Linssileikkauksen jälkeen, mitä nyt kuuluu?

– Olo on erinomainen ja näkö myös! Nyt kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen väsyneenä ajaessa saattaa hieman näkyä haloja liikennevalojen ympärillä, mutta muuten ei kyllä mitään ongelmia ole ollut. Näkö tarkentui leikkauksen jälkeen todella nopeasti, seuraavana aamuna luin jo lehteä ilman laseja.

 

Milloin koet lasittoman elämän wow-elämyksiä?

– Koko ajan oikeastaan. Kun on yli 10 vuotta pelannut eri lasien kanssa, on uskomattoman helppoa olla ilman. Törmään tähän ihan kaikissa käytännön tilanteissa, niin tv:tä katsellessa, lehteä lukiessa tai ruokalistaa tutkiessani. Golfatessakin tarvitsin lukulaseja merkatessani tuloskorttia ja tutkiessani sääntöjä. Vaikeuksia oli, jos en ollut muistanut pakata laseja bagiin mukaan. Pystyin kyllä pelaamaan ilman laseja, mutta toki leikkaus on terävöittänyt pallon näkemistä. Kyllä lasittomuus on valtava helpotus!

 

Millainen oma leikkauskokemuksesi oli?

– Tuntemukset silmäleikkauksessa olivat yllättävän vähäiset ja jopa pienemmät kuin hammaslääkärissä. Leikkaussalissa meni alle puoli tuntia aikaa ja kaikki toiminta tuntui sujuvan vaivattomasti. Lääkärin ammattitaidolla on valtava merkitys tällaisessa toimenpiteessä. Kun kyseessä on näin tärkeä leikkaus, maksan ehdottomasti mieluummin kokemuksesta kuin haen halvinta toimijaa.

 

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä syksyllä 2015, ja päivitetty keväällä 2016.