olin tottunut elämään ilman rintoja

Minä olen aina tottunut elämään ilman rintoja. Yritin pitkään hyväksyä sen tosiasian, että näin on. Välillä mietin rintojen suurennusleikkausta, mutta en halunnut ryhtyä siihen liian nuorena. Nyt olen 27-vuotias eli juuri sopivassa iässä tekemään tämän päätöksen.

Olen urheillut 12-vuotiaasta ja urheilen edelleen. Nykyään myös valmennan. Kun päätin hankkia itselleni rinnat, minulle oli tärkeää, että ne olisivat sopusuhtaiset muun kehoni kanssa. En halua, että jokainen näkee jo kauas, että minulla on implantit. Toinen minulle tärkeä juttu oli, että teen tämän vain itseni takia. Esimerkiksi kukaan mies ei ole koskaan sanonut, että minun pitäisi tehdä jotakin rinnattomuudelleni. 

 
Lääkärin asiantuntemus vakuutti minut

Olen kuullut kauhutarinoita pieleen menneistä leikkauksista. Myös eräällä ystävälläni on todella huonoja kokemuksia. Niinpä halusin itse parhainta mahdollista hoitoa.

Välillä tuntuu, että esteettinen kirurgia on ihan villi ala, jossa kuka tahansa voi tehdä mitä tahansa. Minusta meidän pitää asiakkaina vaatia vastuullisuutta ja valita vain luotettavia vaihtoehtoja. Minulle tärkeää oli, että operaatio tehdään Suomessa ja sen tekee hyvä ja kokenut plastiikkakirurgi. 

Kävin eri paikoissa ja valitsin lopulta Eiran sairaalan plastiikkakirurgian erikoislääkäri Pentscho Popovin. Hän vakuutti minut, koska kuunteli minua ja tuntui todella ammattitaitoiselta ja huolelliselta. Pentscho Popov myös sanoi, että hyvän tuloksen takia implantti kannattaa minun tapauksessani laittaa rintalihaksen alle. 

Eirassa minulle annettiin aikaa. Kenelläkään ei ollut kiire. Ensin minulla oli lääkärillä tunnin aika, sitten tapasimme uudelleen viikon kuluttua. Minulla oli koko ajan vahvasti sellainen olo, että Pentscho Popov keskittyy minuun ja vastaa jokaiseen kysymykseeni ymmärrettävästi ja perusteellisesti.

 

leikkauspäivänä olin turvallisissa käsissä eiran sairaalassa

Kun sitten leikkauspäivänä odotin leikkausta potilashuoneessa, minulle tuli hyvin turvallinen olo. Kaikki olivat niin ystävällisiä. Itse leikkaus kesti noin kaksi tuntia ja heräilin iltapäivällä kahden aikoihin heräämössä. Illalla äiti tuli hakemaan minua. Hän on tukenut minua koko tämän ajan, koska pitää asiaa minun päätöksenäni. 

 

leikkauksen jälkeiset kivut pelottivat, mutta kaikki meni hyvin

Minua pelottivat leikkauksen jälkeiset kivut. Leikkausiltana en kylläkään tuntenut mitään kipuja. Kirurgi mainitsikin, että jokainen kokee kivun erilaisena. Seuraavakin päivä oli kivuton, koska otin kipulääkkeitä. Pidin puolitoista viikkoa lomaa eikä minulla ollut liiemmin kipuja. Työpaikallani kerroin leikkauksesta kaikille ja ihmiset olivat tosi ymmärtäväisiä. 

 

Näiden rintojen kanssa tunnen olevani oma itseni

Huomenna pääsen eroon tukiliiveistäni. Sovittelin eilen vaatteita ja tunsin itseni tosi onnelliseksi. Onneksi tein tämän. Minusta tuntuu, että nyt olen minä. Se on kummallisen kutkuttava tunne.

 

Potilaan kokemus rintojen suurennusleikkauksesta, syksy 2016. Toimittajana Riitta Pollari.

Lue lisää rintojen suurennusleikkauksesta ja katso hinnat
Rintojen suurennus ja kohotus

Jos sinua askarruttaa rintojesi pienuus, niiden muoto tai laskeutuminen, ota yhteyttä Eiran sairaalaan ja varaa aika plastiikkakirurgin vastaanotolle. Voit keskustella rintojen eri leikkausvaihtoehdoista ja saat yksilöllisen hoitosuunnitelman. Nyt kampanjahintaan alkaen 4560 €.

Lue lisää

PLASTIIKKAKIRURGIN OHJEET

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee rintojen suurennusleikkausta?

Lue Eiran sairaalan plastiikkakirurgin ohjeet.
LUE ASIANTUNTIJAN OHJEET