– CO2-laseria käytetään pääasiassa ihomuutosten poistossa, ihon ja arpien hionnoissa. Mutta CO2- laserilla voidaan häivyttää myös ihon ryppyjä ja uurteita sekä ihon pigmenttimuutoksia. Myös ihon valovaurioita eli solaarikeratooseja hoidetaan laserilla, plastiikkakirurgian erikoislääkäri Minna Rautio kertoo. Tehokas ja tarkka hiilidioksidilaser on ensimmäisiä laserlaitteita, jotka kehitettiin nimenomaan näihin hoitoihin. Hyviä tuloksia saadaan muun muassa ihomuutosten laserpoistoissa. Ihon hionnoissa on nykyisin muitakin vaihtoehtoja, mutta Raution mukaan hiilidioksidilaseria pidetään hyvänä erityisesti keskisyvien ja syvien ryppyjen ja urien hoidossa.

– CO2-laser soveltuu myös tiettyjen ihosairauksien hoitoon, kuten luomien kolesteroliplakkien, ruusufinnin aiheuttaman rhinophyman (nenän ihon paksuneminen) hiontaan sekä sisäänkasvaneiden kynsien osapoistoon, sanoo ihotautilääkäri Sari Koskenmies Eiran sairaalasta.

Hiilidioksidi (CO2)-laserin laservalon aallonpituus on 10600 nanometriä. Sen energia sitoutuu veteen, jota on kaikissa ihmisen kudoksissa. Tämän ansiosta se sopii sopii erityisen hyvin keskisyvien ryppyjen ja esim. aknearpien hoitoon. Näissä toimenpiteissä käytetään usein co2 laserin fraktioivaa, eli reittävää ominaisuutta.

 

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä syksyllä 2012, ja päivitetty keväällä 2016.