Geenitestit eiran sairaalasta

Ihmisen sairastumiseen vaikuttavat perimä, ympäristö ja elintavat. Lääketieteen geenitestit ovat yleistyneet nopeasti ja geenien vaikutuksista terveyteen ja sairauksien puhkeamiseen tiedetään jo paljon. Testit kertovat taipumuksesta perinnölliseen ominaisuuteen tai sairauteen.

Geenien toiminta on kuitenkin hyvin monimutkaista ja testitulosten tulkinta vaatii ymmärrystä ja oikeaa käsittelyä. Geenitestaus mahdollistaa entistä yksilöllisemmän hoidon aikaisempaan verrattuna. Jos suvussa on tietoa olemassa olevasta sairastumisriskistä, kannattaa ehkä tutkia, löytyykö syy geeneistä. Kun saa tietoa geneettisistä tautiriskeistään, motivaatio itsensä hoitamiseen voi parantua.

Eirassa voit tulla geenitestiin ilman lähetettä ja ajanvarausta. Suosittelemme kuitenkin, että olet keskustellut asiasta jo ennen testiin tuloa lääkärin kanssa. Geenitestin tulos on syytä käydä läpi hoitavan lääkärin kanssa.

Labra_geenitesti_laktoosi_600x450.jpg

Laktoosi-intoleranssin geenitesti

Suomessa tehtävä yleisin geenitesti on laktoosi-intoleranssin geenitesti. Geenitesti on paras keino sulkea pois laktoosi-intoleranssi, kun kärsii vatsavaivoista.

Lue lisää
Labra_geenitesti_eturauhastesti_600x450.jpg

Stockholm3-testi

Stockholm3 (STHLM3) -testi on verikoe, jonka avulla voidaan entistä tarkemmin arvioida eturauhassyövän todennäköisyyttä

Lue lisää

Geenitesteihin HELPOSTI JA NOPEASTI

Geenitesteihin voit tulla suoraan laboratorioomme ilman lähetettä sekä ilman ajanvarausta.

Tulokset saat postitse suoraan kotiin ja tarpeen mukaan suosituksen varata ajan kyseisen alan erikoislääkärin vastaanotolle.

Eiran sairaalan laboratorio
Laivurinkatu 29, Helsinki
p. 09 1620 700

Katso aukioloajat tästä

Hinnasto
Geenitestit Hinta
Laktoosikoe, DNA-tutkimus (B-Lakt-D) 73,50 €
Eturauhassyöpäriskitesti (Stockholm3-testi) 446 €
Hintoihin lisätään Kanta-maksu 2,70 €/käynti.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti