Faskiakäsittelyssä lisätään kudoksen liikkuvuutta

Faskiakudos on kerroksittaista, koko kehon kattavaa sidekudosta. Kiristynyt faskia lisää lihasjännitystä, haittaa verenkiertoa ja rajoittaa liikuvuutta. 

Yksipuolinen rasitus, huono ryhti, rakenteen epätasapaino ja liikuntavamman seurauksena tulleet kiinnikkeet kiristävät faskiaa. Kireys tuntuu kipuna.

Faskiakäsittelyllä pyritään lisäämään faskian liikkuvuutta ja vähentämään sen jännitystä. Se tapahtuu parantamalla sidekudoskerrosten välistä liukuvuutta erilaisilla manuaalisilla tekniikoilla.

Eiran osteopaatti Juho Otranen käsittelee faskioita osana osteopaattista manuaalista terapiaa. Hän ei käytä faskioiden hoidossa instrumentteja.

 

Kipu pois kertahoidolla triggerpistehieronnalla

Triggerpisteet tuntuvat painettaessa lihaksissa kipeinä kohtina. Ne sijaitsevat yleensä jännittyneissä lihassäikeissä, lihaksen kiinnityskohdan läheisyydessä. 

Ei-aktiivinen triggerpiste aiheuttaa kipua vain, kun sitä koskettaa. Aktiivinen triggerpiste säteilee myös levossa. Esimerkiksi niska-hartiaseudun triggerpiste voi aiheuttaa päänsärkyä. 

Päänsärky, huimaus ja liikkeiden jäykkyys voivat heijastua triggerpisteestä.

Liikkumisen vaivalloisuus ja liikkeiden jäykkyys, tasapainohäiriöt ja huimaus voivat olla triggerpisteestä heijastuvia häiriöitä. 

Triggerpisteiden käsittely painamalla helpottaa kipua sen kohdealueella. Käsittely voi tuntua alkuun lievänä kipuna. Kipu lievenee, kun painamista jatketaan. Kohdealueen kipu voi poistua jo kertahoidolla.

Triggerpisteiden käsittely on osa osteopaattien koulutusta. Osteopaatti Juho Otranen käyttää menetelmää osana hoitotyötään Eiran sairaalassa.

 

juho_otranen_2020-08.jpg

Asiantuntijana artikkelissa on osteopaatti Juho Otranen
Juho Otrasella  on 16 vuoden kokemus osteopaatin vastaanoton pitämisestä, ja erityisosaamisenaan nikama- ja nivelkäsittelyt, triggerpistekäsittelyt, fascia- eli lihaskalvokäsittelyt sekä urheiluvammojen kuntoutus.

Toimittajana Virve Järvinen.

Osteopaatin vastaanotto Eirassa

Älä jää kivun kanssa yksin!

Osteopaatin vastaanotolta saat apua erilaisiin nivelten, lihasten ja pehmytkudosten kiputiloihin.
Hoito on turvallista ja Eirassa osteopaatti tekee tiivistä yhteistyötä ortopedien kanssa.

Ajan vastaanotolle saat helposti ja nopeasti nettiajanvarauksesta!

Varaa aika osteopaatille
Lue lisää Eiran palveluista
Ortopedia_kiviranka_600x450px.jpg

Osteopatia

Osteopatiasta saat apua nivelten ja pehmytkudosten häiriö- ja kiputiloihin. Osteopaatti auttaa, jos kärsit esimerkiksi pääsärystä, niskakivuista tai iskiaksesta. Meillä on yli 15 vuoden kokemus osteopatiassa ja toimimme tiiviissä yhteistyössä ortopedien kanssa.

Lue lisää
Fysioterapia_juha_600x450.jpg

Fysioterapia

Eira Fysioklinikka auttaa sinua kaikissa tuki- ja liikuntaelimistön oireissa ja niiden ennaltaehkäisyssä. Eirassa Helsingissä osaavat ja koulutetut terapeutit tarjoavat monipuolisesti kuntoutusta eri menetelmillä. Hoitoon pääset helposti myös ilman lähetettä. Tervetuloa!

Lue lisää
Ortopedia_polvikipu_600x450.jpg

Ortopedia

Ortopedia on erikoisala, jossa tutkitaan ja hoidetaan luu- ja tukielinsairauksia ja -vammoja. Tyypillisiä kirurgisia toimenpiteitä ovat olkapään, lonkan, polven ja nilkan tähystyskirurgiset toimenpiteet sekä polven ja lonkan tekonivelleikkaukset. Käsikirurgiassa keskitytään käden, ranteen ja kyynärpään vammoihin.

Lue lisää