Sanna Tourunen oli pienikokoinen 30-vuotiaaksi asti. Vaatealan yrittäjän kiire, ohimennen kiireessä nautitut suupalat ja tunnesyöminen kerryttivät kymmenen vuoden aikana kilot yli sietorajan. Jatkuva jojolaihduttaminen päättyi kaksi vuotta sitten. Satakiloisena Sanna päätti ottaa selvää lihavuusleikkauksesta. Psyyke ei kestänyt enää yhtään epäonnistunutta laihdutusyritystä.

"Olin kokeillut laihdutuslääkkeitä ja dieettejä, mutta paino palasi aina takaisin. Kun paino nousi uudelle kymmenluvulle, sinnittelin vähän aikaa ennen kuin se taas karkasi. Rasvaa oli keskivartalolla mutta myös jalkapohjissa ja päänahassa. Lihavuusleikkauksen jälkeen rasva alkoi kutistua tasaisesti joka puolelta"

 

lihavuusleikkaus toimi  Muutoksen työkaluna

Sanna kuuli leikkaushoidon mahdollisuudesta asiakkaaltaan.

"Eirassa tunsin ensimmäistä kertaa, että minut otetaan tosissaan ja että minua voidaan todella auttaa. Olin tottunut lääkäreiden ylimalkaiseen suhtautumiseen, että miten lihavalla ihmisellä voi olla näin hyvät rasva-arvot"

Nelikymppinen Sanna täytti lihavuusleikkauksen tarkat kriteerit. Tähän asti hän luuli sen olevan viimeinen vaihtoehto ennen kuolemaa. Mielessä olivat kuvat 200-kiloisista potilaista, joita liikuteltiin nostureilla.

"Sain työkalun muutokseen. Mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen parikymmentä prosenttia painosta putoaa, ja monille jää ylipainoa. Suurin ponnistus tapahtuu pään sisällä. Halusin päästä normaalipainoon ja voida hyvin. Pitää muuttaa koko ajatusmaailma asenteet ruokaan, annoskokoihin, liikkumiseen ja terveyteen."

Oivalsin, että saan syödä ilman syyllisyyttä.

Lihavuusleikkaus tehtiin Eirassa kesän alussa. Leikkaus pelotti, mutta kaikki sujui hyvin. Sanna pääsi kotiin leikkauksen jälkeisenä päivänä. Sairaalasta saatu tietopaketti auttoi paluuta arkeen.

Suurin muutos oli Sannan mukaan tunnesyömisestä luopuminen. Leikkauksen jälkeen ei tehnyt enää mieli napsia ruokaa. Tasainen verensokeri auttaa terveellistä syömistä.

"Kun sisätautilääkäri sanoi, että leikkauksen jälkeen ei ole kiellettyjä ruokia, tajusin, että saan syödä ilman syyllisyyttä. Piti oivaltaa ja oppia tekemään toisin"

 

Sain siivet ja löysin liikkumisen ilon

Parasta Sannalle on ollut löytää piilossa ollut leikkivä lapsi. Oli opittava pois pakkoliikkumisen ajatuksesta ja pyrittävä löytämään uudelleen liikkumisen ilo ja riemu.

"Minulla oli ennen leikkausta mielikuva itsestäni juoksemassa kevyesti pitkillä askelilla. Aloin juosta ja käydä kuntosalilla kuusi viikkoa leikkauksen jälkeen. Personal trainerin tuki on ollut mahtavaa. En olisi pari vuotta sitten uskonut, että teen cross-fitnessharjoituksia monta kertaa viikossa."

Seuraava tavoite on osallistua toukokuussa puolimaratonille. Toinen tavoite liittyy auttamiseen ja personal trainerin opintoihin.

Lihavuusklinikka_Sanna_ennen_jalkeen.png

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynti!

Maksuttoman neuvontakäynnin aikana sairaanhoitaja käy läpi eri vaihtoehdot, jonka jälkeen voit rauhassa miettiä omia toiveitasi ja palata asiaan, kun tiedät mitä haluat.
Lisääthän ajanvarauksen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).
Huomioithan, että vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti.

Halutessasi voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi tai soittaa ajanvaraukseemme 09 1620570

* ensimmäinen käynti veloituksetta. Jatkokäynnit maksullisia.

Varaa neuvontakäynti
Lue lisää Eira Painonhallintaklinikan palveluista
Painonhallintaklinikka_2023_hoitajat-3.jpg

Orbera laihdutuspallo -hoitopolku

Vain Eirasta saat uniikin Orbera-laihdutuspallohoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65-vuotiaille eikä se vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elintapojen muutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää
Eiran sairaalan lihavuusleikkaustiimi

Lihavuusleikkaus

Lihavuusleikkaus on tehokkain vaikean lihavuuden hoitomuoto. Eiran sairaalalla on vuosien kokemus lihavuusleikkauksista. Teemme sekä mahalaukun ohitus- että kavennusleikkauksia turvallisesti ja ammattitaidolla. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_2021-12.jpg

Eira Painonhallintaklinikka

Lihavuutta voidaan hoitaa eikä sen kanssa kannata jäädä yksin! Eira Painonhallintaklinikka on täysin uudenlainen lihavuuden kokonaisvaltainen hoitoyksikkö. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat uudet henkilökohtaiseen tukeen perustuvat elintapojen muutosohjelmat, lääkehoito, Orbera-laihdutuspallo ja lihavuusleikkaukset. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Eira_elintapojenmuutos_nainen_2021-08.jpg

Elintapojen muutospolut

Elintapojen muutospolut ovat täysin uusi tapa hoitaa lihavuutta. Ne ovat 3-12 kk mittaisia ohjelmia, joiden aikana sinulla on oma henkilökohtainen valmentaja, jota tapaat säännöllisesti. Henkilökohtainen valmentajasi kuuntelee, kannustaa ja auttaa sinua kohti tavoitteitasi. Tapaamiset tapahtuvat aina kasvotusten – paikan päällä tai videon välityksellä. Tervetuloa lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan kuulemaan lisää!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_laakehoito1_2021-08.jpg

Lihavuuden lääkehoitopolku

Lihavuuden hoito lääkkeillä kehittyy jatkuvasti ja kokeneet sisätautilääkärimme ovat hyvin perehtyneitä uusimpiin vaihtoehtoihin. Lääkehoito ei ole mikään helppo oikotie, vaan myös se vaatii elintapojen pysyvän muutoksen. Lääkehoito tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää