittovirheleikkaus (SMILE, Femtolasik, PRK, linssileikkaus tai ICL-leikkaus) sekä silmäluomileikkaukset ja kyyneltieleikkaukset.

Palvelusetelillä kaihileikkaukseen

Eirassa kaihileikkaus voidaan tehdä myös HUS:n myöntämän palvelusetelin perusteella.

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä keväällä 2014, ja päivitetty keväällä 2016.