Kokemuksia lihavuusleikkauksesta

Lihavuusleikkauksen jälkeen sanna keveni 50 kiloa

Sanna Tourusen elämä muuttui lihavuusleikkauksen myötä. Suurin muutos tapahtui korvien välissä. Yrittäjän kiire, ohimennen nautitut suupalat ja tunnesyöminen kerryttivät kymmenen vuoden aikana kilot yli sietorajan. Jatkuva jojolaihduttaminen päättyi, kun satakiloisena Sanna päätti ottaa selvää lihavuusleikkauksesta.

"Eirassa tunsin ensimmäistä kertaa, että minut otetaan tosissaan ja että minua voidaan todella auttaa. Olin tottunut lääkäreiden ylimalkaiseen suhtautumiseen, että miten lihavalla ihmisellä voi olla näin hyvät rasva-arvot.

"Leikkaus pelotti, mutta kaikki sujui hyvin. Mahalaukun ohitusleikkaus toimi työkaluna suurempaan muutokseen. Halusin päästä normaalipainoon ja voida hyvin. Suuri oivallus oli, että saan syödä ilman syyllisyyttä.

Sanna Tourunen

LUE SANNAN KOKO TARINA

Olin kokeillut kaikki mahdolliset dieetit ja laihdutusryhmät, ilman pysyvää tulosta. Mutta lihavuusleikkauspäätös ei silti ollut helppo, vaikka nyt se tuntuu yhdeltä elämän tärkeimmistä.

Lihavuusleikkauksen jälkeen paino on pudonnut 55 kiloa. Olen laskenut leikkiä siitä, että Eirassa ei pelkästään hoidettu fyysisesti, vaan he tekivät päässänikin jotain! Olen saanut elämäniloni takaisin. Jaksan tehdä paljon enemmän erilaisia asioita, kuten vaikkapa tänä talvena lumitöitä. Ja miltä nyt näytän! Näytän ihmiseltä, joka olen ollut koko ajan mielessäni, olen nyt minä.

Petra Hultgren

Kokemuksia Orbera-laihdutusmenetelmästä

Saara laihtui Orberan avulla 25 kiloa vuodessa

”Onneksi lähdin tähän elämäntapamuutokseen! Olen ylpeä, että olen saanut painoani pudotettua merkittävästi – ja vaa’an uudet lukemat ovat myös pysyneet.

Saara kuuli Eiran sairaalan uudesta Orbera-laihdutusmenetelmästä, kun vaaka näytti 110 kiloa ja lääkäri kertoi verenpaineen ja lievän rasitusastman vaivaavan.

"Orberassa kiinnosti sen helppous ja nopeus. Vatsaan laitetaan ikään kuin ruokaimplantti. Silikonipallo vie pois suurimman nälän tunteen. Sain Eiran sairaalasta tukea toimenpiteen tehneeltä kirurgilta sekä sairaanhoitajalta ja ravitsemusterapeutilta koko vuoden ajan.

"Tämä on ollut elämäni parhaita päätöksiä.

Saara, 60 v.

LUE SAARAN KOKO TARINA