Nordman Henrik

Keuhkosairauksien erikoislääkäri, yleislääkäri
Tutkinto:LKT, keuhkosairauksien dosentti
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti, Tanska
Kliininen työ on ollut keskeinen kautta työurani. Tykkään kohdata potilas. Aloitin tutkimusuraani jo opiskeluaikana, jolloin kiinnostuin lyijyn ja rikkihiilen terveysvaikutuksista. Väitöskirjatyöni koski lyijyn terveysvaikutuksia. Sitä kautta jouduin Maailmanterveyslaitokseen (WHO) Geneveen kolmeksi vuodeksi ohjelman pariin, joka koski kemikaalien turvallisuutta. Työkieli oli englanti, mutta pystyin myös oppimaan sen verran ranskaa, ettei minua ranskaksi helposti myydä. Ranska onkin pysynyt kestohaasteena

Kun olin erikoistunut keuhkosairauksiin, tutkimusintressini vaihtui. Toimin Työterveyslaitoksen keuhkosairauksien ylilääkärinä. Siinä työssä pystyin eriomaisella tavalla yhdistämään kliinisen, tutkimus- ja opetustyön. Arvostin työn kansainvälisyyttä. Toimin erityisen tiiviisti Pohjoismaitten kollegojen kanssa. Siten suurin osa tieteellisistä julkaisuistani, joita on kertynyt pitkälti toista sataa, koskevat astmaa, allergiaa ja työperäisiä keuhkosairauksia, kuten asbestisairaudet, kivipölykeuhko, homepölykeuhko ja kosteusmikrobien aiheuttamia sairauksia.

Olen aina pitänyt opettamisesta. Erityisesti olen viihtynyt useiden väitöskirjan ohjaajana. Myös lääketieteen opiskelijoiden opettaminen HYKS:n keuhkoklinikan dosenttina oli antoisaa. Oppikirjojen ja katsauksien kirjoittaminen on ollut keskeinen osa työstäni ja oppikirjojen ja kirjalukujen määrä ylittää nekin pitkälti sata.
Kokemukseni kemikaaliriskien arvioinnista ja työperäisistä terveysvaikutuksista takia minut nimettiin Suomen edustajaksi EU SCOEL-nimiseen asiantuntijaryhmään (EU Scientific Committee on Occupational Exposure Limits). Olin ryhmän ainoa kliinikko. Huomasin yllätyksekseni, että ryhmän kautta pystyin vaikuttamaan työympäristön turvallisuuteen tavalla, josta en olisi voinut uneksia. Ryhmän EU:n hyväksymät suositukset ilmestyvät nimittäin sitovina direktiiveinä. Tehtävässä, johon suostuin alkuun hieman vastahakoisesti, pysyin 12 vuotta. Se vei minut 48 kertaa Luxembourgiin.
Erityisosaaminen:Työhön liittyvät sairaudet, sisäilmaston terveysvaikutukset.
Hinnat:
Vastaanottokäynti, enintään 20 minalk. 83,00 €
Vastaanottokäynti, enintään 30 minalk. 106,00 €
Etäpalvelu, enintään 10 minalk. 38,00 €
Etäpalvelu, enintään 20 minalk. 76,00 €
Etäpalvelu, enintään 30 minalk. 92,00 €
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 20,90 €. Etävastaanottoon lisätään käsittelymaksu 8,90 €. Sarjakäynteihin lisätään poliklinikkamaksu 4,90 €/kerta. Kanta-maksu on 2,10 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä.
Katso ajanvarausehdot.
Varaa aika asiantuntijalle