ICL vaihtoehtona laserleikkauksille

ICL tarkoittaa pehmeän piilolinssin kaltaista linssiä, joka asetetaan leikkauksessa silmän oman linssin eli mykiön ja värikalvon väliin siten, että linssin taittovirheen korjaava linssiosa tulee mustuaisaukkoon. Linssi mukautuu täysin silmään eikä sitä huomaa lainkaan. ICL on hyvä vaihtoehto, jos on taittovirhe on suuri tai sarveiskalvo erityisen ohut.

Mustuaisaukko on paras paikka taittovirheen korjaukselle erityisesti suuressa likinäössä. Excimerlaserleikkauksessa joudutaan suurissa likinäkökorjauksissa käyttämään pienioptiikkaista korjausta sarveiskalvolla, koska sarveiskalvon paksuus (noin 0,5 mm) ei salli tehtäväksi yli 6,0 mm laajuista optista osaa sarveiskalvolle. ICL tarjoaa siten parhaan mahdollisen kuvanlaadun suureen likinäköön.

ICL on sveitsiläisen lääketehdas STAARin valmistama linssi joka valmistetaan patentoidusta kollameeri-materiaalista. Kollameeri on kudosystävällinen, hyvin pehmeä ja kevyt materiaali.

Linssi mustuaisaukossa on hyvin ohut, paksuudeltaan 50 millimetrin tuhannesosaa. Linssi sijaitsee mustuaisaukossa siten, että se lepää mykiön ripustinsäkeiden päällä koskettamatta itse mykiöön.

ICL-leikkaukseen esitutkimuksen kautta

Ennen ICL-leikkausta sinulle tehdään Eiran sairaalassa silmien esitutkimus, jossa tarkastetaan silmien soveltuvuus ICL-leikkaukselle ja valitaan paras mahdollinen taittovirheenkorjausmenetelmä.

Esitutkimuksessa tutkitaan silmän taittovoima, silmänpaine, sarveiskalvon kaarevuus, silmänpohjien kunto ja mitataan silmän mitat ultraäänellä.

Esitutkimuksen jälkeen sinulle tilataan mittojen mukaan tehty ICL tehtaalta. Kun ICL:n toimitusaika tiedetään, sovitaan leikkausaika silmäkirurgin kanssa.

 

ICL-leikkauksen vaiheet

Leikkaus tehdään muutaman viikon kuluttua esitutkimuksesta. Se tehdään paikallispuudutuksessa ja kestää noin puoli tuntia.

  1. Silmään tehdään 3 mm:n haava, joka sulkeutuu ilman ompeleita.
  2. ICL asennetaan mykiön ja värikalvon väliin.
  3. Leikkauksen jälkeen pääset kotiin noin kahden tunnin kuluttua leikkauksesta.

Ensimmäinen kontrolli on seuraavana aamuna. Tämän jälkeen kontrolleja on ensimmäisenä vuonna kolme ja sen jälkeen sinun silmäsi tarkistetaan vuosittain.

Leikkauksen riskit

ICL-leikkausten komplikaationa voi olla silmänsisäinen tulehdus, silmänpaineen nousu tai harmaakaihen kehittyminen. Nämä haittavaikutukset ovat harvinaisia, mutta aina mahdollisia. Siksi on välttämätöntä kontrolloida silmiäsi säännöllisesti. ICL-leikkauksen jälkeen kirjoitetaan sairauslomaa kahdeksi viikoksi, ja sinun tulee tiputtaa antibioottisilmätippaa kahden viikon ajan leikattuun silmään.

Suosittu menetelmä vuosien kokemuksella

ICL on ollut maailmalla käytössä vuodesta 1993, jolloin ensimmäiset ICL:t asennettiin ihmisille. Sen jälkeen ICL asennettu jo kymmenille tuhansille ja määrä on erittäin suuressa kasvussa.

Eiran sairaalan ICL-silmäkirurgit ovat suorittaneet ICL-leikkauksiin vaadittavat kansainväliset tutkinnot ja tuovat ICL-leikkaukset kaikkien ulottuville.

Varaa aika optikon esitutkimukseen

esitutkimus nyt 0 € (arvo 88 €).

Tule selvittämään, sopiiko ICL sinulle. Esitutkimuksessa sairaalaoptikko kuvaa ja mittaa silmää usealla eri laitteella, jotta saamme selvitettyä sinulle sopivimman leikkausmenetelmän.

Piilolinssejä ei tule käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Tutkimuksessa silmiin usein laitetaan pupilleja laajentavia tippoja, jotka haittaavat lähinäköä ja silmät myös häikäistyvät helpommin. Esitutkimus kestää noin tunnin. Lue lisää esitutkimuksesta

Varaa nyt aika optikon esitutkimukseen!

 

to 13.12.
12:30
1 h 0 min
Lehvonen Oskari
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
ICL silmänsisäinen piilolinssi Hinta  Eiran Terveystili*
ICL-leikkaus  2994 €/silmä 256,50 €/kk
ICL-leikkaus toorisella linssillä 3678 €/silmä 313,40 €/kk
Optikon tekemä esitutkimus TARJOUS  nyt 0 € (arvo 88 €)
 
Jälkikontrolli silmälääkärin vastaanotolla
1 kk jälkeen
90-130 €  
Jälkikontrolli optikolla
6 kk jälkeen
57 €  
Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää tilinavausmaksun ja -käsittelymaksut yht. 83 €).

Asiakaskokemuksia ICL-leikkauksesta

"Voin suositella leikkausta jokaiselle suuresta likinäöstä kärsivälle. En pysty sanoin kuvailemaan sitä, kuinka onnellinen olen tästä tuloksesta. Leikkaus on kallis ja riskit ovat toki aina olemassa, mutta elämä ilman laseja on todellakin sen arvoista!

–  Sari Huhtamaalle ICL-leikkauksen teki Harri Koskela

"Kiitos Suomen parhaasta palvelusta ICL-operaation osalta! Kaikki minua hoitaneet olivat huippuammattilaisia ja välittivät potilaan hyvinvoinnista aidosti. Elämäni paras sijoitus ja päätös!

–  Jenna A., Helsinki
Eiran sairaalassa ICL-leikkauksia tekevät kirurgit
Koskela Harri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Koskela Kimmo Silmätautien erikoislääkäri Varaa aika
Kysy lisää Eiran palveluista!
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti