Synkorrigering med laseroperation

Med moderna laseroperationsmetoder kan du lätt och tryggt bli av med besvärliga minusglasögon samt brytningsfel.

Den nyaste och populäraste metoden för att korrigera minusstyrka är en SMILE laseroperation. SMILE laseroperationen är den metod som är mest skonsam mot hornhinnan. I stället för den traditionella flikoperationen, gör man i SMILE laseroperationen endast ett litet snitt i hornhinnan. Vi använder Zeiss Smile Pro VisuMax800-laseroperationsapparatur. Den nyaste laserutrustningen möjliggör en ännu kortare laseringstid och korrigeringen av stora brytningsfel blir ännu enklare. Lasertiden reduceras med upp till en tredjedel av föregående tid, dvs till 12-8 sekunder.
Efter SMILE-laseroperationen har återhämtningen av synen varit snabb, och tack vare den nya Smile Pro VisuMax800-apparaturen går synåterhämtningen efter operationen ännu lite snabbare

Vi gör även laseroperationer med FemtoLASIK och PRK metoderna. Beroende på hornhinnans och ögats struktur, gör optikerna och kirurgerna en bedömning utgående från förundersökningen, vilken operation som lämpar sig bäst just för dig.

SMILE, FemtoLASIK och PRK laseroperationerna passar speciellt bra för personer som vill bli av med sina minusglasögon. Synkorrigering med FemtoLASIK och PRK passar även personer som har en medfödd plusstyrka. Under operationerna korrigeras även ett möjligt brytningsfel. Med de här metoderna går det inte att korrigera ett med åldern försämrat närseende. Om du använder progressiva glasögon, kan du bli av med dem genom en linsoperation för ålderssuynthet. Läs mera!

Eira ögonkliniks laseroperationsmetoder

SMILE laseroperation

Tack vare den senaste SMILE tekniken kan man korrigera brytningsfel utan den traditionella fliken i hornhinnan och ögats ytskikt hålls mera intakt. Undersökningarna visar att resultaten av SMILE operationerna är utmärkta.

Läs mera om SMILE laseroperationen

FemtoLASIK laseroperation

LASIK-tekniken är globalt den mest använda laseroperationstekniken. I FemtoLASIK operationen gör man en flik i ögats yta och bearbetar hornhinnan under fliken. På Eira Ögonklinik görs fliken i FemtoLASIK operationen med en Visumax femtosekundlaser, vars anatomiskt formade kontaktyta mot ögat är skonsam mot ögontrycket.

Metoden passar speciellt bra för att korrigera kraftig närsynthet, samt även för att korrigera en medfödd plusstyrka.

PRK laseroperation

PRK operationen är den äldsta laseroperationsmetoden. I operationen görs ingreppet direkt på hornhinnan, vilket gör att återhämtningen tar längre tid än efter en operation gjord med en nyare laserteknik.

PRK tekniken används främst för små brytningsfel och för personer som har en speciellt tunn hornhinna. Den passar för korrigering av minusvärden samt medfödda plusvärden.

ICL-operation, kontaktlins inne i ögat

I ICL-operationen placeras en kontaktlins in i ögat. Det är en laseroperation som är utvecklad som ett alternativ för korrigering av speciellt stark närsynthet.

Läs mera om ICL-operationen


Boka tid till sjukhusoptikerns avgiftsfria förundersökning

Våra sjukhusoptiker kartlägger dina ögons hälsotillstånd med hjälp av omfattande förundersökningar. Ögonkirurgen analyserar de gjorda undersökningarna och bedömer vilken metod som passar dig bäst. Under operationsdagen innan operationen träffar du ögonkirurgen, som diskuterar med dig om de gjorda ögonundersökningarna och den rekommenderade operationsmetoden. Förundersökningen förbinder dig inte till operation.

Förundersökningen är avgiftsfri.

Under en veckas tid före förundersökning eller operation kan kontaktlinser inte användas. I undersökningen används ögondroppar som förstorar pupillerna och gör synen grumlig för resten av dagen.

Boka tid till optiker
Följande lediga tider
Idag
09:45
1 h 0 min
Ylinen_Kirsi.jpg
Ylinen Kirsi
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Idag
13:45
1 h 0 min
Hirvo_Sanni.jpg
Hirvo Sanni
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Visa följande lediga tider
Kirurger som gör laseroperationer på Eira sjukhus
Kukkonen_Kirsi-Tiina.jpg Kukkonen Kirsi-Tiina Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Oksman_Petri.jpg Oksman Petri Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Suominen_Sakari.jpg Suominen Sakari Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid

Ofta frågade: ögonlaseroperation

För vem passar en ögonlaseroperation? Vad innebär en förundersökning för ögonoperation? Blir man faktiskt av med glasögonen med en laseroperation? Gör laseroperationen ont?

Eira sjukhus optiker Ulla Meriluoto svarar på ofta frågade frågor. Läs artikeln.

* + Poliklinik- och Kanta-avgift

Läs ofta frågade frågor om laseroperation
Kunders erfarenheter av SMILE-laseroperation

"Jag är så glad för livet är så mycket lättare utan glasögon. Motioneringen både under sommar och vinter störs inte av immiga glasögon och jobbandet framför datorn är mycket enklare."
- Emma Piirinen fick som första i Finland en SMILE-laseroperation


"Genast efter operationen kunde jag se skarpt på långt håll. Det var häpnadsväckande att se skarpt! Livet är nu betydligt lättare; att resa, idrotta och att sköta vardagen med en baby utan ett växlande mellan kontaktlinser och glasögon."
- Maiju, Järvenpää

Prislista
Ögonlaseroperation
Pris  *Eiras Hälsokonto
Förundersökning hos optiker
inkl. ögonläkarens bedömning
0 €
 
SMILE Pro -laseroperation ERBJUDANDE
Kampanjpriset är i kraft till 30.6.2024.
1375 €/öga
1490 €

121,58 €/mån
131,17
 €/mån
Femto-LASIK-laseroperation

1390 €/öga

122,83 /mån
PRK-laseroperation 1190 €/öga 106,17 €/mån
 
Eftergranskning

Pris
 
1 mån. efter operation hos ögonläkare
140-180 €
 
6 mån. efter operation hos optiker
68 €
 

Specialister
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Oksman Petri, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Suominen Sakari, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
   

Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 84 €).

Läs mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande