på eira sjukhus kan du tryggt bli av med tatueringar

I Finland har tatueringsborttagningen förflyttats till sjukhus och läkarstationer för att yrkeskunnig personal ska ta ansvar för behandlingen. Genom yrkeskunskap och god apparatur försäkras en trygg och effektiv behandling.

Med laserstrålning söndras de tatuerade färgkapslarna utan att söndra huden. Behandlingen fokuseras endast på det tatuerade området och reagerar inte på ren hud. Behandlingen efterlämnar inga ärr eftersom huden inte söndras, endast färgpigmenten.

ny metod försnabbar behandlingsserien

Eira sjukhus är den enda i Finland att använda sig av den nyaste R0-metoden, som möjliggör t.o.m. 4 behandlingar samma dag. Eftersom tatueringen avlägsnas nivå för nivå kräver det flera behandlingar för att avlägsna en stor tatuering. Tack vare den nya metoden förkortas behandlingsserien märkbart, och i bästa fall kan det för en mindre tatuering vara frågan om endast två R0-behandlingsdagar.

Genom R0-behandlingsmetoden blir ett hudlager behandlat på 5-10 minuter, varefter man sätter på en lugnande vätska. Vätskan gör att man med ett kort uppehåll kan behandla samma område igen utan längre paus. Under samma dag kan man högst göra fyra behandlingar på samma område och före nästa behandling håller man en paus på 8-12 veckor. Effektiva behandlingsdagar sparar tid för främst långväga kunder. Exakta antalet laserbehandlingar kan inte ges på förhand.

Hur tatueringen bleknar beror på

  • vilken färg som använts då tatueringen togs
  • hur tatueringen är gjord, t.ex. hur djupt den ligger och hurudana nålas har använts
  • den egna ämnesomsättningen har en viss betydelse hur tatueringen bleknar

Då behandlingen påbörjas ges en prisuppskattning på de behandlingsgånger som överenskommits. Det slutliga priset beror på uppnått resultat.

I samband med behandlingen kan bedövande kräm användas.

En stor del av patienterna som kommer för att avlägsna en tatuering är bekymrade över den smärta som behandlingen ger. Smärtan kan man inte komma undan, varken då man tar en tatuering eller vill avlägsna den. Bedövningskräm, som kunden själv tar med sig, kan användas. Krämen lindrar smärta och behandlingen är snabbt undanstökad. Ifall avlägsnande av tatuering känns skrämmande är det skäl att diskutera saken. Man får gärna ta med sig en kamrat som stöd.

BEHANDLINGEN SKER UTAN SPECIALARRANGEMANG

På mottagningen behandlas både patienter som helt vill bli av med sin tatuering eller patienter som vill bleka en gammal tatuering inför en ny tatuering. Tatueringsborttagning sker obemärkt vid sidan om de dagliga sysslorna. "Behandlingen är lätt och enkel. Ingen medicinering behövs och inga biverkningar förekommer. Att idrotta och bada rekommenderas."

Boka först tid till konsultation

Vid konsultationsbesöket kartlägger vi hur din tatuering bäst kan avlägsnas. På basen av de uppgifter du ger gör vi upp en plan över borttagningen och hur många besök det kräver.

I samband med besöket kan vi göra en provbehandling ifall tatueringen är stor. En liten tatuering kräver ingen provbehandling, man kan behandla den genast.

Boka tid till konsultation endast 55 €!

På Eira sjukhus görs tatueringsborttagning av
Ehnqvist Malin Laserterapeut Boka tid
Följande lediga tider
ons 12.12
13:00
30 min
Ehnqvist Malin
Laserterapeut
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider

"Jag har blivit av med både min gamla förlovningsring och axeltatueringen jag tagit som 18-åring. Smärtfritt var det ju inte, men resultatet lyckat - tatueringen försvann utan att lämna ärr efter sig."

-Eva Wahlström, professionell boxare

Ladda ned broschyr om tatueringsborttagning
Prislista
Borttagning av tatuering  
Behandlingarna med RO-metoden
Pris*
Konsultation / inkl. provbehandling på stora tatueringar 55 € 
En enskild behandling 200 € 
En serie på 2 behandlingar 300 €
En serie på 3 behandlingar 450 €
En serie på 4 behandlingar  600 € 
* Priserna inkl. moms. 24%. Kansliavgift på 17,90 € tillkommer samt Kanta-avgift 0,95 €.