Suomen kokenein lihavuusleikkaustiimi

Eiran sairaala on Suomen suurin lihavuusleikkauksiin erikoistunut yksityinen sairaala. Eira tunnetaan korkeasta lääketieteellisestä tasostaan ja yksilöllisestä palvelustaan. Meillä sinut leikkaa Suomen kokeneimmat lihavuuskirurgit ja sinua hoitaa lihavuuteen erikoistunut moniammatillinen tiimi. Eirassa pääset leikkaukseen sinulle sopivana ajankohtana ja saat parhaan mahdollisen jatkohoidon ja tuen, myös vuosien jälkeen. Meillä sinä et ole yksin.

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynti helposti tästä! 

Maksuttomalla vastaanottokäynnillä saat tietoa lihavuusleikkauksesta ja selvitetään sinulle sopivin lihavuuden hoitomuoto. Vastaanottokäynti ei velvoita varaamaan aikaa lihavuusleikkaukseen. 

"Lihavuusleikkaus muuttaa loppuelämän"

Suomen supernannyna tunnettu Pia Penttala päätti laihtua pysyvästi ja valitsi lihavuusleikkauksen Eiran sairaalassa.

Lue Pian kokemukset ennen ja jälkeen lihavuusleikkauksen.

Lue haastattelu Osa 1

Mikä on lihavuusleikkaus?

Lihavuusleikkaus, toiselta nimeltään laihdutusleikkaus, on kirurginen tähystystoimenpide, jossa suoritetaan joko mahalaukun kavennus tai mahalaukun ohitus. Lihavuusleikkaukseen voidaan turvautua silloin, kun vaikeaa ylipainoa on yritetty hoitaa perinteisin laihdutusmenetelmin, liikunnalla ja ruokavalioilla ilman riittäviä tuloksia.

Lihavuusleikkaus on nykyisin käytössä olevista hoitomenetelmistä tehokkain. Painonpudotus 1–2 vuotta leikkauksen jälkeen on keskimäärin 50–75 % ylipainosta, eli useimmiten noin 20–30 % lähtöpainosta. 

Tutkimusten mukaan lihavuusleikkaus on tuloksiltaan myös pysyvin hoitomuoto. Pitkäaikainen painonlaskutulos on erityisen huojentavaa vuosikausia painonsa kanssa kamppailleille. Leikkaushoito helpottaa ruokahalun hallintaa ja motivoi terveellisiin ruokavaliomuutoksiin. Laihtumisen myötä myös liikunta on mielekkäämpää. Lihavuusleikkauksen pitkäaikaishyödyt muodostuvat näistä painonhallintaa edistävistä elintapamuutoksista.

Lihavuusleikkaus myös osaksi parantaa vakavia sairauksia, kuten uniapneaa, tyypin 2 diabetesta, kohonnutta verenpainetta, korkeita kolesteroliarvoja ja vähentää sydäninfarktin sekä tiettyjen syöpämuotojen riskiä. Keskimäärin 80 % tyypin 2 diabeetikoista saavuttaa leikkauksen jälkeen normaalin sokeritasapainon. Leikkaus voi myös ehkäistä tuki- ja liikuntaelinvaivoja, kuten nivel- ja selkäsärkyä.

Lihavuusleikkaus tuo uudenlaista energiaa loppuiäksi.

Kenelle lihavuusleikkaus sopii?

Edellytykset lihavuusleikkaukselle ovat:

 • BMI yli 40 tai BMI yli 35 + jokin liitännäissairaus, kuten tyypin 2 diabetes, korkea verenpaine, uniapnea, nivelrikko, korkea kolesteroli tai munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCO)
 • Tyypin 2 diabetesta sairastavalle voidaan lisäksi harkita lihavuusleikkausta jo painoindeksillä 30-35 kg/m2, jos lihavuuden ja diabeteksen konservatiivinen hoito ei ole tuottanut riittävää tulosta.
 • suositusikä 18–65-vuotta
 • perinteiset laihdutuskeinot eivät ole auttaneet
 • ei päihde- tai riippuvuusongelmaa
 • korkea motivaatio elämäntapamuutokseen

Lihavuusleikkausta harkitaan aina yksilöllisesti ja päätöksen leikkauksesta tekee lihavuuden hoitoon erikoistunut kirurgi.

