Korjausleikkaus palauttaa entiset muodot. Rintaimplantit tai oman rasvan siirto rintoihin palauttavat rintoihin niiden aikaisemman täyteläisyyden. Rintojen kohotusleikkaus palauttaa laskeutuneiden rintojen muodon. Plastiikkakirurgi Minna Rautio kertoo, että raskauden jälkeisiin rintakorjauksiin hakeutuvat usein juuri hyvin pienirintaiset naiset. Koska pienirintaisilla naisilla imetys onnistuu usein hyvin, voi käydä niin, että rinnat tyhjentyvät tai jopa katoavat kokonaan. Muutos voi olla suuri ja sellainen, että on hankalaa löytää kauniisti istuvia vaatteita ja sopivia liivejä. Rintojen muotoa voi palauttaa implanteilla tai oman rasvan siirrolla. Oman rasvan siirto edellyttää, että siirrettävää rasvaa on riittävästi.

– Nämä naiset korostavat usein luonnollisuutta. Kyseessä ovat ”aikuiset” naiset, keskimäärin 35-vuotiaat, jotka haluavat takaisin sen mitä joskus oli. He ovat yleensä liikkeellä hyvin rationaalisin syin. Jos rintakudos on helposti venyvää, raskaus ja imetys voivat muuttaa rinnat hyvin veltoiksi ja laskeutuneiksi. Jos laskeutuminen on huomattavaa, eivät implantit tai rasvansiirto riitä muodon palauttamiseen, vaan tarvitaan kohotusleikkaus.

Rintojen korjausleikkaukset tehdään nukutuksessa tai ns. kevytnukutuksessa. Toimenpide kestää pari tuntia ja kotiin pääsee joko samana tai seuraavana päivänä.

– Leikkaus ei vaadi jälkihoidolta mitään erityistä. Aluksi ei tietenkään saa nostella mitään painavaa, tehdä raskasta fyysistä työtä tai esimerkiksi ajaa autoa, mutta muuten elämä on aika normaalia. Kevyttä työtä tekevä voi palata työhön noin viikon kuluttua. Rintaimplantti- ja kohotusleikkauksen jälkeen pidetään ensimmäisen kuukauden ajan urheilurintaliivejä päivin öin.

Lopullista tulosta joutuu odottamaan kärsivällisesti. Rinnat muotoutuvat lopulliseen malliinsa vasta noin puolen vuoden päästä leikkauksesta. Rasvansiirrossa osa siirretystä rasvasta häviää. Yleensä suositetaan tehtäväksi kaksi siirtoa noin 3 kuukauden välein, jotta saavutetaan toivottu tulos.

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä syksyllä 2011, ja päivitetty keväällä 2016.