GLASÖGONEN GJORDE MITT LIV BESVÄRLIGT

Jag fick glasögon redan i högstadiet och har alltid använt både glasögon och kontaktlinser sida vid sida. men eftersom jag led av torrögdhet använde jag kontaktlinser närmast då jag idrottade.

När styrkan på linserna började närma sig minus fyra i båda ögonen blev livet så småningom besvärligare. På morgonen måste man allra först ta på sig glasögonen innan man kunde göra något. Det var också rätt besvärligt om man skulle idrotta direkt efter jobbet, man måste se till att glasögonfodralet, kontaktlinserna och vätskorna var med, berättar Maiju om sin vardag före laseroperationen.

Då jag äntligen bestämde mig för en laseroperation hade jag hunnit drömma om att slippa mina glasögon redan i tio år.
 

OPERATIONSMETODERNA HAR UTVECKLATS OERHÖRT

Efter att jag satt mig in i olika operationsmetoder bestämde jag mig för SMILE-metoden. Den är av den nyaste tekniken och risken för torrögdhet är allra minst eftersom hornhinnans yta hålls hel.

Jag hade bristande kunskap om de olika operationsmetoderna. Jag förstod inte att de har utvecklats så mycket. Dessutom hade jag fel uppfattning om priset. SMILE-operationen kostade en tredjedel mindre än vad jag hade tänkt mig.
 

OPERATIONEN TOG INTE LÅNG TID

Jag bokade tid till optikerns förundersökning. Undersökningen räckte en timme och ögonen blev noggrant undersökta. Vid undersökningen fick jag veta hur mina ögon mår och optikern berättade om de olika operationsalternativen samt att SMILE-metoden lämpar sig väl för mina ögon.

Jag väntade ivrigt på operationen även om jag var lite spänd inför den. Först fick jag bedövande ögondroppar i mina ögon. Tack vare dropparna kände mina ögon ingenting. Det enda jag skulle göra var att titta på ljuset som syntes i apparaten allt medan kirurgen pratade med en lugnande röst.
 
Otroligt, hur snabbt operationen var över. Det räckte endast några sekunder per öga. Man hann inte vara nervös eller egentligen hann man inte ens tänka på något.

TACK VARE DEN NYASTE SMILE-LASERTEKNIKEN ÄR OPERATIONSRESULTATEN BÄTTRE ÄN NÅGONSIN TIDIGARE

”Ögonlaseroperationens effekt ligger i att den korrigerar hornhinnans form så att ett närsynt öga ser bilden utan glasögon i området för skarpt seende. Operationen är snabb och resultaten med den nyaste SMILE-lasertekniken är bättre än någonsin tidigare”, berättar ögonkirurg Petri Oksman, specialist i ögonsjukdomar.
 

OTROLIGT ATT SE UTAN GLASÖGON!

Efter operationen var mina ögon lite suddiga, men jag förstod genast att jag ser långt och mycket tydligt. Min synförmåga var helt annorlunda.

Snittet på ögats yta var minimal. Det tillfrisknade på några dagar. På kvällen var mina ögon ljusskygga och det rann vätska ur dem, med det slutade efter några timmar. Kvällen och natten efter operationen använde jag skyddsglasögon för att inte i misstag röra mina ögon. Jag använde ögondroppar med antibiotika under två veckors tid.

Dagarna efter operationen kändes otroliga, eftersom jag såg så skarpt. Efter operationen fick jag skyddsglasögon vilka jag hade på mig på kvällen efter operationen och följande natt. Skyddsglasögon bör hållas på för att inte i onödan gnugga sina ögon efter operationen. Mina ögon opererades fredag eftermiddag och på måndagen var jag normalt på jobbet igen.
 

LIVET ÄR SÅ MYCKET ENKLARE NU

Fördelen av operationen märks i min vardag. Vi har en liten baby och jag har ofta funderat på hur besvärligt det skulle vara att varje gång man vaknar måsta leta efter sina glasögon. Eller hur de skulle vara i vägen när babyn är i famnen och den försöker få tag i dem.

Livet är så mycket lättare. Man kan direkt från jobbet gå på länk eller på gym och behöver inte fundera på om alla saker är med. På vintern har man inte problem med immiga glasögon och att resa är också lättare. Jag behöver inte längre använda ögondroppar så ofta som före ögonoperationen då jag använde dem regelbundet.

Att låta operera mina ögon är ett av de bästa besluten jag gjort i mitt liv. Efteråt tänkte jag att man nog kunde ha gjort det tidigare. Jag visste bara inte hur enkel operationen var och hur snabbt man återhämtar sig från den.

 

Översättning av den finska artikeln: Silmien laserleikkaus teki elämästäni paljon helpompaa. Toimittajana Anni Kemppainen

SMILE-laseroperation nu 2580 € / båda ögonen!

På Eira sjukhus utförs ögonlaseroperation med den nyaste SMILE-tekniken.

Läs mera och/eller boka tid till optikerns förundersökning, vid undersökningen utreds vilken behandlingsmetod som passar dig bäst.

Optikerns förundersökning nu kostnadsfritt!

Läs mera