Borttagning av microblading och permanent pigmentering med laser

På Eira använder vi Finlands enda Lutronic Hollywood Spectra-laserapparat, som är marknadens mest effektiva Nd:YAG Q-switch-laser. Apparaten har fyra olika våglängder, vilket möjliggör borttagning av alla färgers permanent pigmentering, även röd färg.

På Eira sjukhus utförs laserbehandlingarna alltid av en erfaren sakkunnig inom hälsovård, så borttagning av microbladade och permanent pigmenterade ögonbryn är tryggt och effektivt.

Borttagning med laserstrålar spjälkar färgkapslarna i pigmenteringen till små partiklar under huden utan att skada huden eller ögonbrynen. Genom ämnesomsättningen transporteras färgpartiklarna ut ur kroppen. Behandlingen riktas endast till det permanent pigmenterade området och reagerar inte på ren hud. Genom att följa behandlingsinstruktionerna kommer det inte att bildas ärr på huden, eftersom lasern inte söndrar huden utan bara färgpigmentet.

Borttagning av microblading och permanent pigmentering påverkas av:

  • färgämnets sammansättning
  • hur djupt färgämnet har placerats
  • hur länge sedan microbladingen eller permanenta pigmenteringen är tagen
  • den egna ämnesomsättningen som transporterar bort laserade färgpartiklar

Bli av med t.o.m röda microblade-ögonbryn!

Ofta frågade frågor om borttagning av microblading och permanent pigmentering

Hur läge tar borttagning av microblading eller permanent pigmentering?

En behandlingsgång är snabb. Borttagning av microblade-ögonbryn eller permanent pigmentering kräver vanligtvis 1 – 5 behandlingsgånger.

Gör borttagningen ont?

I samband med borttagningen kan man använda EMLA-bedövningskräm, som kunden köper själv. Bedövningskrämen dämpar smärta och ingreppet är snabbt över. Bedövningskrämen läggs på huden med en plastfolie på, ca. 2 timmar före man kommer för behandling. Om man känner sig ängslig inför behandlingen är det skäl att nämna om det. Vid behov, kan man ha med sig en stödperson.

Vad är skillnaden mellan laserbehandling och SC Color X-behandling?

I SC Color X-behandlingen används ett kemiskt borttagningsmedel, som spjälkar färgpartiklarna i permanenta pigmenteringen och microbladingen. Behandlingen är inte lika effektiv som laserbehandlingen och den kan lämna ärr. På Eira erbjuder vi endast laserbehandling, som är den effektivaste metoden i borttagning av microblading och permanent pigmentering. Lasern kan också användas för att fortsätta den färgborttagning som tidigare påbörjats med SC Color X-behandlingen.

Påverkar laserbehandlingen de egna ögonbrynen?

Laserbehandlingen kan bleka pigmentet i de egna ögonbrynen, men de nya håren som växer ut har din egen färg.

Kan jag låta göra ny permanent pigmentering av ögonbrynen efter borttagning av den gamla färgen?

Ja, det kan du. Det lönar sig att vänta 8 veckor efter den sista laserbehandlingen. Man rekommenderar, att all gammal färg tas bort innan man låter göra nya ögonbryn.

Boka tid för borttagning av microblade-ögonbryn eller permanent pigmentering

Under det första 30 minuters mottagningsbesöket reder vi ut hur borttagningen av dina microblade-ögonbryn görs på bästa sätt. På basen av bakgrundsinformationen du gett gör vi en behandlingsplan, som berättar hur många behandlingsgånger som behövs.

Borttagning av microblade-ögonbryn kan påbörjas redan under ditt första besök. Vanligtvis behövs 1 – 5 behandlingsgånger, beroende på färgämnets kvalitet och mängd. Mellan behandlingsgångerna hålls en paus på 8 veckor.

Boka tid till laserbehandling
Lahtinen_Suvi.jpg Lahtinen Suvi Laserterapeut Boka tid
Följande lediga tider
tor 30.5
13:30
30 min
Lahtinen_Suvi.jpg
Lahtinen Suvi
Laserterapeut
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
fråga om borttagning av tatuering eller permanent pigmentering
Namn
Telefon
E-post
Meddelande
Prislista
Borttagning av tatuering Pris
Konsultation / testbehandling 30 min
från 100,00 € 
En enskild behandling från 210,00 € 
Borttagning av ögonbrynstatuering/microblading
från 230,00 €
Seriebehandling under samma dag med RO-metoden Pris
En serie på 2-4 behandlingar från 320,00 - 780,00 €

Specialister
 
Suvi Lahtinen, laserterapeut  
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 6,30 €/gång. Priserna inkl. moms. 24%.