Silmäkirurgi Petri Oksmanilla on takanaan yli kahdenkymmen vuoden ja kymmenien tuhansien leikkausten kokemus silmäkirurgiasta. Hän on yksi Euroopan kokeneimpia SMILE-kirurgeja ja kertoo, miksi uusimmalla tekniikalla tehtävä silmien laserleikkaus on ylivoimainen verrattuna aiempiin menetelmiin.
 

Uusi tekniikkaa rasittaa entistä vähemmän sarveiskalvoa

SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) – tekniikka on uusin taittovirhekirurgian menetelmä, jossa taittovirheen korjaus tapahtuu kokonaan sarveiskalvon sisällä. Menetelmässä ei käytetä leikkaavaa terää, vaan koko toimenpide tapahtuu laserlaitteella, joka irrottaa solujen väliset sidokset juuri halutun kokoisen ja muotoisen linssin muovaamiseksi. Tämä linssi, lentikkeli, vastaa taittovirhettä ja sen poisto saa aikaan silmän taittovirheen häviämisen.

Sarveiskalvon minimaalisen pieni haava tekee menetelmästä turvallisemman ja vähentää tulehduskirsiä ja kuivasilmäisyyttä.

”Perinteisissä menetelmissä sarveiskalvoon tehdään leikkausta varten läppä, kun taas SMILE-tekniikassa sarveiskalvolle tehdään vain 2.2-3.0 mm pituinen tunneli. Haavan pituus on vain 12,3 % perinteisellä LASIK-menetelmällä tehtävästä haavasta, joten leikkauksen rasitus silmälle on huomattavasti pienempi”, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman.

”Mitä pienempi haava, sitä nopeammin se paranee”, jatkaa Oksman.
 

Nopea toimenpide, potilaalle helppo kokemus

SMILE-leikkauksessa silmien laserointivaihe kestää vain noin 30 sekuntia. Halutessaan potilas saa rentouttavan esilääkityksen. Potilas on selällään laserlaitteen hoitosängyllä ja pieni kuppi kiinnittyy silmän pintaan. Itse laserointi ei tunnu miltään, korkeintaan samalta kuin piilolinssi olisi silmän päällä. Petri Oksman huolehtii koko ajan potilaan oikeasta asennosta ja kertoo toimenpiteen kulun, sekuntiakaan ei tarvitse olla yksin.

Laseroinnin jälkeen näkö on sumea ja hoitosänky siirtää potilaan mikroskoopin valoon lentikkelin poistoa varten. Poistoon menee 30 sekuntia, jonka jälkeen silmä huuhdellaan ja tunneli suljetaan. Taittovirhe on tämän minuutin jälkeen historiaa.

Oikean silmän toimenpiteen jälkeen vasen tehdään samalla tavalla, silmät tarkastetaan ja potilas saa jälkihoito-ohjeet. Näkö voi toimenpidepäivänä olla sumuinen ja silmät vetiset, mutta jo seuraavana päivänä näkö on lähes normaali, ilman silmälaseja!

Pitkäaikaistulokset ovat loistavia, tekniikka on erittäin stabiili. Liki kaikki laseroidut potilaat pääsevät silmälaiseista kokonaan eroon.

Jälkihoitona käytetään lääketippoja muutaman viikon ja kosteustippoja tarpeen mukaan. Silmien oikea paraneminen varmistetaan kontrollikäynnillä kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Toinen etu on se, että sarveiskalvon pintakerroksen säikeet ovat silmän kestävyyden kannalta kaikkein tärkeimpiä ja niiden koskemattomuus maksimoi turvallisuuden. Pieni haavan pinta-ala myös minimoi tulehdusriskin.

SMILE-leikkaustulokset ovat tarkkuudeltaan erinomaiset

SMILE-leikkauksia on tehty maailmalla jo 1,5 miljoonaa kappaletta. Tulokset ovat loistavia, lähes kaikki laseroidut potilaat pääsevät eroon silmälaseistaan. SMILE-tekniikka on myös erittäin stabiili, pitkäaikaistutkimukset osoittavat että miinuksen palautuminen on erittäin epätodennäköistä. Tämä johtuu sarveiskalvon minimaalisesta leikkaamisesta, toimenpiteessä käytettävä tunneli on vain noin 2 mm eikä tärkeisiin pintasäikeisiin kajota.

Leikkauksen jälkeinen kuivasilmäisyys on vähäistä

”Perinteisessä LASIK-tekniikassa sarveiskalvolle tehtävä läppä katkaisee tuntohermoja sarveiskalvon pinnasta. Tämä aiheuttaa lisääntyvää kuivasilmäisyyttä. SMILE-tekniikalla tehtävässä laserleikkauksessa silmän pinnan tuntohermot eivät vaurioidu ja siksi SMILE-tekniikalla leikatuilla potilailla ei havaita juurikaan kuivasilmäisyyden riskin kasvua”, Oksman kertoo.

Oksman_Petri.jpg

Petri Oksman
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi

SMILE-laserleikkaus Eirassa

Varaa aika optikon perusteelliseen esitutkimukseen, sisältää silmäkirurgin arvion. Nyt 0 € (arvo 180 €)!

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido mihinkään.

Katso myös ajankohtaiset leikkaustarjouksemme!

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää Smile-laserleikkauksesta
Smile-laseroperation

Med den nyaste SMILE-tekniken kan man korrigera brytningsfel utan att göra det traditionella snittet i hornhinnan. Ögats ytnivå förblir mer komplett och risken för torra ögon förminskas. Undersökningar påvisar att resultaten för SMILE-behandlingar är utmärkta.

Läs mer
Förundersökning hos optiker för laser- och linsoperation

Besök sjukhusoptikern för en omfattande förundersökning för att utreda om dina brytningsfel kan korrigeras med en laser- eller linsoperation. Under förundersökningen fotar och mäter sjukhusoptikern dina ögon med olika instrument för att utreda vilken metod som passar dina ögon bäst. Du förbinder dig inte till något.

Läs mer