Orbera hjälper Saara att banta – vikten minskar med fart

Under hela vuxenlivet har vikten pendlat upp och ner: detta måste jag få en ändring i! För Saaras del blev Orbera den stora vändpunkten. Orbera är en ny bantningsmetod där man placerar en silikonballong i magsäcken för att åstadkomma mättnadskänsla.

Läs mer
En miljon finländare är feta – nya Orbera hjälper att minska vikten

Trots att det finns mer än nog med information om hälsosam livsstil, är det allt annat än lätt att hålla vikten, berättar fetmaforskaren Kirsi Pietiläinen.

Läs mer
Kom tryggt igång med löpträning - fysioterapeutens 5 tips

Hindrar smärtan dig från att springa? Om det är lång tid sedan du sist sprang eller om du först nu börjar med löpträning, gäller det att ta det lugnt. Fysioterapeuten ger tips om hur du tryggt börjar din löpträning.

Läs mer
Tips för en nykter vardag

Fortsatte du att dricka efter helgen eller semestern? Här får du tips för en nykter vardag. Om det känns jobbigt att sluta dricka efter en högtid eller efter semestern behöver du hjälp. Jussi Kinnunen, addiktionsterapeut på Eira sjukhus, ger tips hur du kan sluta med drickandet och få en nykter vardag.

Läs mer
Mitt liv blev mycket enklare efter att mina ögon blev laseropererade

Maiju fick sina ögon ReLEx SMILE -laseroperareade. Operationen överraskade henne positivt på flera sätt. Läs hur hon upplevde SMILE-operationen!

Läs mer
Saara har magrat 22 kilo med Orbera – ”dethär var ett av mina bästa beslut”

Lättare att vara, mer energisk, ansträngningsastman har försvunnit – och vikten över 20 kg mindre. Såhär har Orbera-ingreppet hunnit påverka Saaras liv i ett halvt års tid.

Läs mer
Optikerns arbete är mer än bara synkontroller

Det bästa med Oskari Lehvonens arbete är dess mångsidighet och möjlighet att kunna lösa kundens problem. Han är ambitiös och studerar nu vid sidan av sitt arbete för magistersexamen i optometri.

Läs mer