Rosenqvist Janna

Fysioterapeut
Examen:Fysioterapi (YH, 2011). Magister examen i idrottsmedicin (M.Sc, 2015)
Specialiteter:Fysioterapeut
Språkkunskaper:Finska, Svenska, Engelska, Spanska

Jag jobbar som mamma- och bäckenbotten fysioterapeut. Som en följd av min långa bakgrund inom friidrott kändes det naturligt att studera vidare inom idrottsmedicin. Jag avlade min magisterexamen vid Lunds universitet, år 2015.

Efter att ha blivit mamma väcktes intresset för gravid-, mamma- och bäckenbotten fysioterapi och därmed började jag specialisera mig inom det området. Motion under och efter graviditeten, behandling av diastas (separation av magmusklerna) och behandling av ärrvävnad, till exempel efter kejsarsnitt, står väldigt nära mitt hjärta. Till dessa hör också förebyggande av problem i bäckenbotten, bland annat urininkontinens. Även unga kvinnor, som inte varit gravida, kan ha problem med bäckenbotten. Svag bäckenbotten muskulatur kan orsaka bland annat urininkontinens. Orsaken till smärta i bäckenbotten kan vara kopplat till överspända bäckenbottenmuskler.

Som fysioterapeut är jag empatisk, målmedveten och motiverande. Jag tar hänsyn till dina önskemål gällande fysioterapin och bygger upp en lämplig plan för terapin på basen av det. På mottagningen använder jag bland annat ultraljud för att till exempel undersöka diastas m.m. Jag har möjlighet att utföra undersökningar av bäckenbottens muskelkondition med en NeuroTrac Myo Plus pro EMG -apparat. Ifall det krävs kan även elterapi användas för att stimulera svaga muskler eller att lugna ner en överaktiv blåsa.

I mitt arbete uppskattar jag och lägger fokus på multiprofessionelt teamarbete för att uppnå den bästa möjliga vården.

Du är varmt välkommen på min mottagning.
Tjänster:Bäckenbotten fysioterapi
Fysioklinikens specialist
Moderskapsfysioterapi
Pilates instruktör
Shockwave-behandling
Välmåendeklinikens specialist
Fysioterapeut
Boka tid till specialist