TÄYTEAINEHOITO KOSTEUTTAA, SILOTTAA  JA KOHOTTAA IHOA

Täyteainehoito on täyteaineen avulla tehtävä pistoshoito.
Täyteainehoidolla korjataan ikääntymisen tuomia muutoksia ihossa sekä korostetaan haluttuja kasvon piirteitä. Ikääntyessämme ihon alaisen rasvan määrä vähenee, lihakset surkastuu ja luuston tiheys pienenee. Näiden seurauksena ihon alla tuki vähenee, lisäksi sidekudoksen elastiini ja ihon kimmoisuus vähenevät.

Eirassa täyteainehoitoja tehdään turvallisesti sairaala ympäristössä ja hoitoja antavat vain terveydenhuollon ammattilaiset; ihotautilääkärit, plastiikkakirurgit sekä kosmetologi-sairaanhoitajamme. Täyteainehoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti, asiakkaan kasvojen mittasuhteet, iho ja tarpeet huomioon ottaen.

 

MIHIN TÄYTEAINEITA KÄYTETÄÄN?

Täyteaineiden avulla voidaan tuoda kasvoihin volyymia ja palauttaa nuoruuden täyteläisyyttä ja ryhtiä säilyttäen kuitenkin luonnollisen lopputuloksen. Täyteaineet lisäävät kudoksen tilavuutta ja niiden avulla voidaan parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja kimmoisuutta.

Täyteainehoidon koostumus valitaan hoitokohdan mukaan. Pinnallisesti käytettävät täyteaineet ovat ohuempia ja joustavampia. Niiden avulla silotetaan ihon pintaa. Syvemmälle kudokseen tai lihaksen alle pistettävät täyteaineet ovat kiinteämpiä ja jämäkämpiä, jolloin niillä saadaan toivottua nostetta kudokseen.

 

Täyteaineita käytetään mm:
 • arpien täyttöön, 
 • huulten muotoiluun,
 • leukalinjan muotoiluun,
 • nenän muotoiluun, 
 • nenän ja suupielten välisten juonteiden tasoitukseen,
 • poskien ja poskipäiden kohotukseen ja täyttöön,
 • silmien alla olevien uurteiden, kyynelurien, täyttöön
 • suupielten juonteisiin.

 

KENELLE TÄYTEAINEET SOPIVAT?

Täyteainehoidot sopivat niin naisille kuin miehillekin jotka kokevat ikääntymisen muutokset, kuten juonteet tai uurteet, häiritseviksi tai jotka haluavat korostaa kasvonpiirteitä luonnollisesti. Emme tee Eiran sairaalassa täyteainehoitoa alle 18-vuotiaille.

 

KÄYTÄMME KORKEALAATUISIA JA TUTKITTUJA TÄYTEAINEITA

Käyttämämme täyteaineet ovat korkealaatuisia Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksymiä CE-merkittyjä ja Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksymiä täyteaineita. Suurin osa täyteaineista ovat hyaluronihappopohjaisia vegaanisia tuotteita,  kuten käyttämämme Belotero®, JUVÉDERM®, Restylane ja TEOSYAL®.

Hyaluronihappopohjaisissa täyteaineissa suurin osa sisällöstä on hyaluronihappoa, jota on luontaisesti kaikissa kudoksissa, erityisesti ihossa, jossa se ylläpitää ihon joustavuutta ja kosteutta. Ikääntyvän ihon hyaluronihapon määrä pienenee. Tämän seurauksena ího kuivuu, ohenee, siihen tulee ryppyjä ja juonteita. Täyteaineilla lisätään kudokseen tilavuutta ja tuodaan volyymia sekä parannetaan ihon kosteustasapainoa.

Lisäksi Radiesse® on kalsiumpohjainen täyteaine, joka palauttaa ihon volyymia ja stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa.

 

KUINKA TÄYTEAINEHOITO TAPAHTUU?

Ennen täyteainehoitoa terveydenhuollon ammattilaisemme konsultoi sinua joko erillisellä konsultaatiokäynnillä tai hoidon yhteydessä. Konsultaatiossa käydään läpi sinun toiveesi ja tarpeesi ja kartoitetaan terveydentilasi. Samalla saat tietoa mahdollisista hoidon riskeistä, hoidon esteistä ja tietoa eri täyteaineista ja niiden vaikutuksista. Sinulle valitaan sinun tarpeisiisi sopiva täyteaine.

HUOM! Sairaanhoitaja-kosmetologi Taina Larssonille on varattava aina ensin etäkonsultaatio ennen täyteainehoitoa.

 

SATTUUKO TÄYTEAINEHOITO?

Täyteaine ruiskutetaan ihoon ohuen neulan avulla. Kivun kokemus on yksilöllistä. Hoitoalue, jossa on paljon hermopäätteitä, esim. huulien alue, saattaa tuntua kipuna, sen sijaan muut alueet ovat usein kivuttomat. Useimmat täyteaineet sisältävät puuduteainetta, joka vähentää epämiellyttäviä tuntemuksia pistoshoidon aikana.

Lisäksi pistoskohtaan voidaan tarvittaessa laittaa 30 - 60 min ennen hoitoa paikallispuudutevoidetta / erikoislääkäri voi pistää erillisen puuduteaineen.

 

HOIDON JÄLKEEN

Hoidetun alueen koskettelua tulee välttää neljän tunnin ajan. Hoidon jälkeinen turvotus häviää yleensä muutamassa päivässä. Pieniä mustelmia voi olla 2-5 vrk. Saunomista ja fyysistä rasitusta tulee välttää pari päivää pistoshoidon jälkeen ja pistoskohdat tulee suojata auringolta 2 viikon ajan
Täyteaineen sisältämä hyaluronihappo häviää vähitellen ja poistuu elimistöstä luonnollisesti aineenvaihdunnan mukana. Vaikutus kestää 6- 24 kk. Kevyemmät täyteaineet häviävät ihosta nopeammin, kun taas paksumpien vaikutus voi olla jopa 24 kk. Myös asiakkaan yksilöllinen aineenvaihdunta vaikuttaa aineen pysymiseen ja poistumiseen elimistöstä. Jatkohoidot lisäävät täyteaineen pysyvyyttä, jolloin hoitotulokset säilyvät pidempään.

 

HUOMIOTAVAA ENNEN HOITOA

Ennen hoitoa on syytä välttää omega-öljyjen käyttöä 5 vuorokauden ajan. Alkoholia ja tulehduskipulääkkeitä on myös hyvä välttää, sillä ne lisäävät mustelmariskiä. Mikäli sinulla on herpes-taipumusta, suositellemme apteekista ilman reseptiä saatavan estolääkkeen ottamista ennen hoitotoimenpidettä. Esteitä hoidolle ovat:

 • aktiivinen herpes,
 • allergia hyaluronihapolle ja lidokaiini puuduteaineelle,
 • arpien liikakasvu,
 • autoimmuunisairaudet, syöpä ja syöpähoidot,
 • epilepsia, joka ei ole hoitotasapainossa,
 • hoitoalueella oleva pysyvä täyteaine tai implantti,
 • ihosairaudet /ihotulehdus hoidettavalla alueella tai muu akuutti tulehdus,
 • raskaus ja imetys,
 • verenohennuslääkkeet.

 

Mitä ero on täyteainehoidolla ja botuliinihoidolla?

Täyteaine- ja botuliinihoidon ero on injektoitavassa aineessa. Täyteaineissa ihoon pistetään hyaluronihappoa, kun taas botuliinihoidossa ihoon injektoidaan botuliinitoksiinia. Botuliini rentouttaa yliaktiivista lihasta ja sen avulla häivytetään häiritseviä ryppyjä, mutta se ei tuo täyteläisyyttä. Lue lisää botuliinihoidosta.

 

Mitä eroa on täyteainehoidolla JA syväkosteuttavalla injektiohoidolla?

Sekä täyteainehoidoissa että syväkosteuttavissa pistoshoidoissa ihon alle injektoidaan pääosin hyaluronihappopitoista ainetta. 

Täyteaineissa kukin tuote on kehitetty tuottamaan juuri sopiva määrä täytettä halutulle hoitoalueelle; joko voimakasta kohotusta tai pehmeämpää ja kevyempää. 
Täyteaineen avulla tuodaan aina volyymia, vaikka toki myös ne kosteuttavat tehokkaasti.
Syväkosteuttavissa tuotteissa (skinboostereissa) tuotteen aineosat ovat partikkelikooltaan pienempiä kuin täyteaineissa ja niillä ei tuoda volyymia, vaan ne on kehitetty nimenomaan syväkosteutukseen. Mikäli haluat tehokasta kosteutusta, mutta et täytettä, valitse syväkosteuttava hoito.
Lue lisää syväkosteuttavasta injektiohoidosta.

Täyteainehoitoja Eiran sairaalassa tekevät
Plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Taina Larsson Eiran sairaalassa, erityisosaaminen esteettiset hoidot mm. Dermapen-, NANNIC- ja ZO Skin -hoidot. Larsson Taina Esteettinen sairaanhoitaja, kosmetologi Varaa aika
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi. Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Minna Rautio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen yläluomileikkaukset, täyteaine- ja botuliinihoidot, Ultherapy-hoito. Rautio Minna Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Juho Salo Eiran sairaalassa, erityisosaaminen ihosyöpäleikkaukset, kasvojen, silmäluomien, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset sekä rasvaimut. Salo Juho Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eeva Siitari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kasvojen, silmäluomien, korvien, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset sekä rasvaimut. Siitari Eeva Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia. Suorsa Eija Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgi Tatu Tarkka tekee plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Eiran sairaalassa. Tarkka Tatu Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Seuraavat vapaat ajat täyteainehoitoon erikoislääkärille
ma 24.6.
15.40
40 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia.
Suorsa Eija
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Vastaanotolleni ovat tervetulleita täysi-ikäiset.
ma 24.6.
16.20
40 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia.
Suorsa Eija
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Vastaanotolleni ovat tervetulleita täysi-ikäiset.
ma 24.6.
17.40
20 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia.
Suorsa Eija
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Vastaanotolleni ovat tervetulleita täysi-ikäiset.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Seuraavat vapaat ajat täyteainekonsultaatioon sairaanhoitajalle
ma 5.8.
15.15
15 min
Plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Taina Larsson Eiran sairaalassa, erityisosaaminen esteettiset hoidot mm. Dermapen-, NANNIC- ja ZO Skin -hoidot.
Larsson Taina
Esteettinen sairaanhoitaja, kosmetologi
Eiran lääkäriasema
Etäkonsultaatio/Dis.konsultation

Tervetuloa ihon hoitoon liittyvissä asioissa vastaanotolleni.

Uusi asiakas / täyteainehoitoon tuleva:
varaathan aina ensin ajan veloituksettomalle etäkonsultaatiokäynnille (15 min).
Halutessasi voit kysyä myös sähköpostitse: esteettisethoidot@eiransairaala.fi

Hoitoon tullessasi: varaa 60 min ihohoitoaika

ma 5.8.
17.45
15 min
Plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Taina Larsson Eiran sairaalassa, erityisosaaminen esteettiset hoidot mm. Dermapen-, NANNIC- ja ZO Skin -hoidot.
Larsson Taina
Esteettinen sairaanhoitaja, kosmetologi
Eiran lääkäriasema
Etäkonsultaatio/Dis.konsultation

Tervetuloa ihon hoitoon liittyvissä asioissa vastaanotolleni.

Uusi asiakas / täyteainehoitoon tuleva:
varaathan aina ensin ajan veloituksettomalle etäkonsultaatiokäynnille (15 min).
Halutessasi voit kysyä myös sähköpostitse: esteettisethoidot@eiransairaala.fi

Hoitoon tullessasi: varaa 60 min ihohoitoaika

Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Täyteainehoidot
Hinnat sisältävät vastaanottokäynnin ja injektoitavan aineen hinnan
 
Asiantuntijat:  
Merkkola-von Shantz Päivi, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Raitio Hanna, iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Rautio Minna, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Salo Juho, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Siitari Eeva, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Suorsa Eija, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tarkka Tatu, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Larsson Taina, sairaanhoitaja-kosmetologi
 

Täyteainehoidot

Hinta **
 
Restylane
alk. 495 €
TEOSYAL® alk. 532 €
Belotero®  alk. 577 €
JUVÉDERM® alk. 642 €
Radiesse® alk. 627 €
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. . Hinnat sisältää alv 24%
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti