Wiklund Tom

Syöpätautien erikoislääkäri
Tutkinto:LKT, dosentti
Erikoisalat:Syöpätaudit
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti

Tom Wiklund toimii Docrates Syöpäsairaalan johtavana ylilääkärinä, ja on aikaisemmin toiminut osastonylilääkärinä HUS Syöpätautien klinikalla. Sen lisäksi hän on toiminut lääketeollisuudessa Pfizerin ja Rochen lääketieteellisenä johtajana.
Hän on erikoistunut syöpätauteihin ja sädehoitoon Helsingin Yliopistolla vuonna 1989, jossa hän myös väitteli vuonna 1993 ja hänestä tuli dosentti vuonna 1996.

Hänen tieteellinen toimintansa on keskittynyt erityisesti sarkoomien, lymfoomien, rintasyövän ja kivessyövän hoitoon sekä syövän hoitojen aiheuttamiin myöhäissivuvaikutuksiin. Hän on toiminut useissa pohjoismaisissa ja kansainvälisessä tutkijaryhmässä.

Tom Wiklund puhuu ruotsia, suomea ja englantia.

Tom Wiklundilla on pitkä kokemus syöpäpotilaiden tutkimisesta ja hoitamisesta. Hän antaa mielellään tietoa potilaan sairastamasta syövästä, suosittelee tarvittavia tutkimuksia, keskustelee hoitovaihtoehdoista, niiden eduista ja haitoista ja ohjaa tarvittaessa hoitoon. Hän seuraa myös mielellään syövän sairastaneita syöpähoitojen myöhäissivuvaikutusten sekä syövän uusiutumisen varalta.

Varaa vastaanottoaika jos olet jo saanut syöpädiagnoosin tai epäilet sairastavasi rintasyöpää, ja tuothan aikaisempia sairauskertomustekstikopioita vastaanotolle mukaan.

Julkaisut:Väitöskirja pehmytosasarkoomien hoidosta

Yli 90 kansainvälistä alkuperäisjulkaisua, pääasiassa sarkoomien, lymfoomien, rintasyövän ja kivessyövän kliinisestä käyttäytymisestä sekä hoidosta ja syövän hoitojen aiheuttamista myöhäissivuvaikutuksista.
Varaa aika asiantuntijalle