Mikäli leikkaukseen ei päädytä tai leikkaus tuntuu liian isolta vaihtoehdolta, Eiran painonhallintaklinikalta löydät muita hyviä lihavuuden hoitopolkuja.
Näitä ovat:

Lihavuusleikkausmenetelmät Eirassa

Eirassa tehdään kahdenlaisia lihavuusleikkauksia, mahalaukun ohitus- ja kavennusleikkauksia. Molemmissa käytetään ns. tähystyskirurgiaa.

Leikkaus vaatii aina asiantuntijoiden tekemän huolellisen tarve- ja soveltuvuusarvion, tarkan ennakkosuunnittelun sekä potilaan vahvan motivaation. Pysyvä tulos on riippuvainen siitä, kuinka hyvin onnistut muuttamaan elämäntapojasi. Siksi on tärkeää, että noudatat Painonhallintaklinikalta saamiasi elämäntapaohjeita. Suosittelemme erityisesti elintapojen muutospolkua Kohti kevyempää elämää. Onnistumisen ja pitkäaikaisturvallisuuden kannalta on myös tärkeää, että käyt sovituilla seurantakäynneillä, joilla terveydentilasi kartoitetaan mm. laboratoriokokein.

Meiltä saat kaiken mahdollisen ennakkotiedon ja tuen leikkaukseen valmistautumiseen. Suomen kokenein asiantuntijatiimimme koostuu lihavuusleikkauksiin erikoistuneista kirurgeista, sisätautilääkäristä, ravitsemusterapeutista ja sairaanhoitajasta. Tapaat aina tiimin etukäteen. Meillä olet turvallisissa käsissä!

Mahalaukun ohitusleikkaus (gastric bypass)

Mahalaukun ohitusleikkaus on todettu tehokkaaksi keinoksi painonhallinnassa ja siitä on runsaasti tutkittua tietoa pitkältä aikaväliltä. Siinä mahalaukun kokoa pienennetään ja mahalaukkua ja ohutsuola ohitetaan. Leikkauksen vaikutuksesta syöt yhdellä aterialla vähemmän, myös ruokahalusi ja mielitekosi makeaan ja rasvaiseen ruokaan vähenee. Elimistösi ei siedä liian suuria määriä rasvaa tai sokeria, joita tuleekin leikkauksen jälkeen välttää.

Mahalaukku pienennetään niin, että jäljelle jää vain pieni, noin kananmunan kokoinen osa. Ohutsuoli katkaistaan ja yhdistetään uuteen, pieneen mahalaukkuun. Näin pohjukaissuoli ohitetaan ja imeytyminen muuttuu. Loppuosa mahalaukusta jää vatsaonteloon. Tämä "lepoon" jätetyn mahalaukun osan verenkierto ja erityistoiminta säilyy. Mahalaukun, sekä maksan ja haiman erittämät ruuansulatusnesteet kulkeutuvat pohjukaissuolta pitkin alemman sauman kautta pidemmälle ohutsuoleen ruuan sekaan.
Painon putoaminen alkaa heti leikkauksen jälkeen, kun olet vielä nestemäisellä ravinnolla. On hyvä muistaa, ettei ole mitään virallista painonpudotusaikataulua – kaikki laihtuvat omassa tahdissaan. Ei ole hyvä laihtua liian nopeasti. Tuolloin voit tuntea itsesi väsyneeksi ja huonovointiseksi. 

