Lasit ärsyttivät

Ikänäöstä se alkoi joskus nelikymppisenä, sitten hiljalleen huononi myös kaukonäkö. Laseja piti uusia, ja eri tilanteisiin tarvittiin erityylisiä laseja. – Aloin hiljalleen kyllästyä lasiongelmiini ja niistä aiheutuviin kustannuksiin. Lisäksi minua alkoi häiritä jatkuvasti nenän varressa olleet painaumat, joita myös herkästi kutitti. 

Aila Stenius mietti aluksi laserleikkausta, mutta sillä ei olisi voitu korjata ikänäköongelmaa. Sen sijaan linssileikkaus tuntui sopivalta, ja Eirassa tehdyssä esitutkimuksessa asia varmistui.

– Vähän pelotti ennakkoon, mutta päätin luottaa kokeneeseen lääkäriin ja tietoon korkeasta onnistumisprosentista. Toimenpide sujui hienosti ja lääkäri selitti koko ajan, mitä on tekemässä. Näin heti leikkauksen jälkeen hyvin, vaikka minulle oli kerrottu, että näkö tarkentuu vähitellen. Jo samana iltana pystyin lukemaan kirjaa ilman laseja.

Jo parin viikon kuluttua leikkauksesta Stenius lähti ulkomaanmatkalle ja nautti, kun maisemat näkyivät kirkkaina ja kameraakin pystyi käyttämään ilman laseja.
– Olen todella tyytyväinen, että lähdin tähän. Eirassa sain asiantuntevan hoidon ja kaikki olivat kovin ystävällisiä. Nautin lasittomuudesta suunnattomasti. Lisäksi minua on huojentanut tieto, ettei linssileikkauksen jälkeen voi koskaan saada kaihia. Olen suositellut linssileikkausta jo ystävillenikin.

Nyt leikkauksesta on kulunut jo lähes vuosi. Mitään jälkiongelmia ei ole tullut. Silmät toimivat hienosti. Silmälaseja Aila Stenius ei kaipaa, mutta…
– Kesällä on ihanaa käyttää upeita aurinkolaseja! Siitä nautin jo viime kesänä ja varmasti tulevanakin.

 

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä keväällä 2012, ja muokattu keväällä 2016.