pohdin pitkään rintojen suurennusleikkausta

Mietin tätä rintojen suurennusleikkausta vuoden. Sitä ennen elämässäni oli tapahtunut suuria muutoksia. Täytettyäni 50 minulla alkoi olla aikaa itselleni. Kun sain viimeinkin aikaa huolehtia myös itsestäni,  ryhdyin liikkumaan ja aloin kiinnittää huomiota myös ruokavaliooni.

Painoa putosi yhteensä 30 kiloa ja näytin todella erilaiselta kuin ennen. Kun laihduin ja kiinteydyin, aloin voida muutenkin paremmin. Rintani hävisivät kuitenkin melkein kokonaan. Tuli tunne, että ne alkoivat olla ihan eri paria muun kehon kanssa. Halusin tehdä asialle jotakin.

ammattitaitoinen kirurgi vakuutti ja vahvisti päätöstä

Päätin varata konsultaation Eiraan sairaalaan. Minulle oli hyvin tärkeää, että jos ryhdyn operaatioon, sen tekee ammattitaitoinen lääkäri. Kun tapasin plastiikkakirurgian erikoislääkäri Minna Raution ensimmäisen kerran, olin kyllä todella vaikuttunut. Minua vastapäätä istui asiantunteva ja rauhallinen ihminen, johon luotin heti.

Minulle henkilökohtaisesti oli tärkeää, että hän on ikäiseni nainen, joka voi ymmärtää ajatuksiani ja elämäntilannettani. Hänen realistisuutensa sekä perinpohjaisuutensa viehättivät minua. Kun lääkäri jaksaa kertoa asiat hyvinkin yksityiskohtaisesti, tulee potilaalle tunne, että hänestä välitetään aidosti.

  

mikä vaihtoehto olisi minulle paras?

Minna Rautio kertoi minulle, että rintapussini oli tyhjentynyt. Jotta sen saa leikkauksella täytettyä, implantin täytyy olla iso. Hän kertoi myös vaihtoehdosta, jossa rintapussia pienennettäisiin ja implantista tulisi pienempi. Leikkaus olisi isompi ja toipuminen hitaampaa. Ensimmäinen vaihtoehto sopi minulle paremmin, vaikka Minna pyysikin minua miettimään vakavasti, olisivatko implantit liian suuret. 

Katsoimme paljon kuvia, joissa oli kyse samankaltaisesta tapauksesta kuin minä. Se oli todella hyvä, koska minun maallikkona on hyvin vaikea ymmärtää, miltä lopputulos näyttää. Minulle kävi selväksi, että minulla on kupera rintakehä, joka aiheuttaa rinnoille tietyn muodon.

 

Koin MENEVÄNI RINTALEIKKAUKSEEN, en ottavani silikoneja

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen olin varma, että lähden leikkaukseen. Oli hyvä, että Minna Rautio kyseli minulta paljon myös psyykkisistä asioista. Itse en koe ottavani silikoneja vaan meneväni rintaleikkaukseen. Esteettinen kirurgia on minulle ihan luonteva tapa pitää itsestäni huolta. Olen muutenkin huomannut, että asenteet esteettistä kirurgiaa kohtaan ovat viime vuosina muuttuneet ja yhä useammat kertovat toimenpiteistä toisilleen.

Toisessa tapaamisessa mitattiin rinta, katsottiin implantin koko ja malli. Katselimme jälleen paljon kuvia ja keskustelimme. Olin tosi huojentunut ja rentoutunut, koska tunsin olevani hyvissä käsissä.

 

leikkaus sujui hyvin vaikka pelkäsin pahoinvointia

Olin kertonut Minnalle, että olen aina leikkauksissa kärsinyt pahoinvoinnista. Anestesialääkäri soittikin minulle ennen leikkausta ja keskusteli kanssani asiasta.

Nukahtaminen tuntui mukavalta ja ympärilläni hääräävä tiimi oli ammattitaitoinen.

Itse leikkaus sujui hyvin. Kun heräsin leikkauksesta, minulla ei ollut yhtään paha olo ja muutenkin olo tuntui täysin kiireettömältä. Aika harvinainen olotila minun kohdallani. Mehukeitto ja voileivätkin maistuivat harvinaisen hyviltä. 

 

on ihanaa olla viisikymppinen nainen

Leikkaus on ollut luultavasti yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Tuloskin on sata kertaa parempi kuin odotin. Viime viikonloppuna oli isoäitini satavuotispäivillä ja totesin, että ihanaa olla viisikymppinen nainen, joka elää nyt elämänsä puolivälissä ihan parhainta aikaansa.

 

Potilaan kokemus rintojen suurennusleikkauksesta, syksy 2016. Toimittajana Riitta Pollari.

Lue lisää rintojen suurennusleikkauksesta ja katso hinnat
Rintojen suurennus ja kohotus

Jos sinua askarruttaa rintojesi pienuus, niiden muoto tai laskeutuminen, ota yhteyttä Eiran sairaalaan ja varaa aika plastiikkakirurgin vastaanotolle. Voit keskustella rintojen eri leikkausvaihtoehdoista ja saat yksilöllisen hoitosuunnitelman. Nyt kampanjahintaan alkaen 4560 €.

Lue lisää

Plastiikkakirurgin ohjeet

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee rintojen suurennusleikkausta?

Lue Eiran sairaalan plastiikkakirurgin ohjeet.

Lue asiantuntijan ohjeet