Mahalaukun_ohitusleikkaus_gastric bypass.JPG

Keskimääräinen painonpudotus on n. ½ - 1 kg viikossa. Suurin painonpudotus tapahtuu ensimmäisen vuoden aikana. Kokonaispainonpudotus riippuu myös lähtöpainosta.Ajoittain paino voi jämähtää paikalleen – tämä on aivan normaalia. Tuolloin voit lisätä liikuntaa, jotta kehosi ”polttaisi” enemmän energiaa.

On havaittu, että noin kaksi vuotta leikkauksen jälkeen paino saattaa alkaa nousta. Tällöin on syytä tarkistaa ruokailutottumuksensa, sekä liikunnan määrä. Mikäli painonnousua on havaittavissa, suosittelemme elintapojen muutospolkua Kohti kevyempää elämää, jonka avulla voit helpommin pysäyttää painonnousun.

 

Mahalaukun ohitusleikkauksen tulokset

Leikkauksen tavoitteena on, että voit paremmin, jaksat enemmän ja elämänlaatusi paranee. Leikkauksen avulla vähennetään sairastumisriskiä lihavuuden liitännäissairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, uniapneaan ja sydän- ja verisuonitauteihin. Myös jo puhjenneet liitännäissairaudet saadaan yleensä kuriin. Ihannepainon saavuttaminen ei ole päätavoite.

Isoissa tutkimuksissa on todettu, että mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen on odotettavissa n. 25-30 % painonpudotus lähtöpainosta tai 60–75 % pudotus ylipainosta.

Pari prosenttia leikatuista ei saavuta tyydyttävää painonpudotusta, vaikkakin leikkaus tehdään samalla tavalla kaikille. Selvää syytä tähän ei tiedetä, mutta taustalla on epäilty olevan esimerkiksi eroavaisuuksia kylläisyys- ja nälkähormonien erityksessä. On hyvä tiedostaa, että painonpudotus on riippuvainen sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista että siitä, kuinka noudattaa leikkauksen jälkeisiä ohjeita ruokailusta ja liikunnasta. 

Mahalaukun kavennusleikkaus ("sleeve")

Mahalaukun kavennusleikkaus on ruuan saantia rajoittava leikkaus, jota käytetään sairaalloisen lihavuuden hoidossa.

Mahalaukku muotoillaan hihamuotoiseksi, tästä myös sen toinen nimi "sleeve gastrectomy". Loppuosa mahalaukusta poistetaan vatsaontelosta. Ns. nälkähormonia (greliini) tuottava osa poistetaan ja mahalaukun tilavuus vähenee reilusta 2 litrasta 100 ml:n.
 
Mahalaukun kavennusleikkaus auttaa tehokkaasti painonhallinnassa. Entistä pienempi määrä ruokaa antaa kylläisyyden tunteen ja potilaan näläntunne vähenee. Nautitut annokset pienenevät ja nautittu kalorimäärä jää entistä matalammaksi. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio säännöllisen liikunnan kera antaa parhaimman hoitotuloksen.

Mahalaukun kavennusleikkaus on teknisesti helpompi kuin ohitusleikkaus ja sitä voidaankin käyttää ensimmäisen vaiheen leikkauksena erittäin painaville potilaille, joille ohitusleikkaus olisi mahdotonta tai liian vaarallista tehdä. Mikäli tällä leikkauksella ei saada tarpeeksi hyvää laihdutustulosta, voidaan myöhemmin harkita ohitusleikkausta.
 

Mahalaukun_typistysleikkaus_sleeve.JPG

Mahalaukun kavennusleikkauksen tulokset

Leikkauksen tavoitteena on, että voit paremmin ja elämänlaatusi paranee. Tämän lisäksi leikkauksen avulla vähennetään sairastumisriskiä lihavuuden liitännäissairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, uniapneaan ja sydän- ja verisuonitauteihin. Jo puhjenneet liitännäissairaudet saadaan yleensä hallintaan. Ihannepainon saavuttaminen ei ole päätavoite.

Painonpudotus alkaa heti leikkauksen jälkeen ollessasi nestemäisellä ravinnolla. On hyvä muistaa, ettei ole mitään virallista painonpudotusaikataulua – kaikki laihtuvat omassa tahdissaan. Suositeltavaa olisi laihtua maksimissaan 1 kg viikossa. Suurempi painonpudotus voi aiheuttaa väsymystä ja heikkoa oloa.

Kavennusleikkauksen jälkeen painonpudotus on parhaimmillaan noin vuoden kuluttua leikkauksesta ja se on keskimäärin 50-60 % ylipainosta, noin 20-25 % lähtöpainosta. Leikkauspotilaiden seurannassa on todettu painon herkästi lähtevän nousuun kahden vuoden kuluttua leikkauksesta. Uusi mahalaukku voi myös venyä, mikäli annokset ovat liian suuria. Ajoittain paino voi jämähtää paikalleen – tämä on aivan normaalia! Silloin olisi hyvä tarkistaa ruokailutottumukset ja lisätä liikuntaa, jotta kehosi ”polttaisi” enemmän energiaa. Mikäli painonnousua on havaittavissa, suosittelemme elintapojen muutospolkua Kohti kevyempää elämää, jonka avulla voit helpommin pysäyttää painonnousun.

Osa leikatuista potilaista ei saavuta tyydyttävää painonpudotusta, vaikkakin leikkaus tehdään samalla tavalla kaikille. Selvää syytä tähän ei tiedetä, mutta taustalla on epäilty olevan esimerkiksi eroavaisuuksia kylläisyys- ja nälkähormonien erityksessä. On hyvä tiedostaa, että painonpudotus on riippuvainen sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista että uusien elämäntapojen omaksumisesta. Painonlaskun kehittymisestä on hyvä keskustella seurantakäynneillä.

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynti!

Maksuttomalla Painonhallintaklinikan sairaanhoitajan vastaanotolla selvitetään sinulle sopivin lihavuuden hoitomuoto. Samalla saat vastaukset mieltäsi askaruttaviin kysymyksiin.

Lisääthän ajanvarauksen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).

Katso seuraavat vapaat ajat alta tai lähetä sähköpostia painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi.

Huomioithan, että aikoja tarjolla rajoitetusti.

* ensimmäinen käynti veloituksetta. Jatkokäynnit maksullisia.

Varaa neuvontakäynti
Seuraavat vapaat ajat
ma 1.7.
12.30
1 h 0 min
Sairaanhoitaja Pauliina Häkkinen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen elintapojen muutos ja lihavuuden hoito Eira Painonhallintaklinikalla.
Häkkinen Pauliina
Sairaanhoitaja, lihavuusleikkaukset ja Orbera-laihdutusmenetelmä
Eiran lääkäriasema
Tervetuloa keskustelemaan kanssani painonhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisääthän ajanvaraukseen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).
ma 1.7.
14.00
1 h 0 min
Sairaanhoitaja Pauliina Häkkinen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen elintapojen muutos ja lihavuuden hoito Eira Painonhallintaklinikalla.
Häkkinen Pauliina
Sairaanhoitaja, lihavuusleikkaukset ja Orbera-laihdutusmenetelmä
Eiran lääkäriasema
Tervetuloa keskustelemaan kanssani painonhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisääthän ajanvaraukseen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).
Näytä seuraavat vapaat ajat
Usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen lihavuusleikkaukseen?

Et tarvitse lääkärin lähetettä. Varaa vain aika Eira Painonhallintaklinikan lihavuussairaanhoitajan maksuttomalle neuvontakäynnille. Hän osaa kertoa sinulle kaiken lihavuusleikkauksista ja ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin. 

Voit joko varata ajan maksuttomaan ensitapaamiseen tästä, soittaa ajanvaraukseemme 09 1620 570 tai lähettää viestiä osoitteella painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi.

Miten lihavuusleikkaus etenee Eiran sairaalassa?

Saadaksemme kokonaiskuvan terveydentilastasi tapaat ennen leikkausta lihavuusleikkauksiin erikoistuneen kirurgin, sisätautilääkärin, ravitsemusterapeutin sekä lihavuussairaanhoitajan. He kertovat lisää leikkauksesta, ja voit samalla esittää heille kysymyksiä. Saat leikkausajankohdan tietoosi jo ensikäynnillä. Leikkausajan pyrimme järjestämään aina juuri sinulle parhaiten sopivana ajankohtana ja tarvittaessa leikkaus järjestyy nopeastikin. 

Miten valmistaudun leikkaukseen?

Ennen leikkausta sinun on noudatettava vähäkalorista ruokavaliota 2–4 viikkoa päästäksesi kirurgin asettamaan painonpudotustavoitteeseen. Se on noin 5 % lähtöpainosta. Painonpudotus toteutetaan yleensä erittäin niukkaenergisellä ruokavaliolla (ENE). Nopean painonpudotuksen seurauksena maksa pienenee, mikä helpottaa tähystysleikkauksen suorittamista.

ENE-ruokavalion (ns. pussidieetin) avulla laihduttaminen voi joskus tuntua työläältä. Ravitsemusterapeuttimme ohjaa ja tukee sinua dieetin toteuttamisessa.

Jos sinulla on kuorsausta, päiväväsymystä tai muita uniapnean oireita, sisätautilääkäri saattaa tehdä sinulle lähetteen yöpolygrafiaan. Mikäli tutkimuksessa todetaan hoitoa vaativa uniapnea, voit hakeutua keuhkolääkärin vastaanotolle Eira Uniklinikalle. Uniapnean hoito on tärkeä aloittaa ennen leikkausta.

Noin viikko ennen leikkausta lihavuussairaanhoitaja on sinuun yhteydessä. Tarkistamme, että kaikki leikkaukseen liittyvät asiat on huomioitu ja olet saavuttanut asetetun painopudotustavoitteen. Olet halutessasi tervetullut myös käymään vastaanotolla vielä ennen leikkausta!

Mitä leikkauspäivänä tapahtuu?

Leikkauspäivänä saavut sairaalan vuodeosastolle sovittuna aikana. Sairaanhoitaja ottaa sinut vastaan ja valmistelee sinut leikkaukseen. Leikkaus kestää noin 1 ½ tuntia ja se tehdään nukutuksessa. Mahdollista leikkauksen jälkeistä kipua ja pahoinvointia voidaan helpottaa lääkkeiden avulla.

Veritulpan ja keuhkokuumeen ehkäisemiseksi on tärkeää, että lähdet liikkeelle mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Jo heräämössä sinua kehotetaan nousemaan ja liikkumaan avustettuna. Leikkauksen jälkeen siirryt toipumaan Eiran sairaalan viihtyisälle vuodeosastolle seuraavaan iltapäivään. Vuodeosastolla vointiasi tarkkaillaan ja tapaat vielä lihavuushoitajan ja leikkaavan kirurgin ennen kotiutumista. Heiltä saat tarkat ohjeet, kuinka toimia lihavuusleikkauksen jälkeen. 

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen vietät yön viihtyisällä vuodeosastollamme ja pääset kotiin leikkausta seuraavana päivänä.

Leikkaava kirurgi on yhteydessä sinuun noin viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkauksen jälkeen tapaat ravitsemusterapeutin ja sisätautilääkärin. Ravitsemusterapeutti ohjaa sinua ravitsemukseen liittyvissä asioissa ja sisätautilääkäri tarkistaa mm. lääkityksesi ajantasaisuuden sekä laboratoriokokeiden tulokset. Lihavuusleikkauksen jälkeen on tärkeää syödä terveellisesti ja liikkua. Huolehdithan päivittäisten vitamiini- ja kivennäisainetablettien syömisestä, jotta sinulle ei kehity puutostiloja!

