Bröstförstoringsoperation med implantat

Den vanligaste operationen för att korrigera bröstens form är bröstförstoring med silikonimplantat.

Implantat används för att förstora bröst, återfå form på olikstora bröst eller bröst med medfödd strukturell avvikelse och i rekonstruktivt syfte efter en bröstcanceroperation. Med ålder och amning förändras bröstens form, och med hjälp av silikonimplantat kan man ge brösten mer volym.

Ofta i samband med bröstförstoringsoperationer görs även ett bröstlyft eller mastopexia.

 

Vi använder högkvalitativa silikonimplantat

Alla implantat som används i Finland är gjorda av silikon. Silikonimplantat kan delas in i antingen anatomiska, droppformade eller runda implantat på basen av deras form.

Ytan på de anatomiska implantaten är sträv för att de till formen asymmetriska implantaten inte skall svänga sig. Inom omfattande internationell forskning har man under de senaste åren observerat att den sträva ytan kan förorsaka problem på lång sikt, t.ex. dubbel inkapsling och en sällsynt lymfvävnadscancer, ALCL.

På Eira sjukhus använder vi Motiva silikonimplantat av mycket hög kvalitet. I nya typer av cirkulära implantat, som Motiva Ergonomix®, är silikongelen så mjuk att dess slutliga form ligger mellan det anatomiska och det traditionella cirkulära implantatet. Om det finns behov av droppformiga implantat, kan man använda ett helt nytt Motiva Anatomical®-implantat med slät ytstruktur.

Bröstimplantatets storlek och form väljs efter patientens mått och önskemål.

 

Bröstförstoring och bröstlyft med silikonimplantat eller med fettöverföring från egen kropp?


Bröstförstoring med silikonimplantat skiljer sig från bröstförstoring med fettöverföring från egen kropp i fråga om både ingrepp, resultat och antal operationer. Vanligtvis behövs fler ingrepp för fettöverföring, medan bröstförstoring med silikonimplantat är en engångsoperation.

Med fettöverföring ökar storleken på brösten vanligtvis med ½ - 1 kupstorlek åt gången. Vid bröstförstoring med implantat väljs bröstimplantatets storlek och form utgående från patientens mått och önskemål.

Vid bröstförstoring med bröstimplantat kan implantaten placeras på eller under bröstmuskeln. I normala fall placeras implantatet under den stora bröstmuskeln, var den döljs bättre, framför allt hos slanka kvinnor. När man formar brösten med överföring av fett från egen kropp appliceras fettet jämnt i fettlagret under huden och i bröstmuskeln. Slutresultatet blir då jämnt och genomgående mjukt.

Bröstförstoring med fett från egen kropp kräver att du har fett på kroppen. Bröstförstoring med silikonimplantat kan göras även för slanka, småbröstade kvinnor som inte har extra fett att överföra.

 

Mottagningsbesök hos plastikkirurg


Du träffar den opererande plastikkirurgen två gånger. Under ditt första besök kartlägger vi omsorgsfullt dina önskemål och din motivering för operation, samt hälsotillstånd, medicinering och eventuella allergier. Efter den kliniska undersökningen diskuterar vi implantatens egenskaper och operationens händelseförlopp, risker och återhämtning.
Under det andra besöket väljs implantatets storlek och form och utöver det går läkaren igenom allt gällande eftervård och uppföljning.

 
Ingreppet

Bra att notera innan ingreppet

Rökning bör helst avbrytas flera månader före ingreppet.
Användning av Omega-fettsyrapreparat och fiskoljekapslar samt en stor konsumtion av vitlök kan orsaka blödningar och bör avbrytas minst fyra veckor före ingreppet.
Användningen av antiinflammatoriska läkemedel bör avbrytas 2 veckor före ingreppet.

Bröstförstoring med silikonimplantat

Implantatet förs in under eller ovanpå bröstet med ett trattformigt instrument som gör installeringen så mild och steril som möjligt. Det 4 - 4,5 centimeter långa ärret blir så gott som osynligt. I upprätt läge förblir ärren osynliga och även när man ligger ner är de ganska oansenliga.

