Äänityksiä ei häiritse enää honottava soundi

Myös syksyllä ilmestyvän levyn työstäminen studiossa sujuu uudella tavalla – eikä vain siksi, että levyn materiaali on uutta. Jouduin ennen leikkausta sanoituksia lukiessani laskemaan silmälasit nenänvarteen, ja se vaikutti ääneen, Virve kertoo ja sanoo tuudittautuneensa jo ajatukseen, että pitää silmälaseja loppuelämän. Mutta uusi silmäleikkauksissa käytettävä tekniikka muutti tilanteen. – Kävin Eirassa jo aikaisemmin silmätutkimuksessa selvittämässä eri vaihtoehtoja, mutta hajataitteisuuden vuoksi ikänäön korjaaminen yhdellä leikkauksella ei ollut mahdollista. Sitten uusi linssitekniikka sopikin minulle.

Näen tekstiviestit

Virve halusi päästä silmälaseista eroon kokonaan. Tekstiviestien ja tuoteselostusten lukeminen alkoi olla entistä työläämpää. Silmälasit olivat usein hukassakin, joten niitä piti olla useita. Virven Facebook-kaverit ovatkin saaneet kuvan ”tiimaririlleistä”, joita on nyt kulhollinen jaettavaksi kiertoon. – Elämä on tarkentunut merkittävästi kotona ja töissä. Näen, mitä mausteita ruokaan laitan. Siivoaminen helpottuu, kun näen roskat ja pölyt ja kylpyhuoneen purkit ja purnukat erottuvat paremmin. Keikalla on tietysti mahtavaa nähdä biisilista kunnolla pitkästä aikaa! Linssileikkauksen ainoa huono puoli paljastuu Virven mukaan aamulla kylpyhuoneessa: oman peilikuvan näkee myös erittäin tarkasti.

Uusia valoilmiöitä

– Toimenpide ei jännittänyt, koska kaikki sujui alkutarkastuksesta lähtien hienosti. Pääsin kotiin lääkärin käynnin jälkeen noin tunnin kuluttua leikkauksesta, ja ennen kotiinlähtöä tarjottiin vielä kahvit ja konjakit. Näin heti seuraavana aamuna lukea Hesarinkin ilman laseja. Jälkitarkastus oli Eiran sairaalassa kuukauden kuluttua leikkauksesta ja seurantakäynti on vuoden kuluttua. Leikkaus ei ole kaduttanut. – Minulla on periaate, että kaikki, minkä saa mukaansa hautaan, on arvokasta. Terveyteen kannattaa investoida. Olen saanut myös mukavaa palautetta, että silmäni välähtävät nyt salaperäisesti, kun oman mykiön tilalla oleva linssi taittaa valon. Ja vastaantulevien autojen valot heijastavat jännittävästi sädekehän, joka muistuttaa lapsuuden joulukorttien kynttilöistä.

 

Tämä artikkeli on julkaistu Eiran asiakaslehdessä syksyllä 2012 ja muokattu keväällä 2016.