Lihavuusklinikalta kokonaisvaltaista ja välittävää hoitoa

Eiran sairaala on Suomen suurin lihavuusleikkauksia tekevä yksityinen sairaala. Teemme lihavuusleikkaukset Eiran sairaalassa Helsingissä yhdessä alan edelläkävijän ruotsalaisen Bariatric Center'n kanssa. Leikkauksen jälkeinen seuranta ja toipuminen tapahtuu viihtyisällä Eiran sairaalan vuodeosastolla.

Eira Lihavuusklinikan asiantuntijoillamme on vuosien kokemus lihavuusleikkauspotilaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta. Käytössäsi on moniammatillinen tiimi; sisätautilääkäri, kirurgi, lihavuusleikkauksiin erikoistuneet ravitsemusterapeutti ja sairaanhoitaja sekä anestesialääkäri. Käytössäsi on myös tarvittaessa psykologi, fysioterapeutti ja psykiatri.

Mitä lihavuus on?

Lihavuus on sairaus, jossa kehon rasvakudoksen määrä on liian suuri.
Lihavuutta luokitellaan painoindeksillä, joka lasketaan jakamalla paino pituuden neliöllä, esim. 100 kg / (1,70 m x 1,70 m) = 34,6.

Painoindeksiluokat aikuisilla ovat:

Normaalia alhaisempi paino      18,4 tai alle
Normaali paino   18,5 - 24,9
Lievä lihavuus   25,0 - 29.9
Merkittävä lihavuus   30,0 - 34,9
Vaikea lihavuus   35,0 - 39,9
Sairaalloinen lihavuus   40,0 tai yli

 

Jos painoindeksisi on yli 30, käänny terveydenhoidon ammattilaisten puoleen. Painoindeksin ollessa yli 40 voidaan jo puhua erittäin vaikeasta ja sairaalloisesta ylipainosta.
Lihavuusleikkaus on mahdollinen hoitomuoto, kun painoindeksi on yli 40 tai johonkin liitännäissairauteen yhdistettynä yli 35. Lue lisää

Nyt maksuton sairaanhoitajan vastaanotto

Varaa aika Lihavuusklinikan omahoitajan neuvontakäynnille helposti nettiajanvarauksesta.
Tai ota meihin yhteyttä lihavuusklinikka@eiransairaala.fi

Omahoitajan neuvontakäynti nyt maksutta!
Varaa aika
Eiran sairaalan lihavuusklinikan asiantuntijat
Carpelan-Holmström Monika Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Juuti Anne Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Leivonen Marja Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Scheinin Tom Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Manni-Pettersson Päivi ETM, Laillistettu ravitsemusterapeutti
Pietiläinen Kirsi Sisätautilääkäri

Varaa nyt maksuton sairaanhoitajan neuvonta-aika!

Maksuttomalla lihavuustiimin sairaanhoitajan vastaanotolla selvitetään sopiiko leikkaushoito sinulle sekä tarkemmin lihavuusleikkaukseen liittyvät mahdollisuudet ja riskit. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. 

Voit myös ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen
lihavuusklinikka@eiransairaala.fi tai soittamalla 040 186 6007.

SEURAAVAT VAPAAT AJAT lihavuussairaanhoitajalle
ti 2.5
18:00
1h 0min
Juvonen Erja
Sairaanhoitaja, lihavuustiimi
Eiran lääkäriasema
Katso lisää vapaita aikoja
EIRAN INFO-ILLAT

Tervetuloa lihavuusleikkaus-infoon!

Tilaisuudessa kuulet tarjoamistamme hoitomuodoista ja niistä saaduista tuloksista. Voit esittää asiantuntijalle kysymyksiä ja saada tarvitsemasi tiedon ennen päätöstäsi!

SEURAAVAT INFO-ILLAT:

ti 25.4.2017 klo 17:30
ti 9.5.2017 klo 17:30
to 18.5.2017 klo 17:30
ti 8.6.2017 klo 17:30
ti 13.6.2017 klo 17:30

Paikka: Eiran sairaala, Tehtaankatu 28, 00150 Helsinki

Ilmoittaudu puh. 040 1866 007
tai lähetä sähköpostia lihavuusklinikka@eiransairaala.fi
Lue lisää lihavuusleikkauksista

Kenelle lihavuusleikkaus sopii?

Lihavuutta hoidetaan sekä lihavuusleikkauksella että muilla hoitomuodoilla. Lihavuusleikkaus on mahdollinen potilaille, joiden BMI eli painoindeksi on yli 35. Tule lihavuusklinikan sairaanhoitajan vastaanotolle. Selvitämme sopiiko leikkaus juuri sinulle.

Lue lisää

Hoitomenetelmämme

Lihavuutta hoidetaan pääasiassa kahdella tavalla, lääketieteellisesti ja kirurgisesti. Lääketieteellistä hoitoa suositellaan ensisijaisesti potilaille, joiden BMI on alle 35. Kirurginen hoito on tietyin kriteerein mahdollinen potilaille, joiden BMI on yli 35.

Lue lisää

Mitä on lihavuus?

Lihavuus on krooninen sairaus, jossa kehon rasvamäärä on liian suuri. Lihavuutta voidaan arvioida BMI-painoindeksin avulla. Sairaalloisen lihavuuden (BMI >40) oireet ja liitännäissairaudet kehittyvät vähitellen. Hoitamattomaan lihavuuteen voi liittyä hengenvaarallisia sairauksia. Sen vuoksi lihavuudesta kärsivien on tärkeä hakea ammattiapua.

Lue lisää

Tietoa meistä

Eirassa sinua palvelee Suomen kokenein lihavuusleikkaustiimi. Lihavuusleikkaustoiminta Eiran sairaalassa alkoi vuonna 2009 yhteistyössä Bariatric Center Stockholmin kanssa. Toimimme Eiran sairaalan tiloissa, omana yrityksenä Bariatric Center Helsinki Oy.

Lue lisää

YLEISESTI KYSYTTYÄ

Sovellunko leikkaukseen? Miksi laihdutus ennen leikkausta? Paljonko leikkaus maksaa?

Lue lisää
LUE EIRAN ARTIKKELEITA LIHAVUUSLEIKKAUKSISTA
Vuosittain sadat suomalaiset onnistuvat lihavuusleikkauksella

Onko jojoilu sinulle tuttua ja oletko yrittänyt jo vuosien ajan päästä eroon liikakiloistasi? Lihavuusleikkauksella voidaan hoitaa huomattavaa ylipainoa pitkäaikaisin tuloksin.

Lue lisää
Lihavuusleikkauksen jälkeen: ”50 kiloa kevyempänä löysin itsestäni leikkivän lapsen"

Sanna Tourusen elämä muuttui lihavuusleikkauksen myötä. Suurin muutos tapahtui korvien välissä. Sanna Tourunen oli pienikokoinen 30-vuotiaaksi asti. Vaatealan yrittäjän kiire, ohimennen kiireessä nautitut suupalat ja tunnesyöminen kerryttivät kymmenen vuoden aikana kilot yli sietorajan. Jatkuva jojolaihduttaminen päättyi kaksi vuotta sitten. Satakiloisena Sanna päätti ottaa selvää lihavuusleikkauksesta.

Lue lisää
Asiantunteva jälkihoito lihavuusleikatun apuna

Lihavuusleikkaukseen hakeutuminen on iso päätös. Leikkauksen jälkeen potilaalla on pitkä sopeutumisjakso uuteen ruokavalioon ja ateriakokoihin. Asiantuntijan opastus voi olla hyvänä tukena. Myös kehon ulkoiset muutokset saattavat vaatia jatkohoitoa. Eirassa lihavuusleikatuille on tarjolla sekä ravitsemusterapeutin että plastiikkakirurgin palvelut.

Lue lisää
Lihavuusleikkaus-tehokas hoitokeino

Lihavuusleikkaus on sekä potilasta että yhteiskuntaa hyödyttävä hoitomuoto. Paino putoaa merkittävästi ja diabetes, korkea kolesteroli, verenpainetauti, uniapnea ja refluksitauti paranevat 75–80 prosentilla potilaista.

Lue lisää
Lihavuusleikkaus antoi uuden elämän

Eiran yhteistyökumppani Bariatric Center Helsinki selvitti yhdessä potilaiden tukijärjestö LILE ry:n kanssa lihavuusleikkauspotilaiden kokemuksia leikkauksesta sekä yhteiskunnan suhtautumista lihavuuteen ja lihavuusleikkauksiin. Kyselyyn vastanneet kuvasivat elämänlaadun parantuneen leikkauksen jälkeen merkittävästi: ”Yhteiskunnan silmissäkin olen vihdoin ihminen ja saan sen mukaista kohtelua”, eräs vastaaja kertoo.

Lue lisää
Lihavuusleikkaus on turvallinen ja tehokas hoitomuoto vaikeaan ylipainoon

Tutkimusten perusteella lihavuusleikkaus on paras hoitomuoto suureen ylipainoon, jolloin painoindeksi on yli 40 tai johonkin perussairauteen yhdistyneenä yli 35. Tutkimusten mukaan ylipainosta putoaa suurimmalla osalla leikatuista 50-75 prosenttia, ja pudotus jää pysyväksi. Esimerkiksi 125 kiloa painavalla 170 cm pitkällä henkilöllä tämä tarkoittaa noin 30-40 kilon painon laskua. Lisäksi leikkauksen myötä lihavuuteen liittyvät sairaudet kuten tyypin 2 diabetes, korkea kolesteroli, kohonnut verenpaine ja uniapnea häviävät joko kokonaan tai ainakin lievenevät.

Lue lisää
"Lihavuusleikkaus paransi minut"

Hieman päälle viisikymppinen helsinkiläisnainen kertoo yrittäneensä lähes viidentoista vuoden ajan erilaisia laihdutusmenetelmiä onnistumatta. Painoindeksi hipoi neljääkymmentä. Leikkaus oli se, mitä hän halusi.

Lue lisää
Lihavuusleikkaus palautti terveyden

Jorma Toivonen alkoi kärsiä paino-ongelmista viisikymppisenä runsaat kymmenen vuotta sitten, kun hänen aivoissaan puhkesi paha verisuonipullistuma. Aiemmin aktiivisesti urheilleella miehellä liikunta jäi kokonaan aivoleikkauksen jälkeen, vaikka estettä sille ei ollut. Elämänhalu vain katosi.

Lue lisää
Lihavuusleikkaus on myös mielen matka

Kaksi vuotta sitten Petra Hultgren odotti jännityksen ja pelonsekaisissa tunnelmissa Eiran sairaalassa leikkaussaliin menoa. Aivan viime metreille saakka hän sanoo miettineensä ratkaisua, joka nyt tuntuu yhdeltä elämän tärkeimmistä.

Lue lisää
Kysy lisää lihavuusleikkauksista
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti