Milloin kannattaa hakeutua hypnoterapiaan?

Usein fyysisiin ja psyykkisiin stressinoireisiin, psykosomaattisiin vaivoihin, uniongelmiin, pelkotiloihin sekä ahdistusoireisiin liittyy, että tilat ainakin joiltakin osin ylläpitävät itse itseään. Voidaan puhua negatiivisesta itsehypnoosista, itseään ruokkivista loopeista tai noidankehistä joista ei pääse irti. Hypnoterapeuttiselle lähestymistavalle on keskistä ymmärtää ja purkaa tämän tyyppisiä umpikujia.

Hypnoosi on myös tehokas keino mielen ja kehon rauhoittamiseen ja sen avulla voi myös saada erilainen kontakti mielen ns. syvempiin rakenteisiin, jotka voivat ylläpitää fyysistä tai psyykkistä oireilua. Erityispiirteenä ja erityisvahvuutena hypnoterapiassa on ihmisen suggestioherkkyyden huomioonottaminen ja sen vaikutuksen ymmärtäminen sekä oireiden ylläpitäjänä että niiden poistajana.

Lääketieteellinen hypnoosin käyttö on tehokas hoitokeino hoidettaessa:

  • pelko- ja ahdistustiloja
  • monia psykosomaattisia sairauksia tai oireita
  • ärtynyt paksusuoli -oireyhtymää ja muita toiminnallisia vatsavaivoja
  • uniongelmia (joita ylläpitää stressi)
  • kaikkia tiloja joissa psyykkinen stressi pahentaa tai ylläpitää fyysisiä tai psyykkisiä oireita
  • henkisessä valmennuksessa, esim. ennen synnytystä tai esiintymistä.

 
Mitä Hypnoterapian vastaanotolla tapahtuu?

Parantuminen tai oirekuvan lievittyminen voi tulla suhteellisen nopeasti mutta yleensä luotettavan hoitovasteen saavuttaminen vaatii seurantaa. Tavallisesti hypnoterapeuttinen hoitojakso on 5-15 hoitokertaa. Hoidon pituus voi kuitenkin olla pidempi jos oirekuva tai ongelmat ovat monimuotoisempia tai potilas haluaa laajemmin käsitellä mielensä haasteita.

Tavallisesti vastaanotolla käsitellään sitä miten oirekuva kehittyy: saatuja "kotiläksyjä"/ harjoitteita tarkistetaan ja käydään läpi elämän ja oireiden hallinnan keinoja. Joidenkin potilaiden kohdalla hypnoterapia käynnistää unien näkemisen ja unia voidaan tulkita ja niiden kautta voi myös saada välineitä oireiden hallintaan. Hoitokerran loppupuoliskoon kuuluu useimmiten, mutta ei aina, hypnoosihoito jossa käytetään erilaisia tekniikoita oireiden lievittämiseen tai poistamiseen.

Hypnoositila on (toisin kuten esimerkiksi TV-viihteessä annetaan ymmärtää) miellyttävä syvärentoutusta muistuttava, ihmiselle luontainen sisäänpäin kääntymisen tila. Hypnoosihoito on turvallista jos sitä käytetään oikein ja sen vasta-aiheena ovat lähinnä psykoottisuuteen liittyvät sairaudet.

Vastaanotolle tuloon ei tarvita lähetettä ja Kela korvaa lääkärillä käydystä hoidoista osan.

Eiran sairaalan hypnoterapeutti
Sundblom Markus Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti Varaa aika
Varaa nyt aika hypnoterapeutin vastaanotolle

Kokeile hypnoterapiaa hoitomuotona!

Tutustu hypnoterapeuttiimme ja varaa nettiajanvarauksessa itsellesi sopiva vastaanottoaika.
Kysymyksiä voit esittää myös alla olevalla lomakkeella tai jättämällä soittopyynnön Eiran vaihteeseen.

Vastaanotolle tuloon ei tarvita lähetettä. Kela korvaa osan lääkärillä käydystä hoidoista.

Seuraavat vapaat ajat
ma 22.11.
08.30
45 min
Sundblom Markus
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Hoidan osan vastaanotoista tarvittaessa myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, ole hyvä ja soita asiakaspalveluumme 09 1620 570.
ma 22.11.
10.45
45 min
Sundblom Markus
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Hoidan osan vastaanotoista tarvittaessa myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, ole hyvä ja soita asiakaspalveluumme 09 1620 570.
ma 22.11.
14.00
45 min
Sundblom Markus
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Hoidan osan vastaanotoista tarvittaessa myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, ole hyvä ja soita asiakaspalveluumme 09 1620 570.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Parasympaticus - toipumisen avain intensiivikurssi

Parasympaattinen hermosto mahdollistaa elimistön kokonaisvaltaisen vahvistumisen, sekä levon ja toipumisen. Mitä pidempiä jaksoja ja säännöllisemmin olemme tilassa, jossa parasympaattisen hermoston aktivaatio vallitsee, sitä terveempiä ja toimintakykyisempiä olemme. Intensiivikurssilta saat eväät parasympaattisen hermoston aktivoimiseen ja opit stressinhallintakeinoja, joiden avulla voit vähentää stressistä johtuvaa hermoston yliaktiivisuutta. Kysy lisää ja ilmoittaudu kevään kurssille! Paikkoja rajoitetusti.

Lue lisää
Stressinhallinnan kurssilta välineitä työelämän paineensietoon

Nykyisin on luonnollista käydä säännöllisesti kuntosalilla tai jumpassa - omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tullut entistä tärkeämmäksi osaksi jokapäiväistä elämää. Myös "mielenrakennuksesta" pitäisi tehdä yhtä luonnollista ja hyväksyttävää kuin kehonrakennuksesta tai kehon säännöllisestä huollosta.

Lue lisää
Psykoterapia

Psykoterapia on ammatillisesti erikoistunut toiminta, jolla pyritään lieventämään tai poistamaan psykoterapiaa hakeutuneen asiakkaan tai asiakkaiden ongelmia ja paha olo. Psykoterapiaa antaa erityisen terapiakoulutuksen läpikäynyt henkilö, joka peruskoulutukseltaan voi olla psykologi, psykiatri, erikoissairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä tai teologi.

Lue lisää
Hinnasto
Hypnoterapia Hinta 
Hypnoterapeutin vastaanotto, 45 min. alk. 142 €
Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 19,90 €.
Kysy lisää hypnoterapiasta Eirassa
Nimi
Puhelin
Email
Viesti