Mitä on ikänäkö?

Kun lähelle näkeminen alkaa olla vaikeaa, puhutaan ikänäöstä. Ikänäöllä tarkoitetaan normaalia iän mukanaan tuomaa lähinäön heikkenemistä - muutosta, joka tulee ennen pitkää kaikille.

Ikänäkö johtuu silmän oman linssin eli mykiön joustavuuden luonnollisesta vähenemisestä eli silmän kyky tarkentaa lähelle heikkenee iän myötä. Oireiden ilmeneminen on kovin yksilöllistä, mutta yleensä jo 40 ikävuoden jälkeen voit itse havaita näön heikkenemisen. Lukiessa ja muissa tarkkaa lähinäköä vaativissa askareissa huomaat, että tarvitset lisää valoa nähdäksesi kunnolla.

Ikänäön korjaaminen silmäleikkauksella

Heikkoa lähinäköä voidaan korjata ja moniteholaseista pääsee eroon ikänäköä korjaavilla silmäleikkauksilla.

Ikänäkösilmäleikkaukset sopivat moniteholaseja käyttäville tai niiden hankintaa harkitseville yli 45-vuotiaille.

Eiran sairaalassa ikänäköleikkauksia tehdään linssileikkauksena.

Ikänäkölinssileikkauksessa silmän oma mykiö korvataan moniteholinssillä.

Leikkauksen jälkeen näet molemmilla silmillä sekä kauas että lähelle ja samalla korjataan myös mahdollinen hajataitto. Koska silmään asennettaan keinomykiö, ikänäkö ei voi enää edetä ja samalla vältytään, normaalisti iän myötä tulevalta, kaihisairaudelta.

Varaa aika optikon ilmaiseen 60 min esitutkimukseen

Sairaalaoptikkomme kartoittaa silmiesi terveydentilan laajojen tutkimusten avulla. 

Mikäli tutkimusten perusteella ikänäköleikkaus olisi mahdollista, varataan sinulle aika leikkaavan silmäkirurgin maksulliseen konsultaatioon.
Silmäkirurgi analysoi tehdyt tutkimukset, varmistaa silmien terveydentilan ja valitsee juuri sinulle silmillesi parhaat linssivaihtoehdot.

HUOM! Maksuttomassa optikon esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa. 

Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Tutkimuksessa käytetään pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka sumentavat lähinäköä loppupäiväksi.

Varaa aika optikolle
Seuraavat vapaat ajat
to 25.7.
08.30
1 h 0 min
Optikko Emilia Valonen Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Valonen Emilia
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran sairaalassa ikänäköleikkauksia tekevät kirurgit
Silmäkirurgi Kirsi-Tiina Kukkonen Eiran sairaalassa, erityisosaamista verkkokalvokirurgia, kaihi-, ikänäkö- ja SMILE laserleikkaukset. Kukkonen Kirsi-Tiina Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Petri Oksman Eiran sairaalassa, erityisosaaminen SMILE-laserleikkaus, ikänäkö linssileikkaus, kaihileikkaus, ikänäkö Blended Vision -laserleikkaus. Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Sakari Suominen tekee silmien laserleikkauksia, linssikirurgiaa ja kaihileikkauksia Eiran sairaalassa. Suominen Sakari Silmätautien erikoislääkäri, Silmäkirurgi Varaa aika
Hinnasto
Ikänäkösilmäleikkaukset

Hinta  

Esitutkimus
   
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten, 60 min
0 €   

Toimenpiteet

Hinta
 

Eiran Terveystili*
 
Linssileikkaus moniteholinssillä
2750 € /silmä
5500 € /molemmat
silmät
225,73 €/kk
465,33 €/kk
Linssileikkaus hajataittoa korjaavalla  moniteholinssillä 3290 €/silmä
6580 €/molemmat
silmät
281,17 €/kk
555,33 €/kk

Jälkitarkastukset

Hinta
 
1 kk leikkauksen jälkeen silmälääkärin vastaanotolla 140-180 €  
6 kk leikkauksen jälkeen optikon vastaanotolla 68 €  

Silmäkirurgit
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Oksman Petri, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Suominen Sakari, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
   

Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä., paitsi maksuttomasta esitutkimuksesta. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. * Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).

Lue lisää Silmäklinikan palveluista
Eiran sairaalan sairaalaoptikot

Silmätaudit ja silmäkirurgia

Säännöllinen silmälääkärillä käynti auttaa ehkäisemään silmäsairauksia. Eira Silmäklinikalla korjaamme näön taittovirheet, ikänäköä sekä kaihia kokemuksella ja jonottamatta. Hoidamme myös kuivasilmäisyyttä. Asiantuntevuus yhdistettynä huipputeknologiaan tekevät toimenpiteistä meillä Eirassa nopeita ja turvallisia.

Lue lisää
Linssileikkaus-ikänäkö-pariskunta.jpg

Ikänäkö linssileikkaus

Ikänäköä voidaan korjata linssileikkauksella. Linssileikkauksella pääset eroon moniteholaseista, eikä silmiin voi enää kehittyä harmaakaihia. Olemme tehneet silmäleikkauksia vuodesta 1996 ja käytössämme on aina uusimmat linssivaihtoehdot.

Lue lisää
Optikko_Emilia_600x450.jpg

Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
silmalaser_smile_leikkaus2_600x450.jpg

Miinusnäkö eli likinäkö

Haluatko nähdä kauas ilman silmälaseja ja piilolinssejä? Silmien laserleikkauksella se on mahdollista. Korjaamme miinusnäköä SMILE-, FemtoLASIK- ja PRK-lasermenetelmillä. Vaivattomien ja turvallisten laserleikkausten hoitotulokset ovat erinomaisia. Tule kysymään ja keskustelemaan leikkausvaihtoehdoista yhdessä sairaalaoptikkomme kanssa.

Lue lisää
Eiran sairaalan silmäkirurgit

Silmälääkäri

Varaa aika silmälääkärin vastaanotolle, jos sinulla on ongelmia näkökyvyn kanssa, silmä oireilee poikkeuksellisesti tai silmässä on kipua. Silmälääkäri tekee silmäsairauksien, mm. kaihin, diagnostiikkaa ja hoitoa sekä myös taittovirhetutkimuksia.

Lue lisää
Kaihi_pariskunta_2022_600x450.jpg

Kaihileikkaus

Kaihi eli harmaakaihi on silmäleikkauksella hoidettavissa oleva normaali, iän myötä tuleva, silmäsairaus. Jos epäilet kaihia, varaa aika silmälääkärin vastaanotolle. Silmälääkäri tutkii silmien terveydentilan, arvio onko kyseessä kaihi ja milloin on oikea aika tulla kaihileikkaukseen.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti