mitä on osteopatia?

Osteopaattisessa hoidossa pyritään palauttamaan nivelten normaali liikkuvuus ja lisäämään nivelten liikkuvuutta.
Lisäksi hoidon avulla elvytetään verenkiertoa ja poistetaan hermoärsytystiloja oireilevalta alueelta sekä alueilta, joihin oireet heijastuvat.

Osteopatia on yleisesti hyväksytty tutkittu ja turvallinen hoitomuoto tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisissa ongelmissa.

Yleisimmin käytettyjä hoitotoimenpiteitä ovat:

 • nivelten manipulaatiot
 • mobilisaatiot
 • lihasten ja muiden pehmytkudosten käsittelyt

Potilas saa osteopaatilta myös helppoja omatoimisesti suoritettavia, raajanivelten ja tukirangan liikkuvuutta parantavia kotiharjoitteita.

 

Mitä osteopaatti hoitaa?

Osteopaatin hoito perustuu pitkään kliinisen työn tuomaan kokemukseen ja osteopaattisen terveydenhuollon perusperiaatteisiin, joita tukee nykyaikainen lääketieteellinen tutkimustyö.
Ongelmat, joita osteopaatti hoitaa, ovat yleisiä kaikenikäisten kokemia selkäkipuja, särkyjä, puutumisia ja kolotuksia. Etenkin akuuteissa pikkunivelten toiminnallisissa häiriöissä sinun kannattaa varata aika osteopaatin vastaanotolle.

 

Osteopaatin hoitamia tyypillisiä vaivoja ovat:

 • päänsäryt/huimaus
 • niskakivut
 • selkäkivut
 • olkapääkivut
 • välilevyongelmat
 • iskias
 • ylä- ja alaraajojen kiputilat
 • raajojen puutumisoireet
 • kyynärpään- ja rannekanavan oireet
 • nilkan- ja jalkaterän kiputilat
 • urheiluvammat
 • sidekudosten kiputilat esim. fibromyalgia.

Eirassa osteopatiassa on yli 15 vuoden kokemus ja tiimityö ortopedien kanssa 

Osteopaatti Juho Otrasella on pitkä kokemus osteopatiassa ja hänen erityisosaamisalueinaan ovat:

 • osteopaattinen manuaalinen lääketiede
 • nikama- ja nivelkäsittelyt (manipulaatiot ja mobilisaatiot)
 • triggerpistekäsittelyt
 • fascia- ja lihaskalvokäsittelyt
 • urheiluvammojen kuntoutus

Osteopaattimme tekee tiivistä yhteistyötä ortopediemme kanssa, jotta saat parhaan mahdollisen diagnoosin ja hoidon. 
Ortopedia on tuki- ja liikuntaelinten kirurginen erikoisala ja ortopedi on leikkaava lääkäri.

Hoidon vaiheet

Ennen hoitoa

Ota mukaan mahdolliset röntgen- ja magneettitutkimusten kuvat ja lausunnot, samoin lista käytössäsi olevista lääkkeistä.  Et tarvitse välttämättä lääkärin lähetettä.
Ensimmäisellä hoitokäynnillä osteopaatti haastattelee sinua oireistasi ja selvittää terveydentilaasi. Hän on kiinnostunut sinulle mahdollisesti tapahtuneista vammoista, liukastumisista ja tapaturmista, vaikka niistä olisi kulunut pidempi aika. Yksi vastaanottokerta kestää 30–45 minuuttia. Ensimmäinen vastaanottoaika voi olla muita pidempi
 

Hoidon aikana

Osteopaatti selvittää kehoa tunnustelemalla, mistä kipu tai kehon häiriötila johtuu. Hän arvioi lihasten jännittyneisyyttä ja nivelten liikkuvuutta. Hoito on kokonaisvaltaista, ja kivun syytä voidaan hakea kauempaakin kuin kipukohdasta.
Hoidettava on tutkimuksen ja hoidon aikana alusvaatteisillaan. Hoito onnistuu myös joustavien vaatteiden läpi. Hoidettava on hoidon aikana makuulla tai istuma-asennossa. Hoidon aikana voi keskustella.
 

Hoidon jälkeen

Anna elimistön palautua hoidosta
Voit palata hoidon jälkeen normaaleihin arkirutiineihin. Loppupäivänä kannattaa välttää kovin raskasta liikuntaa, juoda runsaasti vettä ja antaa elimistön palautua hoidosta. Rankka liikunta saattaa saada elimistön reagoimaan poikkeuksellisella tavalla ja aiheuttaa kipua. Rauhallinen kävelylenkki on hoitopäivänä rasitukseltaan sopivaa liikuntaa.

 

Hoitoa seuraavien muutamien päivien ajan kudoksissa voi tuntua lievää käsittelyarkuutta. Kehossa voi esiintyä tavallisuudesta poikkeavia tuntemuksia. Kyseessä on elimistön normaali reaktio, joka kertoo kehon sopeutumisesta hoidolla aikaansaatuihin muutoksiin.

Hyvä osteopaatti on ortopedille korvaamaton yhteistyökumppani.
- Esko Kaartinen, ortopedi

Eiran sairaalan osteopaatit
Varaa aika kokeneen osteopaatin vastaanotolle!
ke 24.7.
13.00
30 min
Osteopaatti Juho Otranen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen nikama- ja nivelkäsittelyt, triggerpiste- ja fascia eli lihaskalvokäsittely, urheiluvammojen kuntotus.
Otranen Juho
Osteopaatti
Eiran lääkäriasema
ke 24.7.
13.30
30 min
Osteopaatti Juho Otranen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen nikama- ja nivelkäsittelyt, triggerpiste- ja fascia eli lihaskalvokäsittely, urheiluvammojen kuntotus.
Otranen Juho
Osteopaatti
Eiran lääkäriasema
ke 24.7.
14.00
30 min
Osteopaatti Juho Otranen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen nikama- ja nivelkäsittelyt, triggerpiste- ja fascia eli lihaskalvokäsittely, urheiluvammojen kuntotus.
Otranen Juho
Osteopaatti
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Osteopatia Hinta
Vastaanottokäynti 30 min
80 €

Asiantuntijat
 
Otranen Juho, osteopaatti
 
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Sarjakäynteihin lisätään poliklinikkamaksu 6,30 €/kerta. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti