Jag funderade över en bröstförstoringsoperation i ett år. Före det hade det skett stora förändringar i mitt liv. Efter att jag fyllt 50 år började jag ha mera tid för mig själv. Då jag äntligen hade tid att ta hand om mig själv, började jag motionera och fästa mera uppmärksamhet på mina matvanor. Jag gick ner i vikt 30 kg och ändrade helt utseende.

 

Jag ville göra något åt saken

Jag beslöt att boka en konsultationstid till Eira sjukhus. För mig var det viktigt att operationen skulle göras av en yrkeskunnig läkare. Första gången jag träffade plastikkirurgiska specialläkaren Minna Rautio, var jag verkligen imponerad. Mitt emot mig satt en sakkunnig och lugn människa, som genast fick mitt förtroende

 

Vi funderade noga över implantaten

För mig personligen var det viktigt, att läkaren var en kvinna i min ålder, som kunde förstå mina funderingar och min livssituation. Hon var realistisk och noggrann, vilket tilltalade mig. Då hon hade tålamod att förklara saker väldigt detaljerat och enkelt, fick jag en känsla av att hon faktiskt brydde sig om.

Minna Rautio berättade för mig, att mina bröst hade tömts. För att de skulle kunna fyllas ut, måste implantatet vara stort. Ett annat alternativ var att förminska utrymmet då implantatet skulle vara mindre. I det fallet skulle operationen vara mer omfattande och återhämtningen skulle vara längre. Det första alternativet passade mig bättre, även om Minna bad mig tänka över noga, ifall implantaten skulle vara för stora.

Vi tittade på många bilder av liknande fall som mitt. Det var väldigt bra för en lekman som jag, då jag hade svårt att se framför mig hur slutresultatet kunde bli. Jag blev varse om att jag har en konvex bröstkorg, vilket kräver en viss form på brösten.

 

Jag kände att jag var i trygga händer

Efter det första besöket var jag säker på mitt beslut, att gå in för operation. Minna ställde även många frågor om den mentala sidan, vilket jag tyckte var bra. Jag själv ansåg mig inte ta silikoner, utan genomgå en bröstoperation. Den estetiska kirurgin är för mig endast ett naturligt sätt att ta hand om mig själv. Jag har noterat, att attityderna gentemot den estetiska kirurgin har under de senaste åren förändrats. Allt fler berättar om sina erfarenheter för varandra.

Under det andra besöket mättes bröstet och implantatets storlek och modell bestämdes. Igen tittade vi på bilder och diskuterade. Jag var väldigt lättad och avslappnad, för jag kände att jag var i trygga händer.

Jag hade berättat för Minna att jag alltid i operationer lidit av illamående. Anestesiläkaren ringde mig före operationen och pratade med mig om saken.

 

Ett av mitt livs bästa beslut

Insomnandet kändes behagligt då teamet runt omkring mig var yrkeskunnigt. Själva operationen gick bra. När jag vaknade upp efter operationen mådde jag inte alls illa, och jag kände mig överlag fullständigt avslappnad. En sällsynt situation för mig. Även saftsoppan och smörgåsarna smakade speciellt bra.

Operationen har förmodligen varit ett av mitt livs bästa beslut. Även resultatet var hundra gånger bättre än vad jag förväntat mig. Förra helgen var det min farmors 100-årsdag och jag konstaterade, hur härligt det är att vara 50 och leva den bästa tiden i livet.

Operationen har förmodligen varit ett av mitt livs bästa beslut

Överväger du en bröstförstoringsoperation?

Boka tid till plastikkirurgens mottagning!

På mottagningen får du svar på dina frågor och kirurgen gör en individuell vårdplan.

Boka tid
Läs mera om bröstförstoringsoperationer och bröstlyft
Plastiikka_rintojen_suuurennus_600x450.jpg
Bröstförstoring och bröstlyft

Om du är missnöjd med storleken eller formen på dina bröst lönar det sig att på Eira sjukhus träffa en plastikkirurg som du med en individuell utgångspunkt kan diskutera olika operationsmetoder med.

Läs mer