Eiran sairaalan Senioriklinikka on hyvä vaihtoehto eläkeikään ehtineille. Senioriklinikka tarjoaa suunnitelmallista hoitoa ja lääkäripalveluja, jotka muokkautuvat elämäntilanteen mukaan. Kaiken perustana ovat säännölliset tarkastukset ja omalääkäri, joka tietää ja tuntee asiakkaan koko potilashistorian. Omalääkäri ja erikoislääkärit keskustelevat aina hoidoista keskenään, jolloin vältytään turhilta päällekkäisyyksiltä ja kommunikaatiokatkoksilta.Jäsenelle valitaan aina yksilöllisesti sopiva omalääkäri. Jos tiedossa on joitakin sairauksia tai vaivoja, pyritään siihen, että omalääkärillä on tietoa tästä erityisalasta”, kertoo Senioriklinikan vastaava lääkäri Karl Johan Tötterman.

Jäsenyys ilman jäsenmaksua

Senioriklinikan jäsenyys on maksutonta eikä sido mihinkään. Asiakasta laskutetaan ainoastaan tehtävien toimenpiteiden mukaan. Tötterman uskoo, että henkilökohtaisuus, suunnitelmallisuus ja palvelun helppous pitävät ihmisen jäsenenä paremmin kuin keinotekoiset sitouttamiset. ”Senioriklinikalla on oma vastuuhoitaja, johon jäsenet saavat suoraan yhteyden joko soittamalla tai sähköpostilla. Sähköposteihin vastataan yleensä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä”, lupaa Tötterman.Jäsenyys alkaa terveydentilan kartoituksella. Huolellisten kokeiden ja tarkistuksen perusteella omalääkäri tekee yhteenvedon asiakkaan tilanteesta. Tässä vaiheessa päätetään, mikä on sopiva väli lääkärintarkastuksille jatkossa. ”Perusterveelle seniorille riittää tarkistus muutaman vuoden välein. Myöhemmin tarkistusväliä voi tihentää, jos yhdessä tuumin päätetään, että siihen on tarvetta”, toteaa Tötterman.

Nopeasti lääkärille tai vuodeosastolle

Eiran sairaalan Senioriklinikan jäsen saa aina tarvitsemansa hoidon nopeasti. Yhden puhelinnumeron takana on nopea pääsy omalääkärille ja tarvittaessa vaikka Eiran sairaalan vuodeosastolle. Aukioloajan ulkopuolella päivystävän lääkärin saa kotikäynnille. Myös päivystävällä lääkärillä on käytössään tiedot potilaan terveydentilasta ja hoitohistoriasta.Tötterman huomauttaa, että Senioriklinikka ei ole pelkästään apu äkillisiin sairasteluihin. Omalääkärin kanssa voi keskustella hyvinvoinnista ja elämänlaadun parantamisesta laajemminkin. Senioriklinikan kautta järjestyy tarvittaessa nopeasti aika toimenpiteeseen, paikka vuodeosastolla lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa tai vaikkapa fysioterapia. Senioriklinikan jäsenille on alennuksia monista Eiran palveluista.

Senioriklinikalla ei ole ikärajaa

Palvelu on tarkoitettu senioreille ikään katsomatta. Kun ihminen vanhenee, lääkäri- ja hoitotarpeet muuttuvat. Senioriklinikalla omalääkäri on koko ajan mukana muutoksissa. ”Meillä on asiakkaina vasta eläkkeelle jääneitä senioreita sekä heidän vanhempiaan. Vaikka välissä on monta vuosikymmentä ja tarpeet ovat erilaisia, Senioriklinikka sopii molemmille”, summaa Tötterman.

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä keväällä 2014, ja muokattu keväällä 2016.