Milloin kannattaa hakeutua hypnoterapiaan?

Usein fyysisiin ja psyykkisiin stressinoireisiin, psykosomaattisiin vaivoihin, uniongelmiin, pelkotiloihin sekä ahdistusoireisiin liittyy, että tilat ainakin joiltakin osin ylläpitävät itse itseään. Voidaan puhua negatiivisesta itsehypnoosista, itseään ruokkivista loopeista tai noidankehistä joista ei pääse irti. Hypnoterapeuttiselle lähestymistavalle on keskistä ymmärtää ja purkaa tämän tyyppisiä umpikujia.

Hypnoosi on myös tehokas keino mielen ja kehon rauhoittamiseen ja sen avulla voi myös saada erilainen kontakti mielen ns. syvempiin rakenteisiin, jotka voivat ylläpitää fyysistä tai psyykkistä oireilua. Erityispiirteenä ja erityisvahvuutena hypnoterapiassa on ihmisen suggestioherkkyyden huomioonottaminen ja sen vaikutuksen ymmärtäminen sekä oireiden ylläpitäjänä että niiden poistajana.

Lääketieteellinen hypnoosin käyttö on tehokas hoitokeino hoidettaessa:

  • pelko- ja ahdistustiloja
  • monia psykosomaattisia sairauksia tai oireita
  • ärtynyt paksusuoli -oireyhtymää ja muita toiminnallisia vatsavaivoja
  • uniongelmia (joita ylläpitää stressi)
  • kaikkia tiloja joissa psyykkinen stressi pahentaa tai ylläpitää fyysisiä tai psyykkisiä oireita
  • henkisessä valmennuksessa, esim. ennen synnytystä tai esiintymistä.

 
Mitä Hypnoterapian vastaanotolla tapahtuu?

Parantuminen tai oirekuvan lievittyminen voi tulla suhteellisen nopeasti mutta yleensä luotettavan hoitovasteen saavuttaminen vaatii seurantaa. Tavallisesti hypnoterapeuttinen hoitojakso on 5-15 hoitokertaa. Hoidon pituus voi kuitenkin olla pidempi jos oirekuva tai ongelmat ovat monimuotoisempia tai potilas haluaa laajemmin käsitellä mielensä haasteita.

Tavallisesti vastaanotolla käsitellään sitä miten oirekuva kehittyy: saatuja "kotiläksyjä"/ harjoitteita tarkistetaan ja käydään läpi elämän ja oireiden hallinnan keinoja. Joidenkin potilaiden kohdalla hypnoterapia käynnistää unien näkemisen ja unia voidaan tulkita ja niiden kautta voi myös saada välineitä oireiden hallintaan. Hoitokerran loppupuoliskoon kuuluu useimmiten, mutta ei aina, hypnoosihoito jossa käytetään erilaisia tekniikoita oireiden lievittämiseen tai poistamiseen.

Hypnoositila on (toisin kuten esimerkiksi TV-viihteessä annetaan ymmärtää) miellyttävä syvärentoutusta muistuttava, ihmiselle luontainen sisäänpäin kääntymisen tila. Hypnoosihoito on turvallista jos sitä käytetään oikein ja sen vasta-aiheena ovat lähinnä psykoottisuuteen liittyvät sairaudet.

Vastaanotolle tuloon et tarvitse erillistä lähetettä.

Eiran sairaalan hypnoterapeutti
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti Markus Sundblom Eiran sairaalassa, erityisosaaminen stressinhallinta ja uniongelmien, ahdistus- ja pelkotilojen hoito. Sundblom Markus Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti Varaa aika
Seuraavat vapaat ajat
ke 14.8.
11.30
45 min
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti Markus Sundblom Eiran sairaalassa, erityisosaaminen stressinhallinta ja uniongelmien, ahdistus- ja pelkotilojen hoito.
Sundblom Markus
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Hoidan osan vastaanotoista tarvittaessa myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, ole hyvä ja soita asiakaspalveluumme 09 1620 570.
ke 14.8.
12.15
45 min
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti Markus Sundblom Eiran sairaalassa, erityisosaaminen stressinhallinta ja uniongelmien, ahdistus- ja pelkotilojen hoito.
Sundblom Markus
Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti
Eiran lääkäriasema
Hoidan osan vastaanotoista tarvittaessa myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, ole hyvä ja soita asiakaspalveluumme 09 1620 570.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Psykiatria_vastaanotto_600x450.jpg
Psykologi, psykoterapeutti ja psykoterapia

Psykologi on mielen ja käyttäytymisen asiantuntija, jolta saat keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisiin elämän haasteisiin ja kriiseihin. Psykologit voivat erikoistua hyvin monelle eri alalle ja psykologilla voi olla psykologin koulutuksen lisäksi psykoterapeutin koulutus.

Lue lisää
Hinnasto
Hypnoterapia Hinta 
Hypnoterapeutin vastaanotto, 45 min. alk. 167 €
 
Asiantuntijat
 
Sundblom Markus, Lääketieteen tohtori, hypnoterapeutti   
Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €.
Kysy lisää hypnoterapiasta Eirassa
Nimi
Puhelin
Email
Viesti