Oma juomiseni oli alkanut vasta aikuisiällä, liu’uin siihen ikään kuin vahingossa. Yhtäkkiä viinistä tuli arkijuoma ja juomisesta kärsivät niin ihmissuhteet kuin työtkin. Eiraan mennessäni olin vieraantunut omasta elämästäni ja kyllästynyt turhiin neuvoihin. Halusin ammattiapua.

Kun menin sairaalaan, lääkäri teki tarvittavat tutkimukset ja kertoi suoraan, miten asiat ovat. Lääkäri auttoi pahimman yli, sain ruokaa, unta ja neuvoja jatkoa varten. Kahden päivän jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä kotiin, mutta päätin jäädä vielä yhdeksi yöksi. Sairaalassa oli rauhallinen ja harmoninen tunnelma. Sain asiantuntevaa apua ja tarvittavat työkalut elämänmuutokseen. Eirassa asiat lähtivät menemään oikeaan suuntaan, siellä oli hyvä olla.

Katkaisuhoidosta on nyt kolme vuotta, enkä ole sen jälkeen sortunut juomaan. Käyn yhä Balance Managementin -valmennuksessa, josta saan tukea kuivilla pysymiseen. Muutos ei tapahdu hetkessä vaan se vaatii aikaa ja omaa halua. Minulle hoitoon meneminen oli ensimmäinen konkreettinen teko, jonka tein juomisen lopettamiseksi ja se toimi. Menetin elämästäni kymmenen vuotta alkoholille, mutta hoidon aikana onneksi tajusin, että aikaa on vielä jäljellä.”

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä keväällä 2014, ja päivitetty keväällä 2016.