Seurataanko vointiani pitkällä tähtäimellä?

Lihavuusleikkauksen jälkeen sinulle järjestetään käynti Eiran sisätautilääkärillä 3 kk kuluttua, tarvittaessa 6 kk kohdalla ja sen jälkeen 12 kk leikkauksesta. Tämänkin jälkeen sinun tulee käydä vuosittain laboratoriokokeissa ja lääkärin vastaanotolla. Voit käydä laboratoriokokeissa joko Eiran sairaalassa tai esimerkiksi lähimmässä terveyskeskuksessa.

Suosittelemme vuosikontrollia Eiran sairaalassa esimerkiksi sisätautilääkärimme Kirsi Pietiläisen, Nina Karjanlahden tai Leo Niskasen vastaanotolla. Vuosikontrollien tarkoitus on varmistaa, että voit hyvin ja ettei sinulle kehity imeytymishäiriöstä johtuvia puutostiloja– eli kontrollikäynneistä on erittäin tärkeää huolehtia!

Voit missä vaiheessa tahansa varata maksuttoman käynnin Eira Painonhallintaklinikan sairaanhoitajalle. Tavoitat hänet myös puhelimitse 09 162 0610 tai sähköpostilla painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi
Pitkäaikainen seuranta on ensiarvoisen tärkeää, ja sitä jatketaan niin kauan kuin on tarpeellista. Leikkauksen tarkoitus ei ole vain laihtuminen, vaan pysyvä painonhallinta!

Olet aina tervetullut käymään vastaanotollamme Eiran sairaalassa. Haluamme olla paikka, jossa sinusta välitetään. Oikeasti! 
 

Plastiikkakirurgia suuren painopudotuksen jälkeen

Suuren painonpudotuksen jälkeen ihon kutistuminen vaihtelee paljon, eikä etukäteen voi ennustaa, kenellä iho kureutuu vastaamaan kehon uutta pienempää kokoa. Ihon joustavuus ja painonpudotuksen määrä vaikuttavat siihen, kuinka hyvin iho sopeutuu uuteen tilanteeseen. Jotkut potilaat kokevat, että ihoa ja pehmytosia jää liikaa ja he haluavat päästä niistä eroon. Noin 30–60 % huomattavan paljon laihtuneista potilaista hakeutuu hoitoon ihon ylimääräisten pehmytosien poistamiseksi.
Yleensä plastiikkakirurginen arvio tehdään noin 1–2 vuoden kuluttua lihavuusleikkauksesta.

Eirassa leikatut henkilöt sekä LILE:n (Suomen lihavuusleikatut ry) jäsenet voivat varata ilmaisen plastiikkakirurgin konsultaation Eiraan.

Varaa aika Plastiikkaklinikan sairaanhoitajalta puh. 09 1620 630, tai soittamalla ajanvaraukseemme 09 1620 570.

 

 

Joustavasti maksuaikaa lihavuusleikkaukseen Eiran Terveystilillä

Meillä on käytössä joustava ja helppo Eiran Terveystili, joka mahdollistaa jopa 12 kk korottoman maksuajan.
Voit maksaa leikkauksen kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Myönnettävän luoton enimmäismäärä on 10 000 €

Myönnetyn luoton hyödyntäminen lihavuusleikkaukseen:

Kun on tiedossa soveltuvuutesi lihavuusleikkaukseen, hae rahoituspäätöstä ennakkoon luotonantaja Resurs Bank AB:lta.
Myönteisen luottopäätöksen saatuasi voit olla yhteydessä leikkausosastoon puhelimitse 09 1620 600 tai sähköpostitse leikkausosasto@eiransairaala.fi sopiaksesi luoton käytöstä leikkauksen ennakkomaksuun haluamallasi summalla.

Lue lisää Eiran Terveystilistä >>

Lihavuusleikkaus -hoitopolun asiantuntijat Eirassa
Aalto_Jenni.jpg Aalto Jenni Sairaanhoitaja, lihavuusleikkaukset, Orbera-laihdutusmenetelmä, painonhallinta ja elintapojen muutospolut Varaa aika
Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Monika Carpelan-Holmström hoitaa vatsaelinsairauksia ja lihavuuskirurgiaa Eiran sairaalassa. Carpelan-Holmström Monika Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Sairaanhoitaja Pauliina Häkkinen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen elintapojen muutos ja lihavuuden hoito Eira Painonhallintaklinikalla. Häkkinen Pauliina Sairaanhoitaja, lihavuusleikkaukset ja Orbera-laihdutusmenetelmä Varaa aika
Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Anne Juuti Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lihavuusleikkaukset, tähystyskirurgia ja mahalaukun tähystykset. Juuti Anne Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Sisätautien erikoislääkäri Iiro Karhiaho Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lihavuuden hoito, diabetes, kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminta. Karhiaho Iiro Sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Sisätautien erikoislääkäri Nina Karjanlahti Eiran sairaalassa, erikoistunut diabeteksen hoitoon ja erityisosaamisena lihavuuden ja pitkäaikaisten sisätautisairauksien hoitoon. Karjanlahti Nina Sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Leo Niskanen Eiran sairaalassa on erikoistunut diabetekseen hoitoon. Hänen erityisosaamista on lisäksi luuston, kilpirauhasen, aivolisäkkeen ja lisämunuaisen sairaudet, ravitsemushäiriöt ja miessukuhormonivaje. Niskanen Leo Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Sisätautien erikoislääkäri Kirsi Pietiläinen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lihavuuden, tyypin 1 ja 2 diabeteksen skeä yleissisätautien hoito. Pietiläinen Kirsi Sisätautien erikoislääkäri
Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Tuure Saarinen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lihavuusleikkaukset, vatsan alueen leikkaukset, mahalaukun ja paksusuolen tähystykset. Saarinen Tuure Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Alexandre Santos Eiran sairaalassa tekee lihavuus-, tyrä- ja peräpukamaleikkauksia. Santos Alexandre Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Tom Scheinin Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lihavuusleikkaukset, vatsan alueen leikkaukset, mahalaukun ja paksusuolen tähystykset. Scheinin Tom Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika

"Haluan kiittää koko hoitotiimiä, joka oli mukana mahalaukun ohitusleikkauksessani, erityisesti sairaanhoitajia ja sisätautilääkäriä empaattisesta kohtaamisesta ja arvostavasta työotteesta. Erityiskiitos heräämön hoitajalle viime hetken tsempeistä ja rempseästä asenteesta taidokasta tippakanyylin laittoa unohtamatta.

Kiitos myös vuodeosaston hoitajille. Sain kokea olevani turvassa koko prosessin ajan!"

— Hanna

Hinnasto
Lihavuusleikkaukset ja -toimenpiteet Hinta  
Lihavuussairaanhoitajan ensimmäinen neuvontakäynti / etävastaanotto
0 €  
Lihavuussairaanhoitajan jatkokäynti 90 €   

Asiantuntijat

   
Aalto Jenni, sairaanhoitaja
Carpelan-Holmström Monika, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri
Häkkinen Pauliina, sairaanhoitaja
Juuti Anne, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri
Karjanlahti Nina, sisätautien erikoislääkäri
Niskanen Leo, endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri
Pietiläinen Kirsi, sisätautien erikoislääkäri
Saarinen Tuure, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri
Scheinin Tom, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri
Vepsäläinen Anne-Mari, sairaanhoitaja
   

Lihavuusleikkaukset

Hinta

Eiran Terveystili*
Mahalaukun ohitusleikkaus (Gastric Bypass) 9850 € 827,83 €/kk
Mahalaukun kavennusleikkaus (Sleeve) 9850 € 827,83 €/kk

Leikkauksen hintaan sisältyy:

 • Lihavuusleikkaus Eiran sairaalassa Helsingissä, jonka suorittaa kokeneet lihavuusleikkauskirurgit.
 • Yöpyminen Eiran sairaalan vuodeosastolla, yhden tai kahden hengen huoneessa
 • Leikkaavan kirurgin ja Painonhallintaklinikan sairaanhoitajan tapaaminen ennen kotiutumista
 • Leikkauksen jälkeen kirurgin puhelinkonsultaatio
 • Kuukauden kuluttua jälkitarkastus ravitsemusterapeutin luona.

Lisäksi voit sekä ennen leikkausta, että leikkauksen jälkeen olla milloin tahansa yhteydessä Painonhallintaklinikan sairaanhoitajaan.

Hintaan ei sisälly:

 • yksilöllisesti määrättävät laboratoriokokeet
 • sisätautilääkärin vastaanotto
 • kirurgin vastaanotto
 • ravitsemusterapeutin vastaanotto
 • mahdollisesti ennen leikkausta tehtävä gastroskopia tai uniapneatutkimus
 • vuosikontrollit

Joustavasti maksuaikaa:
Meillä on käytössä joustava ja helppo Eiran Terveystili, joka mahdollistaa jopa 12 kk korottoman maksuajan. Näin haluamme mahdollistaa uuden elämäsi aloittamisen vaivattomasti. Voit keskustella sairaanhoitajan kanssa eri rahoitusvaihtoehdoista.

Sairauskuluvakuutus
Yhä useammilla on yksityinen sairauskuluvakuutus, mahdollisesti työnantajan kautta. Jos sinulla on yksityinen vakuutus, voit tiedustella vakuutuksen kattavuutta vakuutusyhtiöltäsi. 

Maksullisen vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä, paitsi maksuttomasta neuvontakäynnistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.  *Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).
Lue lisää Eira Painonhallintaklinikan palveluista
Painonhallintaklinikka_2021-12.jpg

Eira Painonhallintaklinikka

Lihavuutta voidaan hoitaa eikä sen kanssa kannata jäädä yksin! Eira Painonhallintaklinikka on täysin uudenlainen lihavuuden kokonaisvaltainen hoitoyksikkö. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat uudet henkilökohtaiseen tukeen perustuvat elintapojen muutosohjelmat, lääkehoito, Orbera-laihdutuspallo ja lihavuusleikkaukset. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_2023_hoitajat-3.jpg

Orbera laihdutuspallo -hoitopolku

Vain Eirasta saat uniikin Orbera-laihdutuspallohoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65-vuotiaille eikä se vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elintapojen muutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää
Eira_elintapojenmuutos_nainen_2021-08.jpg

Elintapojen muutospolut

Elintapojen muutospolut ovat täysin uusi tapa hoitaa lihavuutta. Ne ovat 3-12 kk mittaisia ohjelmia, joiden aikana sinulla on oma henkilökohtainen valmentaja, jota tapaat säännöllisesti. Henkilökohtainen valmentajasi kuuntelee, kannustaa ja auttaa sinua kohti tavoitteitasi. Tapaamiset tapahtuvat aina kasvotusten – paikan päällä tai videon välityksellä. Tervetuloa lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan kuulemaan lisää!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_laakehoito1_2021-08.jpg

Lihavuuden lääkehoitopolku

Lihavuuden hoito lääkkeillä kehittyy jatkuvasti ja kokeneet sisätautilääkärimme ovat hyvin perehtyneitä uusimpiin vaihtoehtoihin. Lääkehoito ei ole mikään helppo oikotie, vaan myös se vaatii elintapojen pysyvän muutoksen. Lääkehoito tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Kysy lisää Eira Painonhallintaklinikan palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti