Eiran sairaalassa tehdään sekä pienet että suuret nenän korjausleikkaukset

Usein nenäleikkauksessa on kyseessä vain pienen, häiritsevän yksityiskohdan korjaaminen. Toisinaan taas koko nenä halutaan laittaa uuteen uskoon. Potilaan toiveet ovat ratkaiseva tekijä leikkausmenetelmän valinnassa.

Nykyisin nenämuotoilun perustekniikka on avoleikkaus, jossa sierainten väliseinään tehdyn avauksen kautta päästään korjaamaan nenän rakenteita.
Suljettu leikkaus tehdään vain sieraimien kautta ja sillä voidaan korjata useimmat nenän selkään ja väliseinään liittyvät ongelmat.

Lue lisää Eiran sairaalassa tehtävistä nenän korjausleikkauksista

Rustosiirteet apuna muotoilussa

Nenän selkä on kuin holvi, joka koostuu yläosaltaan nenäluusta ja alaosaltaan rustosta. Keskiviivassa, sieraimien välissä, on rustolevyn muodostama nenän väliseinä.


Sekä suljetussa että avoleikkauksessa nenän väliseinästä otettavilla rustosiirteillä on tärkeä merkitys. Niitä käytetään tukemaan nenän rakennetta, joka usein joudutaan purkamaan ja kokoamaan uudelleen halutun muodon saavuttamiseksi. Keinoaineita kuten silikonia käytetään harvoin.

Nenän väliseinän korjaus

Nenän väliseinän korjaus on usein tarpeen nenän vinouden tai sivuprofiilin muuttamiseksi sekä ilmatien parantamiseksi silloin, kun se on ahtautunut.

Nenän selän muotoilu

Nenän selkää ja siinä mahdollisesti olevaa kyömyä voidaan madaltaa viilaamalla tai talttaamalla luuta ja rustoa pois haluttu määrä. Jos taas nenän selkää pitää korottaa, se tehdään yleensä luu- tai rustosiirteellä.
Nenän selän kavennus tehdään taittamalla luisen holvin reunoja sivuilta sisäänpäin ja tukemalla rakenne rustosiirteillä.

Nenän kärkialueen muotoilu

Nenän kärkialue muodostuu kahdesta sieraimen ympäri kiertävästä hevosenkengän muotoisesta rustosta. Kärjen muotoa ja korkeutta voidaan muuttaa leikkaamalla, ompelemalla ja taivuttamalla näitä rustoja. Usein siinäkin tarvitaan rustosiirteitä rakenteen tukemiseksi ja joskus kärjen korottamiseksi ja terävöittämiseksi.

Luun ja ruston lisäksi myös nenän iholla ja pehmytkudoksen paksuudella on vaikutuksensa nenän ulkonäköön. Näihin asioihin pystytään leikkauksella vaikuttamaan vain hyvin rajallisesti.

Leikkauksen jälkeen

Toipumisaika 2 - 3 viikkoa

Nenäleikkaukset tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa. Toipumisaika on normaalisti 2 - 3 viikkoa, joista ensimmäisen viikon ajan pidetään nenälastaa ja teippauksia. Ne poistetaan yleensä samalla kun ompeleetkin, viikon kuluttua leikkauksesta.

 

Lopullinen tulos puolen vuoden kuluttua


Nenäleikkauksen lopputulosta voidaan pitää valmiina vasta noin puolen vuoden kuluttua leikkauksesta. Yleensä lopputulos vastaa odotuksia, mutta joskus sisäinen arpeutuminen ja rustosiirteiden kääntyminen voivat aiheuttaa korjausta vaativia muutoksia.

Eiran sairaalan nenänkorjausleikkauksia tekevä plastiikkakirurgimme
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, korvien, nenän, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset. Pihlamaa Tiia Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika

Varaa nyt aika plastiikkakirurgin vastaanotolle!

PLASTIIKKAKIRURGIAA VUOSIEN KOKEMUKSELLA


Varaa aika ammattitaitoisille plastiikkakirurgeillemme helposti nettiajanvarauksestamme.

Vastaanotolla kirurgi tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman ja saat vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin.

 
Seuraavat vapaat ajat
ma 13.3.
15.20
40 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, korvien, nenän, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset.
Pihlamaa Tiia
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
ma 13.3.
16.00
40 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, korvien, nenän, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset.
Pihlamaa Tiia
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
ma 13.3.
16.40
40 min
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, korvien, nenän, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset.
Pihlamaa Tiia
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Nenän korjausleikkaukset Hinta  
Plastiikkakirurgin vastaanottokäynti 45 min alk. 160 €  
 
Erikoislääkärit
   
Pihlamaa Tiia, plastiikkakirurgian erikoislääkäri    
Toimenpiteet Hinta**   Eiran Terveystili*
 Nenän rustoleikkaus paikallispuudutuksessa alk. 6630 €  556,40 €/kk 
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 20,90 €. Etävastaanottoon lisätään käsittelymaksu 8,90 €. Kanta-maksu on 2,10 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä..**Hinta ilmoitettu alv 0%, esteettisin perustein tehtäviin leikkauksiin lisätään alv 24%. *Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 46,80 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti