Kuittinen_Jonna.jpg

Kuittinen Jonna

Fysioterapeut
Examen:Fysioterapeut (YH), Yrkesexamen i sport massage
Språkkunskaper:Finska, Engelska
Från och med början av 2024 tar jag emot på Eira sjukhus patienter med ansiktsförlamning. Personer som har genomgått perifer ansiktsförlamning, som diagnostiserats med Bells pares, Ramsey Hunts syndrom, eller klienter vars ansiktsnerv har skadats i samband med en operation i ansiktet eller huvudområdet, är välkomna till min mottagning för fysioterapi. Det kan ha gått flera år sedan själva ansiktsförlamningen.

Efter en ansiktsförlamning återhämtar sig oftast funktionen i den förlamade ansiktshalvan bra. Men för en del patienter kan vissa funktionsstörningar förbli som efterverkningar, så som stramhet eller till och med svåra ofrivilliga muskelrörelser. Syfte med min mottagning inom ansiktsfysioterapi är inte bara att bekanta klienten med ansiktets anatomi och funktion, utan också att berätta om uppkomsten av de ofrivilliga muskelrörelserna och olika sätt att minska dem. Vi går igenom olika behandlingar för ansiktet och rörelseövningar tillsammans med hänsyn till varje patients situation individuellt. Mitt mål är att kunden ska få olika verktyg och tips för att underlätta situationen. När de ofrivilliga rörelserna möjligtvis lugnats kan vi gå vidare till symmetrisk och koordinerad träning av ansiktsuttryck, till exempel att le.
Det senaste året har jag även rehabiliterat ansiktsförlamningspatienter på HUS. Mina patienter remitteras mestadels från öron-, näs- och halsläkare eller plastikkirurgiska läkares poliklinik. Du behöver ingen remiss till min mottagning på Eira sjukhus.

Jag arbetar även som fysioterapeut på Eira Viktklinik. På viktkontrollmottagningen är fysioterapeutens roll att uppmuntra, stödja och vägleda kunden mot ett mer aktivt och hälsosamt liv – att hitta och tillföra rörelse som en del i vardagen.

När vi träffas på Viktkliniken för första gången går vi tillsammans igenom idéer om en livsstilsförändring och mål, vi kartlägger din vardag med scheman och utmaningar. Vi diskuterar motivation, resurser, värderingar och preferenser. Syftet är också att väcka ömsesidigt förtroende och en avslappnad och omedelbar coach-klient-relation, där det är lätt att vara sig själv. Efter den inledande diskussionen kommer vi tillsammans göra en konkret plan för att få igång en mer aktiv vardag och öka träningen. Planen kan vara en detaljerad veckoplan för till exempel stavgång eller gym-träning, det kan vara en kombination av olika rörelseövningar att utföras i din trädgård eller i en park – jag går gärna och joggar med dig också! Om du önskar kan vi även uppdatera dina tidigare tränings vanor eller hitta motivation till en ny hobby. Målet är att skapa en positiv träningsupplevelse. Motionering startar alltid tryggt under ledning av en fysioterapeut.
Specialiteter:Fysioterapeut
Priser:
Fysioterapi, högst 45 min.från 88,00 €
Fysioterapi, högst 60 min.från 99,00 €
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 6,30 €/gång. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
Se Bokningsvillkor
Boka tid till specialist

Följande lediga tider

Jag arbetar  som Viktklinikens fysioterapeut.
tor 6.6
16:00
1 h 0 min
Kuittinen_Jonna.jpg
Kuittinen Jonna
Fysioterapeut
Eira läkarstation
tor 6.6
17:00
1 h 0 min
Kuittinen_Jonna.jpg
Kuittinen Jonna
Fysioterapeut
Eira läkarstation
tor 6.6
18:00
1 h 0 min
Kuittinen_Jonna.jpg
Kuittinen Jonna
Fysioterapeut
Eira läkarstation