Välimäki Ville-Valtteri

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Tutkinto:LT, ortopedian ja traumatologian dosentti
Erikoisalat:Ortopedia
Kielitaito:Suomi, Englanti
Valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi ja tohtoriksi 2005 Turun yliopistossa, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriksi 2013 ja dosentiksi 2017 Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä toimin ortopedinä Jorvin sairaalassa ja Eiran sairaalassa. Minulla on monipuolinen kokemus erilaisista nivelvaivoista sekä urheiluvammoista.
Palvelut:Kiertäjäkalvosinleikkaus, Lonkan tähystysleikkaukset, Nilkka- ja Jalkateräklinikka, Nivelrikko, Olkapään tähystysleikkaukset, Polven eturistisiteen korjausleikkaus, Polven tähystysleikkaukset eli artroskopia, Ortopedia
Erityisosaaminen:Lonkan, polven ja olkapään tähystyskirurgia. Murtuma-, rustovaurio- ja nivelsidekirurgia. Nivelrikon (artroosi) sekä osteoporoosin hoito.
Julkaisut:Väitöskirja (2005) luunkorvikkeista ja uusista kudosteknologioista. Lisäksi julkaisuja luun aineenvaihdunnasta, D-vitamiinista, osteoporoosista.
Varaa aika asiantuntijalle

Seuraavat vapaat ajat

ke 12.12.
11:00
30 min
Välimäki Ville-Valtteri
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
ke 12.12.
11:30
30 min
Välimäki Ville-Valtteri
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Milloin tarvitaan tekonivelkirurgiaa?

Ortopedin antamat nivelen pistoshoidot voivat siirtää leikkaustarvetta, mutta liian kauan ei pidä odotella. Vaurioitunut nivel menettää liikealaansa ja lihasten ja jänteiden toimintakyky heikkenee. Joskus harvoin luurakenteeseen syntyy vaurioita, joiden korjaamiseen tarvitaan erikoistekniikoita. Jos nivelrikon aiheuttamat lonkkakivut haittaavat elämänlaatua merkittävästi ja ei-leikkaukselliset hoitokeinot on käytetty loppuun, voidaan harkita tekonivelen asentamista.

Lue lisää
Miksi luun laadusta kannattaa olla huollissaan?

Osteoporoosi on ikääntymisen myötä yleistyvä luun aineenvaihduntasairaus, jossa alentunut luun lujuus altistaa matalaenergisille murtumille. Suomessa todetaan vuosittain noin 30 000–40 000 luunmurtumaa, joissa merkittävänä osasyynä on luuston haurastuminen. Yli 6000 vuosittaisesta lonkka-murtumasta pääosa tapahtuu naisille. Vajaa puolet yli 50-vuotiaista naisista saa loppuelämänsä aikana ranne-, nikama- tai reisiluun murtuman.

Lue lisää
Lonkkaproteesi liikuntatarpeiden ehdoilla

Lonkan korjaaminen tekonivelen eli proteesin avulla on ajankohtaista silloin, kun nivelkipu on pitkäkestoista ja invalidisoivaa esimerkiksi pitkälle edenneen nivelrikon takia. Uhattuna voi olla koko liikuntakyky.

Lue lisää
Tekonivel polveen - eroon nivelrikosta

Polven nivelrikko on varsin yleinen vaiva. Sen aiheuttamista oireista kärsii noin joka kahdestoista nainen ja joka kahdeskymmenes mies. Alkuvaiheen nivelrikkoon auttavat liike- ja liikuntahoidot sekä nivelrikkoon tarkoitetut lääkkeet, mutta pidemmälle edenneen nivelrikon hoitona on usein tekonivelleikkaus.

Lue lisää