I normala fall under den stora bröstmuskeln. Där döljs implantatet bättre, och risken för inkapslade förhårdnader minskar. Bröstmuskeln skyddar och stödjer implantatet, och tjockleken på muskeln, som är en aktiv vävnad, kan man själv påverka med hjälp av träning. Ingreppet utförs alltid under narkos.

 

Efter ingreppet

Operationen görs dagkirurgiskt och du får åka hem redan samma dag. Om du önskar kan du även övernatta på vår avdelning. En stöd-bh skall du använda under den första månaden efter operationen.

Återhämtningen efter operationen varierar mycket beroende på bland annat storleken på de implantat som placeras och bröstvävnadens förlängning. Efter en vecka kan den som har ett fysiskt lättare arbete återgå till jobbet, de som har ett fysiskt tyngre arbete behöver 2–3 veckors sjukskrivning. Under den första veckan bör du undvika att lyfta tunga lass, köra bil eller andra aktiviteter som belastar dina bröstmuskler. Tung träning skall undvikas den första månaden.

Snittet placeras under bröstet, precis i kanten av det nya implantatet vilket ger ett rätt obemärkt ärr. Till en början ser ärren röda ut men de bleknar med tiden och har ljusnat inom 6–12 månader. Stygnen smälter bort av sig själva och ingen tid för att ta bort stygn behöver bokas. Den slutgiltiga bedömningen av bröstets form kan göras 6 månader efter operation.

Om du har genomgått en bröstförstoringsoperation är det bra att nämna om det då du bokar en tid till mammografi. Om silikonimplantaten placeras under bröstmuskeln och är av lagom storlek lyckas vanligtvis mammografiundersökningen och bildtolkningen. Om silikonimplantat placeras över bröstmuskeln kan det förhindra en mammografiundersökning. Alternativt kan man utföra en magnetundersökning, dvs. en MRT-skanning av brösten.

Silikonimplantat och amning

Normaalissa rintojen suurennusleikkauksessa silikoni-implanttien avulla rintatiehyitä ei katkaista ja näin toimenpide ei vaikuta imetykseen. Joissain muotoa korjaavissa leikkauksissa maitotiehyeitä joudutaan katkaisemaan, jolloin imetys ei välttämättä leikkauksen jälkeen onnistu.

Boka nu tid till plastikkirurgens mottagning!

Plastikkirurgi med flera års erfarenhet


Boka tid till våra erfarna plastikkirurger enkelt via vår nätbokning.

På mottagningen gör kirurgen en individuell vårdplan och samtidigt får du svar på dina frågor.

 
Plastikkirurger på Eira sjukhus som gör bröstförstoringar med implantat
Peltoniemi_Hilkka.jpg Peltoniemi Hilkka Specialist i kirurgi och plastikkirurgi
Popov_Pentscho.jpg Popov Pentscho Specialist i kirurgi och plastikkirurgi Boka tid
Prislista
Bröstförstoring och bröstlyft Pris    
Mottagningsbesök hos plastikkirurg från 153,00 €    

Specialister
 
     
Peltoniemi Hilkka, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Popov Pentscho, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Tuominen Reetta, plastikkirurg
     
 

Pris

moms 0 %

 Pris

moms 24%**

Eiras Hälsokonto*

moms 0%

Bröstförstoring med implantat

Motiva Ergonomics bröstimplantat

 

 

från 5833,00 €

 


 6992,20 €

 

 

490,98 €/mån

 
Bröstförstoring med kroppens eget fett från 6860,00 € 8506,40 € 576,57 €/mån
Bröstlyft från 7100,00 € 8804,00 € 596,57 €/mån

Ingreppen inkluderar:

  • operation i generell anestesi
  • efterkontroll hos specialist
  • stödkorsett
     

Ovan nämnda priser är exempelpris, det slutgiltiga priset bestäms på basen av kirurgens bedömning.
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 22,90 €. Kanta-avgiften är 2,30 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
** Priserna med moms 0%. Till priserna på operationer gjorda på enbart kosmetisk grund tillkommer moms 24%.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 58,80).

Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande