Tatuointi poistetaan kerros kerrokselta, mikä vie aikaa
Eiran sairaalassa tatuoinnin poistossa käytetään menetelmää, joka nopeuttaa hoitoa merkittävästi. R0-menetelmässä käytetään hoitonestettä, jonka ansiosta uusintakäsittely voidaan tehdä välittömästi.
”Menetelmä mahdollistaa jopa neljän käsittelykerran teon yhdellä vastaanottokerralla”, laserterapeutti Malin Ehnqvist kertoo. Ehnqvist on poistanut tatuointeja 15 vuotta.
Laserhoidosta jää siisti jälki
Eiran sairaalassa tatuoinnin poistoissa käytetään YAG Q-Switched-laseria. Se soveltuu myös kulmien ja huulten kestopigmentointeihin ja microblade-tekniikalla tehtyihin kulmiin.
Laser pilkkoo ihon alle kapseloituneen värin mikroskooppisen pieniksi osiksi. Ne poistuvat elimistöstä kuona-aineiden mukana.
”Hoito ei riko ihoa. Kun jälkihoito tehdään ohjeen mukaan, laserhoidosta ei jää arpia. Jälkihoito-ohjeet saa laserhoidon yhteydessä.”
Hoitoa voi testata
Tatuointeja poistetaan vain ehjältä, terveeltä iholta. Poistoja tehdään yli 18-vuotiaille. Nuoremmilla edellytetään huoltajan läsnäoloa. Tatuoinnin poistoon ei ole yläikärajaa.
”Poisto kannattaa aloittaa koehoidolla varsinkin, jos poistettava kuva on suuri. Koehoidossa katsotaan, miten väri ja iho reagoivat laseriin.”
Koehoitoon ja tuleviin hoitokertoihin kannattaa valmistautua puudutevoiteella, jota saa apteekista ilman reseptiä.
”Tatuoinnin poisto ei ole kivutonta, mutta hyvissä ajoin iholle levitetty puudutevoide lievittää kipua tehokkaasti.”
Tatuoinnin poisto vaatii kärsivällisyyttä
Hoitokertojen tarkkaa määrää ei voi tietää ennakkoon, sillä jokainen tatuointi ja jokainen iho ovat yksilöllisiä. Tatuoinnin laajuus, tatuointiväri ja sen syvyys sekä asiakkaan verenkierto ja ihon herkkyys vaikuttavat hoitokertojen määrään.
Hoitokertoja tarvitaan aina useita, ja niiden välissä tulee pitää vähintään kuuden viikon tauko.
”Asiakkaan kannattaa varautua noin vuoden mittaiseen projektiin. Kuvan poisto maksaa enemmän kuin itse tatuointi.”