Kun rasvaimussa poistetaan elimistöstä rasvasoluja imemällä niitä pienen ihoviillon kautta, UltraShape-menetelmällä poistetaan rasvaa ultraääniimpulssien avulla. Koska UltraShape-hoito tehdään ilman kirurgiaa, se ei vaadi puudutusta, nukutusta tai muitakaan leikkaukseen liittyviä toimenpiteitä eikä erillistä toipumisaikaa. Yksi hoitokerta kestää tunnista kahteen ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi hoitokertoja tarvitaan kolme. Ne tehdään muutaman viikon välein.

Sopii myös miehille

UltraShape-asiakas on useimmiten nainen, mutta yhä useammin myös mies. Viime keväänä Rosen Kostov päätti päästä eroon keskivartaloaan rasittavasta turhasta rasvakudoksesta ja varasi ajan Eiran sairaalasta. Rosen Kostov kertoo olevansa erittäin tyytyväinen kolmella hoitokerralla saavutettuun tulokseen. Hoidot vähensivät selvästi keskivartalon paikallista rasvakudosta. Kostovin vyötärönympärys pieneni kolmen hoitokerran ja siihen yhdistetyn tehokkaan dieetin seurauksena 14,9 cm ja paino putosi 15 kiloa. – Mielestäni tämä on erittäin tehokas hoitomuoto juuri tällaiseen ongelmaan, Kostov toteaa.

Turvallista ja kivutonta

UltraShape-laitteiston avulla ultraääni-impulssit kohdennetaan tarkasti juuri siihen kohtaan, johon halutaan muutoksia. Impulssit rikkovat rasvasoluja, ja niistä vapautuva rasva poistuu elimistöstä aineenvaihdunnan mukana. Menetelmän vaikutus on pitkäaikainen, sillä ultraäänen hajottamat rasvasolut poistuvat elimistöstä pysyvästi. UltraShape-menetelmä on kevyempi vaihtoehto rasvaimulle, joka on kirurginen toimenpide ja näin ollen vaatii kokonaan erilaisen valmistautumisen ja jälkihoidon. UltraShapehoidon aikana ei tarvita kipulääkitystä eikä myöskään jälkiseurantaa.

Ultraääni ei tuntunut kivuliaalta iholla eikä iholle jäänyt jälkiä hoidosta, mutta jonkinasteista polttavaa tunnetta Kostov muistaa kokeneensa hoidon aikana. – Tosin iholle laitetaan jatkuvasti geeliä, joka vähentää kuumaa tunnetta, ja sitä saa pyytäessä lisää. UltraShapen tehneet hoitajat olivat todella ammattitaitoisia ja ystävällisiä. Eiraan hakeuduin muutenkin juuri siksi, että kyseessä on sairaala eikä vain yksittäistä hoitoa tarjoava yritys. Tuntui turvalliselta mennä paikkaan, jossa on terveydenhoidon asiantuntemusta.

Kuvateksti: Rosen Kostov ennen ja jälkeen UltraShapen. Hoidon tuloksena vyötärönympärys pieneni lähes 15 senttiä.

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä keväällä 2013, ja päivitetty keväällä 2016.