Lihavuuden konservatiivinen hoito Eirassa

Lihavuuden ensisijainen hoitomuoto on konservatiivinen hoito, jolla tarkoitetaan painon pudottamista ruokavalio- ja elämäntapaohjauksen avulla. Laihtumista voidaan tukea laihdutuslääkkeiden, ravitsemusterapian ja yksilöllisen liikuntaohjauksen avulla.

Eirassa sinua hoitavat lihavuuden hoitoon erikoistuneet sisätautilääkäri, ravitsemusterapeutti, sairaanhoitaja, psykologi ja fysioterapeutti.

Ravitsemusneuvonta ja elämäntapaohjaus lihavuuden hoidossa

Syöminen kuuluu jokapäiväiseen elämään sekä terveyttä edistäviin toimintatapoihin. Samoin pysyvässä painonhallinnassa ruokailutottumuksilla on iso merkitys. Arjen ruokavalinnat ovat terveellisen ruokavalion perusta. Ravitsemusneuvonnan avulla voimme löytää ratkaisuja arkeesi terveyden edistämiseksi ja painonhallinnan tukemiseksi.

Ravitsemusterapian tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja löytää sinulle sopivat parhaat ratkaisut tukemaan onnistunutta painonpudotusta. Ravitsemusneuvonnassa keskitytään pysyvien elämätapamuutoksien tekemiseen yksilölliset mieltymyksesi ja elämäntilanteesi huomioiden. Tarkoituksena on löytää monipuolinen ja riittävä ruokavalio käytännön vinkkien ja esimerkkien avulla.

Jokainen voi onnistua löytämään itselleen sopivat tavat syödä, jolloin laihtuminen tapahtuu hyvinvointia tukevien tapojen löytymisen myötä. Kyseessä ei ole projekti, vaan hyvältä maistuva prosessi.

Lue lisää ravitsemusterapiasta Eirassa ja varaa aika ravitsemusterapeutille.

 

lääkehoito lihavuuden hoidossa

Lääkehoito on lihavuuden muun hoidon mahdollinen tuki. Sitä harkitaan, kun elämäntapamuutos ei tunnu riittävän.

Lääkehoito vähentää ensisijaisesti ruokahalua ja voi siten helpottaa syömisen hallintaa. Lääkehoito suunnitellaan yhdessä Eira Lihavuusklinikan sisätautilääkärin kanssa ja ensimmäisten kuukausien seuranta tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Jos lääkkeen käyttö tehoaa painon pudotukseen, sitä voidaan tarvittaessa jatkaa useita vuosia.

Lääkehoitoa lihavuuden hoitona voidaan harkita terveillä ihmisillä painoindeksin ollessa yli 30. Mikäli sinulla on laihdutusta edellyttävä sairaus tai diabetes, lääkehoitoa voidaan käyttää jo painoindeksillä 27.

Varaa aika maksuttomalle lihavuussairaanhoitajan vastaanotolle kuullaksesi lisää lääkehoidoista. Huomioithan, että lääkereseptin voi kuitenkin kirjoittaa ainoastaan lääkäri.


Psykologin tuki painonhallinnan apuna

Psykologin kanssa voit pohtia ja valita mitkä aiheet ovat ne, joihin juuri sinä elämäntapamuutoksessasi kaipaat apua.
Kun olet päättänyt haluta muutoksen, on jo paljon tapahtunut.

Mielessäsi voi kuitenkin olla paljon kysymyksiä:

 • Miten toteutan?
  Tasapainon ja hallinnan tunne järkkyvät uuden edessä. 
 • Enkö koskaan enää voi?
  Aiemmasta irtautuminen ja luopuminen tuottaa surun tuntemuksia.
 • Oloni on yksinäinen
  Epävarmuuden sietäminen, asioiden kyseenalaistaminen.
 • Olen niin monta kertaa aloittanut elämäntapamuutoksen!
  Ajatus- ja toimintamallimme ovat sitkeitä.

Näiden ajatusten ja muutoksen avuksi ja tueksi voi ottaa psykologin. Ohjauksen sisältö räätälöidään sinun tarpeisiin sopivaksi.

Tutustu Eiran psykologeihin ja varaa aika.

 

Yksilöllinen liikuntaohjaus fysioterapeutilla

Liikunta tukee painonpudotusta ja lisää sen laatua. Lihasvoimaharjoittelun avulla voidaan kasvattaa lihasmassan määrää, jolloin kehon lepoaineenvaihdunta lisääntyy ja painonhallinta helpottuu.

Nopean painonpudotuksen yhteydessä rasvamassan lisäksi katoaa lihasmassaa. Tämä voi heikentää toimintakykyä ja terveyttä. Liikunnan avulla voidaan vähentää lihasmassan katoa ja ennaltaehkäistä erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen syntymistä. 

Fysioterapeutin ohjauksessa tapahtuva liikuntaohjaus on tehokasta, turvallista ja nivelystävällistä. Yksilöllisesti suunnitellussa ohjelmassa huomioidaan lähtötilanteesi, tavoitteesi ja aikaisemmat mahdolliset tuki- ja liikuntaelimistön ongelmasi tai kiputilat.

Lue lisää Personal Training -palveluista Eirassa ja varaa aika fysioterapeutille.

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan vastaanotto!

Maksuttomalla Lihavuusklinikan sairaanhoitajan vastaanotolla selvitetään sinulle sopivin lihavuuden hoitomuoto. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. 

Voit myös ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen 

lihavuusklinikka@eiransairaala.fi tai soittamalla 09 162 0610.

Seuraavat vapaat ajat
to 5.8.
14.00
1 h 0 min
Häkkinen Pauliina
Sairaanhoitaja, painonhallinta ja lihavuusleikkaukset
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eira Lihavuusklinikan asiantuntijat
Carpelan-Holmström Monika Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Häkkinen Pauliina Sairaanhoitaja, painonhallinta ja lihavuusleikkaukset Varaa aika
Hölttä Marianna Ravitsemusterapeutti Varaa aika
Juuti Anne Dosentti, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Juvonen Erja Sairaanhoitaja, gastroenterologia ja lihavuusleikkaukset Varaa aika
Kangasniemi Raisa Ravitsemusterapeutti Varaa aika
Karjanlahti Nina Sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Niskanen Leo Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Pietiläinen Kirsi Sisätautien erikoislääkäri
Saarinen Tuure Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Scheinin Tom Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Lue lisää Eira Lihavuusklinikan palveluista

Lihavuusleikkaukset

Eiran sairaalalla on vuosien kokemus lihavuusleikkauksista. Vaikean ylipainon yksi tehokkaimmista hoitomuodoista on leikkaus. Teemme sekä mahalaukun ohitus- että kavennusleikkauksia turvallisesti ja ammattitaidolla. Pääset nopeasti leikkaukseen ja saat tarvittaessa parhaan mahdollisen jatkohoidon ja tuen, myös vuosien jälkeen. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää

Orbera-laihdutusmenetelmä

Eiran sairaala on aloittanut uuden Orbera-laihdutushoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65 vuotiaille eikä vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elämäntapamuutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää

Eira Lihavuusklinikka

Ylipainon kanssa ei kannata jäädä yksin! Eira Lihavuusklinikka on erikoistunut lihavuuden yksilölliseen ja monipuoliseen hoitoon. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat lihavuusleikkaukset ja ei-kirurginen Orbera-laihdutuspallomenetelmä sekä ruokavalio- ja lääkehoito. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti