JÄTÄ LUOMIHUOLESI MEILLE!

Eiran ihotautien erikoislääkäreillä on vuosien osaaminen ihotautien ja erityisesti ihosyöpien diagnostiikassa ja hoidossa. Iholuomia ja niiden muutoksia on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Jos ihollesi on kasvanut uusi iholuomi tai olemassa olevassa iholuomessa on tapahtunut muutos, varaa aika iholuomitarkistukseen. Iholuomet on nyt helpompi kuin koskaan tarkistuttaa ja saada varmuus niiden laadusta.

Tervetuloa Eira Iholuomiklinikan tarkistukseen! 

 

Iholuomitarkistus ja seuranta Eira iholuomiklinikalla

Ihosyöpien ilmaantuvuus on kasvanut Suomessa 9-kertaisesti 1960-luvulta lähtien. Melanooma on tällä hetkellä nopeinten yleistyvä syöpä. Ihon säännönmukaisella tarkastuksella voidaan havaita mahdollinen muuttunut iholuomi hyvissä ajoin.

Iholuomitarkistuksessa erikoislääkärimme arvioivat kaikki iholuomesi tarkasti. Tarkistuksen jälkeen saat yhteenvedon onko iholuomesi normaaleita, onko aihetta tarkempiin iholuomikuvauksiin omahoitajan vastaanotolle vai tarvitaanko mahdollisesti jonkin epäilyttävän iholuomen poistoa ja koepalan ottoa.

Omahoitajamme valokuvaavat ihotautilääkärin pyynnöstä iholuomesi, ja kuvien avulla ihotautilääkäri voi seurata niitä helpommin. Näin iholuomesi ovat osaavassa seurannassa myös tulevaisuutta ajatellen! 

Iholuomien poistoissa ihotautilääkärimme tekevät tarvittaessa yhteistyöstä plastiikkakirurgiemme kanssa.

Iholuomitarkistus on helppo ja vaivaton tapa rauhoittaa mielesi. Mitä aikaisemmassa vaiheessa mahdolliset pahanlaatuiset muutokset havaitaan, sitä paremmin hoito tehoaa.

 

"IHOLLA ON PITKÄ MUISTI"

Ihotautilääkäreitä huolestuttaa ihosyöpien voimakas kasvu. Lue ihotautilääkäri Sari Koskenmiehen haastattelu.
Lue lisää

MITKÄ IHOLUOMET KANNATTAA TARKISTUTTAA?

Iholuomien määrä vaihtelee paljon. Osalla luomia on vain muutama, toisilla satoja. Iholuomia kehittyy vuosien varrella lisää aina 50-60 ikävuoteen saakka. Vaarattomat iholuomet ovat yleensä tasavärisiä, tarkkarajaisia ja muodoltaan symmetrisiä.

Iholuomia on hyvä itsekin tarkkailla säännöllisesti, ja muutoksiin kannattaa reagoida nopeasti. Jos iholuomet ja niiden muutokset pohdituttavat, varaa aika ihotautilääkärin iholuomitarkistukseen. Saat asiantuntijan näkemyksen iholuomesi tilasta. Tarkistusta ei kannata pitkittää. Mitä nopeammin mahdollisesti pahanlaatuinen iholuomi poistetaan, sitä paremmat ovat hoitoennusteet. Toisaalta moni ihomuutos on harmiton, vain 30 % melanoomista syntyy olemassa oleviin iholuomiin.

Etenkin seuraavissa tapauksissa varaa aika luomitarkastukseen:

  • ihollesi ilmestyy uusi iholuomi ja se kasvaa nopeasti
  • iholuomen koko, väri tai ulkomuoto muuttuu esimerkiksi ruskeasta mustaksi, sinertäväksi tai punertavaksi tai jos siitä vuotaa verta
  • iholuomi kutiaa, aristaa tai siinä tuntuu pistelyä
  • iholuomea ympäröivää ihoa punoittaa

Iholuomen ei aina tarvitse olla ruskea, vaan se voi myös olla vaaleanpunainen tai hilseilevä laikku. Myös sellainen iholuomi, joka poikkeaa selvästi muista iholuomista kannattaa tarkistuttaa.

Melanooma on nopeimmin yleistyvä ihosyöpä. Lue lisää.

Ihon toistuva palaaminen auringossa, varsinkin ennen puberteetti-ikää, nostaa riskiä sairastua melanoomaan eli pahanlaatuiseen ihosyöpään. Ihomelanooma on nopeimmin yleistyvä syöpä ja vuonna 2015 siihen sairastui 1520 henkilöä.
Riski sairastua melanoomaan kasvaa iän myötä. Vaikka melanooman riskiryhmänä on erityisesti yli 65 vuotiaat, sitä tavataan entistä nuoremmilla henkilöillä. 

Riskitekijät:

  • Tärkein riskitekijä on UV-säteily ja ennen kaikkia lapsuudessa tai nuoruudessa tapahtunut palaminen altistaa melanoomalle.
  • Runsasluomisuus
  • Vaalea, herkästi palava iho
  • Suvussa tai potilaalla itsellä esiintynyt melanooma

Melanooman syntyä voi ehkäistä suojaamalla iho UV-säteilyltä. 

Ihoa kannattaa tarkkailla ja mahdollisia ihomuutoksia seurata omatoimisesti. Iän myötä ihmisille syntyy usein runsaastikin uusia, hyvänlaatuisia luomia.
Melanooma voi syntyä joko uutena luomena tai ihomuutoksena aiemmin terveelle iholle. Noin neljännes melanoomista saa alkunsa olemassa olevasta luomesta. 
Ihon säännönmukaisella tarkastuksella, etenkin henkilöillä, joilla on paljon luomia tai lähisuvussa sairastettu melanooma, voidaan havaita mahdollinen muuttunut luomi ja poistaa se jo ennen luomen muuttumista melanoomaksi. 
 
Jos luomet mietityttävät, varaa aika helposti ihotautilääkärin tekemään iholuomitarkistukseen helposti tästä.
 

Varaa nyt aika iholuomitarkistukseen! Vain 59 €!

Iholuomitarkistus on helppo ja nopea tapa saada selvyys onko syytä huoleen. Varaa aika helposti ihotautilääkäreidemme nettiajanvarauksesta.

Varatessasi aikaa asiantuntijoillemme, huomaathan, että iholuomitarkistusajat ovat 15 minuutin aikoja. Muissa ihoon/allergiaan liittyvissä asioissa, varaathan normaalin ihotautilääkärin vastaanottoajan.

Ennen iholuomitarkistusta täytetään esitietolomake, joten pyydämme ystävällisesti saapumaan vastaanotolle 15 minuuttia ennen vastaanoton alkua.

Hjerppe Anna Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Koskenmies Sari Ihotautien erikoislääkäri
Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Ylitalo Leea Ihotautien erikoislääkäri
Seuraavat vapaat ajat
pe 21.12.
10:45
15 min
Hjerppe Anna
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Iholuomitarkistus
Jos olet varaamassa 59 € iholuomitarkistusaikaa aikaa huomioithan, että valitset 15 minuutin vastaanottoajan. Iholuomitarkistusajat on keskitetty tietyille päiville kuukaudessa.  Mikäli asiantuntijalla ei ole vapaita 15 minuutin luomitarkistusaikoja, ota yhteyttä 091620570
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Ihotaudit

Hinta
Iholuomitarkistus ihotautilääkärillä, 15 min   59 €
Ihomuutosten poisto
   
Luomen poisto (ihotautien erikoislääkärin tekemänä)
  alk. 255 €
Luomen, syylän, kasvaimen poisto 1-2 kpl CO2-laserilla
   299 €
Luomen, syylän, kasvaimen poisto 3-5 kpl CO2-laserilla     395 €
Paikallisen ihomuutoksen hoito kryolla eli jäädyttämällä     179 €
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 € ja Kanta-maksu 0,95 €.
IHOLUOMIARTIKKELEITA
Iholla on pitkä muisti

Iho muistaa auringonvalon ja palamiset. Erityisesti ihon palaminen lapsuudessa tai nuoruudessa altistaa melanoomille. Kaikista syövistä juuri melanooman ilmaantuvuus onkin lisääntynyt eniten viimeisten 20–30 vuoden aikana.

Lue lisää