SUOSITTU JA TEHOKAS BOTULIINIHOITO

Botuliinihoitoja käytetään sekä plastiikkakirurgiassa että esteettisissä hoidossa uurteiden ja ryppyjen silottamiseen, mutta yhä useammin myös sairauden hoidossa. Botuliini on lihaksia rentouttava reseptilääke ja sen vaikuttava aine on A-tyypin botuliinitoksiini. Eiran sairaalassa botuliinihoitoja antaa turvallisesti vain kokeneet erikoislääkärit.

Esteettinen botuliinihoito on tehokas ilmeryppyjen silottamiseen, kuten

  • otsan vaakajuonteisiin
  • silmäkulman naururyppyihin
  • "sibeliusryppyihin" kulmakarvojen välissä
  • suupielten ryppyihin.

 

Kenelle esteettinen botuliinihoito sopii?

Esteettiset botuliinihoidot sopivat niin naisille kuin miehillekin, jotka kokevat ikääntymisen muutokset, kuten juonteet tai uurteet, häiritseviksi.
Emme tee Eiran sairaalassa esteettisiä botuliinihoitoja  alle 18-vuotiaille.

 

Miten esteettinen botuliinihoito tapahtuu?

Ennen botuliinihoitoa erikoislääkärimme konsultoi sinua joko erillisellä konsultaatiokäynnillä tai hoidon yhteydessä. Konsultaatiossa käydään läpi sinun toiveet ja tarpeet ja kartoitetaan sinun terveydentila. Samalla saat tietoa mahdollisista hoidon riskeistä ja hoidon esteistä.
Botuliinihoidossa haluttuun lihakseen pistetään ohuella neulalla pieni määrä botuliinia. Botuliini estää hermoimpulssin pääsyn niihin lihaksiin, joihin pistos on annettu. Tämän seurauksena lihas rentoutuu ja lihaksen päällä oleva ryppy/uurre tasoittuu. Toisinaan botuliinia voidaan pistää myös ihoon hoidon kohteesta riippuen.

 

Sattuuko botuliinihoito?

Botuliini pistetään ihoon ohuen neulan avulla. Kivun kokemus on yksilöllistä. Hoitoalue, jossa on paljon hermopäätteitä, esim. huulien alue, saattaa tuntea kipua, sen sijaan muut alueet ovat usein kivuttomat. 

 

Hoidon jälkeen

Hoito on nopeaa ja vaivatonta ja ei vaadi toipumisaikaa. Botuliinihoidon jälkeen pistoskohdissa voi näkyä pieniä kohoumia. Lisäksi lievää punoitusta, aristusta, turvotusta ja mustelmia saattaa esiintyä. Kaikki nämä ovat normaaleja hoidon jälkeisiä reaktioita ja häviävät yleensä muutamassa päivässä.

Hoidettuja alueita ei saa hieroa tai painella pariin vuorokauteen. Normaali kasvojen pesu ja varovainen kuivaus on sallittua. Meikkiä voi laittaa seuraavana päivänä.
Saunomista ja fyysistä rasitusta tulee välttää pari päivää pistoshoidon jälkeen ja pistoskohdat tulee suojata auringolta 2 viikon ajan.  

Botuliini alkaa vaikuttaa keskimäärin 2-4 vuorokautta pistoshoidon jälkeen. Hoidon tulokset ovat nähtävissä  noin 2 viikon päästä hoidosta.
Botuliini poistuu elimistöstä vähitellen ja hoidon vaikutus kestää noin 3-6 kuukauden ajan. Hoitotulosta voidaan ylläpitää uusimalla hoito 4-6- kuukauden välein. Hoitojen välissä tulee pitää vähintään 4 kuukautta taukoa.
 

Huomioitavaa ennen hoitoa

Ennen hoitoa on syytä välttää omega-öljyjen käyttöä 5 vuorokauden ajan. Alkoholia ja tulehduskipulääkkeitä on myös hyvä välttää, sillä ne lisäävät mustelmariskiä. Mikäli sinulla on herpestaipumusta, suositellemme apteekista ilman reseptiä saatavan estolääkkeen ottamista ennen hoitotoimenpidettä. Mahdollisesta verenohennuslääkityksestä tulee myös mainita lääkärille tai hoitajalle konsultaation yhteydessä.

Esteitä hoidolle ovat:

aktiivinen herpes,
allergia A-tyypin botuliinitoksiinille
autoimmuunisairaudet, syöpä ja syöpähoidot,
ihosairaudet /ihotulehdus hoidettavalla alueella tai muu akuutti tulehdus, syylät, bakteeri- tai sieni-infektio hoidettavalla alueella
raskaus ja imetys.

 

Mitä eroa on botuliinihoidolla ja täyteainehoidolla?

Botuliinihoidossa ei käytetä täyteaineita toisin kuin täyteainehoidossa, eli botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Hoidon teho perustuu sen kykyyn rentouttaa lihaksia.
Lue lisää täyteainehoidosta >>

 

Lääketieteellinen botuliinihoito

Botuliinia käytetään paljon eri lääketieteen erikoisaloilla ja sen käyttö on lisääntymässä myös sairauden hoidossa.

Kokeneet erikoislääkärimme hoitavat mm:
hampaiden narskuttelua,
kainaloiden liikahikoilua,
dystonioiden aiheuttamia lihaskouristuksia,
yliaktiivista rakkoa ja
sulkijalihaskouristuksia. 
 
Eiran sairaalassa botuliinihoitoja tekevät lääkärit
Plastiikkakirurgi Päivi Merkkola-von Schantz tekee rintoja ja vartaloa vuovaavaa kirurgiaa Eiran sairaalassa. Merkkola-von Schantz Päivi Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi. Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Minna Rautio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen yläluomileikkaukset, täyteaine- ja botuliinihoidot, Ultherapy-hoito. Rautio Minna Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eeva Siitari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kasvojen, silmäluomien, korvien, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset sekä rasvaimut. Siitari Eeva Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia. Suorsa Eija Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgi Tatu Tarkka tekee plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Eiran sairaalassa. Tarkka Tatu Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Reetta Tuominen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen vatsalihasten erkauman korjaus ja vatsan peitteiden korjausleikkaus, etenkin raskauden jälkeiset. Tuominen Reetta Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Ihotaudit_liikahikoilu_600x450.jpg

Liikahikoilun hoito botuliinin avulla

Kainaloiden tunneperäinen liikahikoilu on yleinen ongelma. Jos liian voimakas hikoilu alkaa haitata sosiaalista elämää ja vaikeuttaa työssä käymistä, on botuliinihoito hyvä ja tehokas liikahikoilun hoitomuoto.

Lue lisää
Hinnasto
Botuliinihoidot
Hinnat sisältävät vastaanottokäynnin ja injektoitavan aineen hinnan
 

Erikoislääkärit
 
Merkkola-von Shantz Päivi, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Raitio Hanna, iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Rautio Minna, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Siitari Eeva, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Suorsa Eija, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tarkka Tatu, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tuominen Reetta, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
 

Botuliinihoidot

Hinta

Vistabel alk. 528 €
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. Hinnat sisältävät alv 24 %.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti