ICL vaihtoehtona laserleikkauksille

ICL tarkoittaa pehmeän piilolinssin kaltaista linssiä, joka asetetaan leikkauksessa silmän oman linssin eli mykiön ja värikalvon väliin siten, että linssin taittovirheen korjaava linssiosa tulee mustuaisaukkoon. Linssi mukautuu täysin silmään eikä sitä huomaa lainkaan. ICL on hyvä vaihtoehto, jos taittovirhe on suuri tai sarveiskalvo erityisen ohut.

Mustuaisaukko on paras paikka taittovirheen korjaukselle erityisesti suuressa likinäössä. Excimer-laserleikkauksessa joudutaan suurissa likinäkökorjauksissa käyttämään pienioptiikkaista korjausta sarveiskalvolla, koska sarveiskalvon paksuus (noin 0,5 mm) ei salli tehtäväksi yli 6,0 mm laajuista optista osaa sarveiskalvolle. ICL tarjoaa siten parhaan mahdollisen kuvanlaadun suureen likinäköön.

ICL on sveitsiläisen lääketehdas STAARin valmistama linssi joka valmistetaan patentoidusta kollameeri-materiaalista. Kollameeri on kudosystävällinen, hyvin pehmeä ja kevyt materiaali.

Linssi mustuaisaukossa on hyvin ohut, paksuudeltaan 50 millimetrin tuhannesosaa. Linssi sijaitsee mustuaisaukossa siten, että se lepää mykiön ripustinsäkeiden päällä koskettamatta itse mykiöön.
 

ICL-leikkaukseen esitutkimuksen kautta

Ennen ICL-leikkausta sinulle tehdään Eiran sairaalassa silmien esitutkimus, jossa tarkastetaan silmien soveltuvuus ICL-leikkaukselle ja valitaan paras mahdollinen taittovirheenkorjausmenetelmä (OCT).

Esitutkimuksessa tutkitaan silmän taittovoima, silmänpaine, sarveiskalvon kaarevuus, silmänpohjien kunto ja mitataan silmän mitat ultraäänellä.

Esitutkimuksen jälkeen sinulle tilataan mittojen mukaan tehty ICL tehtaalta. Kun ICL:n toimitusaika tiedetään, sovitaan leikkausaika silmäkirurgin kanssa.

ICL-leikkauksen vaiheet

Leikkaus tehdään muutaman viikon kuluttua esitutkimuksesta. Se tehdään paikallispuudutuksessa ja kestää noin puoli tuntia.


1. Silmään tehdään 3 mm:n haava, joka sulkeutuu ilman ompeleita.
2. ICL asennetaan mykiön ja värikalvon väliin.
3. Leikkauksen jälkeen pääset kotiin noin kahden tunnin kuluttua leikkauksesta.


Ensimmäinen kontrolli on seuraavana aamuna. Tämän jälkeen kontrolleja on ensimmäisenä vuonna kolme ja sen jälkeen silmäsi tarkistetaan vuosittain.

 

Leikkauksen riskit

ICL-leikkausten komplikaationa voi olla silmänsisäinen tulehdus, silmänpaineen nousu tai harmaakaihin kehittyminen. Nämä haittavaikutukset ovat harvinaisia, mutta aina mahdollisia. Siksi on välttämätöntä kontrolloida silmiäsi säännöllisesti. ICL-leikkauksen jälkeen kirjoitetaan sairauslomaa kahdeksi viikoksi, ja sinun tulee tiputtaa antibioottisilmätippaa kahden viikon ajan leikattuun silmään.

Suosittu menetelmä vuosien kokemuksella

ICL on ollut maailmalla käytössä vuodesta 1993, jolloin ensimmäiset ICL:t asennettiin ihmisille. Sen jälkeen ICL asennettu jo kymmenille tuhansille ja määrä on erittäin suuressa kasvussa.

Eiran sairaalan ICL-silmäkirurgit ovat suorittaneet ICL-leikkauksiin vaadittavat kansainväliset tutkinnot ja tuovat ICL-leikkaukset kaikkien ulottuville.
 

Varaa aika optikon ilmaiseen esitutkimukseen

Sairaalaoptikkomme kartoittaa silmiesi terveydentilan laajojen tutkimusten avulla. Silmäkirurgi analysoi tehdyt tutkimukset ja arvio sopiiko ICL-leikkaus sinulle. Leikkauspäivänä ennen leikkausta tapaat silmäkirurgin, joka käy keskustelua tehdyistä silmätutkimuksista ja ehdotetusta leikkausmenetelmästä.
Maksuttomassa optikon esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Tämä kaikki veloituksetta. Ei muita kuluja.

Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta.

 
Varaa aika optikolle
Seuraavat vapaat ajat
ti 30.5.
12.30
1 h 0 min
Optikko Sanni Mäkinen Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Mäkinen Sanni
Optikko
Eiran lääkäriasema
Kuivasilmäanalyysi, 1 h
ti 30.5.
14.15
30 min
Optikko Ulla Meriluoto Eiran sairaalassa.
Meriluoto Ulla
Optikko
Eiran lääkäriasema
Jälkitarkastus 6kk silmäleikkaus
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran sairaalassa ICL-leikkauksia tekevät kirurgit
Silmäkirurgi Kirsi-Tiina Kukkonen Eiran sairaalassa, erityisosaamista verkkokalvokirurgia, kaihi-, ikänäkö- ja SMILE laserleikkaukset. Kukkonen Kirsi-Tiina Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Petri Oksman Eiran sairaalassa, erityisosaaminen SMILE-laserleikkaus, ikänäkö linssileikkaus, kaihileikkaus, ikänäkö Blended Vision -laserleikkaus. Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Sakari Suominen tekee silmien laserleikkauksia, linssikirurgiaa ja kaihileikkauksia Eiran sairaalassa. Suominen Sakari Silmätautien erikoislääkäri, Silmäkirurgi Varaa aika

"Kiitos Suomen parhaasta palvelusta ICL-operaation osalta! Kaikki minua hoitaneet olivat huippuammattilaisia ja välittivät potilaan hyvinvoinnista aidosti. Elämäni paras sijoitus ja päätös!"
- Jenna

"Voin suositella leikkausta jokaiselle suuresta likinäöstä kärsivälle. En pysty sanoin kuvailemaan sitä, kuinka onnellinen olen tästä tuloksesta. Leikkaus on kallis ja riskit ovat toki aina olemassa, mutta elämä ilman laseja on todellakin sen arvoista!"
- Sari

Lue lisää kokemuksia Eira Silmäklinikasta
Hinnasto
ICL-leikkaus, silmän sisäinen piilolinssileikkaus Hinta Eiran Terveystili*
Optikon esitutkimus sis. silmäkirurgin arvion 0 €
 
ICL-leikkaus 
2994 €/silmä 254,40 €/kk
Hajataitteisuutta korjaavalla linssillä 3678 €/silmä 311,40 €/kk

Jälkitarkistukset leikkauksen jälkeen

Hinta
 
1 kk leikkauksen jälkeen silmälääkärin vastaanotolla 120-180 €  
6 kk leikkauksen jälkeen optikon vastaanotolla 65 €  
 
Silmäkirurgit
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Oksman Petri, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Suominen Sakari, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
   

Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 22,90 € ja Kanta-maksu 2,30 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen.
* Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 58,80 €).

Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti