Mitä on ikänäkö?

Ikänäöllä eli aikuisnäöllä tarkoitetaan normaalia iän mukanaan tuomaa lähinäön heikkenemistä - muutosta, joka tulee ennen pitkää kaikille. Ikänäkö johtuu silmän oman linssin eli mykiön joustavuuden luonnollisesta vähenemisestä eli silmän kyky tarkentaa lähelle heikkenee iän myötä. Oireiden ilmeneminen on kovin yksilöllistä, mutta yleensä jo 40 ikävuoden jälkeen voi itse havaita näön heikkenemistä.

Mikä on Blended Vision -laserleikkaus?

Blended Vision on ensimmäinen laserleikkaus ikänäköisille. Siinä hyödynnetään patentoitua PRESBYOND®-tekniikkaa, jolla muotoillaan silmän sarveiskalvoa halutun näkökyvyn saamiseksi. Leikkauksen avulla saavutetaan tarkka näkö lähelle, kauas ja välietäisyydelle, ja leikkauksessa korjataan myös mahdollinen hajataitto.

Patentoitu PRESBYOND®-tekniikka on kansainvälisen silmäkirurgiaan erikoistuneen Zeiss-konsernin tuotemerkki. Eiran sairaala on Suomessa ensimmäinen silmäklinikka, joka tekee ikänäkölaserleikkauksia hyödyntäen PRESBYOND®-tekniikkaa.

Miten näkö korjataan uudella PRESBYOND® Laser Blended Vision -menetelmällä?

Meillä jokaisella on syntymästämme lähtien toinen silmä ns. johtava eli dominoiva silmä. Silmien dominanssi on verrattavissa siihen, että osa ihmisistä on vasen- ja osa oikeakätisiä. Laserleikkauksissa otetaan huomioon silmien dominanssi.

Blended Vision -laserleikkauksessa johtava silmä korjataan leikkauksen avulla niin, että näet sillä tarkasti kauas. Ei-johtava silmä korjataan leikkauksessa niin, että näet tarkasti lähelle. Tämän lisäksi Blended Vision -menetelmän avulla välietäisyydelle muodostetaan laaja molempien silmien tarkan näön alue.

Blended Vision -lasermenetelmällä hienosäädetään molempien silmien syvyysnäköä erikseen ja näin saatu tarkka keskietäisyyden näköalue mahdollistaa sen, että aivojen on helpompi yhdistää molempien silmien kuvat yhdeksi 3D-kuvaksi eli normaaliksi syvyysnäöksi.

Juuri tämä keskietäisyyden tarkan näön alue erottaa Blended Vision -laserleikkauksen perinteisestä monovisio-laserleikkauksesta.

Blended Vision -laserleikkaus verrattuna Perinteiseen monovisio-laserleikkaukseen

Perinteisessä monovisio-laserleikkauksessa tai monovisio-piilolinsseillä johtava silmä korjataan näkemään tarkasti kauas ja ei-johtava silmä korjataan näkemään tarkasti lähelle. Välietäisyydelle jää kuitenkin epätarkka näön alue.

 

Blended_vision_perinteinen_monovisio_600px.jpg  Blended_vision_laaja_tarkan_näön_alue_600px.jpg

 

Kenelle Blended Vision -laserleikkaus sopii?

Blended Vision -laserleikkaus sopii erityisen hyvin sinulle 40-60-vuotias,

  • jos sinulla on jo käytössä moniteholasit tai
  • jos sinulla on käytössä tällä hetkellä vain miinuslasit, mutta huomaat että lukeminen lähelle on alkanut tuottaa vaikeuksia tai
  • jos silmäsi on jo aiemmin leikattu lasermenetelmällä ja huomaat, että lähinäkösi on alkanut heikentyä 

Jos pärjäät ilman laseja nähdäksesi kauas, mutta sinulla on käytössä lukulasit, voi Blended Vision olla sinulle sopiva menetelmä. Sairaalaoptikon esitutkimuksessa selvitämme juuri sinulle parhaan leikkausmenetelmän.

Blended Vision-laserleikkauksella on mahdollista päästä eroon kaukolasitarpeesta ja ikänäön mukana tuomasta lukulasitarpeesta useaksi vuodeksi. Mikäli vuosien päästä on tarpeen tarkentaa näkökykyäsi uudelleen, se on mahdollista uudella laserleikkauksella.

Mikäli sinulla on vain miinusnäkö, mutta näet edelleen hyvin lähietäisyydelle, optikkomme saattaa suositella sinulle SMILE-, FemtoLASIK- tai PRK-laserleikkausta.
Lue lisää miinusnäön korjaukseen soveltuvista laserleikkauksista tästä.

Laserleikkaus vai linssileikkaus?

Koska Blended Vision on laserleikkaus, siinä muotoillaan silmän sarveiskalvoa tarkan näkökyvyn saamiseksi.

Toisinaan silmän oman sarveiskalvon muotoilu ei tuo parasta lopputulosta tai sarveiskalvo ei muuten sovellu laserleikkaustekniikkaan. Tällöin voi parempi leikkaustekniikka olla linssileikkaus.
Samoin jos olet yli 60-vuotias, saattaa linssileikkaus olla parempi leikkausvaihtoehto.

Linssileikkauksessa haluttu tarkka näkökyky lähelle, kauas ja keskietäisyydelle saadaan vaihtamalla silmän oma linssi eli mykiö uuteen moniteholinssiin. Lue lisää ikänäön korjauksesta linssileikkauksella tästä.

Silmäkirurgimme arvioi aina tehtyjen tutkimusten perusteella, mikä leikkausmenetelmä on paras juuri sinun silmillesi.

Blended Vision -laserleikkaus on turvallinen

Olemme tehneet silmäleikkauksia Helsingissä jo vuodesta 1996 asti käyttäen aina uusimpia menetelmiä. Vuosien kokemus yhdistettynä huipputeknologiaan tekevät tutkimuksista ja silmäleikkauksista laadukkaita ja turvallisia.

Uusi Blended Vision -laserleikkaus on tutkittu ja turvallinen leikkausmenetelmä, jota on maailmalla tehty jo vuodesta 2009. Blended Vision -laserleikkauksessa käytetään sarveiskalvon laserointiin jo vuosia käytössä ollutta FemtoLASIK-laserleikkausmenetelmää.

Blended Vision -laserleikkauksen vaiheet

Toimenpidepäivänä ennen silmäleikkausta

Tapaat leikkaavan silmäkirurgin ennen leikkausta. Hän käy kanssasi läpi tutkimustulokset sekä suositellun leikkausmenetelmän.

Huomioithan, että sinun tulee olla 1 vko ilman piilolinssejä ennen silmäleikkausta.

Silmäleikkauksen aikana

Blended Vision -laserleikkaus tehdään teknisesti samalla tavalla kuin FemtoLASIK-laserleikkaus. Leikkauksessa silmän pinnan eli sarveiskalvon muotoa ja paksuutta muokataan laserilla halutun voimakkuusvaikutuksen aikaansaamiseksi.

Blended Vision -laserleikkaus on kivuton toimenpide, joka kestää noin 10-20 minuuttia ja leikkauksesta pääsee kotiin pian toimenpiteen jälkeen.

Silmäleikkauksen jälkeen

Blended Vision -laserleikkauksen jälkeen pääset kotiin jo noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Toipuminen on nopeaa ja näkö kirkastuu asteittain muutaman päivän aikana. Antibioottitippoja käytetään yleensä kaksi viikkoa. Sairasloman tarve on tyypillisesti 2 päivää.

Leikkauksen jälkeen esiintyy usein silmien kuivumista, joka ilmenee hiekan tunteena ja silmien kirvelynä. Se on yleensä ohimenevää ja kostutustipat auttavat oireisiin.

Huolellinen sairaalaoptikon tekemä esitutkimus ennen leikkausta

Ennen Blended Vision -laserleikkausta tehdään laaja ja perusteellinen sairaalaoptikon suorittama 60 min esitutkimus.

Sairaalaoptikon esitutkimus silmäleikkausta varten sisältää:

  • silmänpaineen mittauksen
  • henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen
  • taittovirheiden määrityksen
  • sarveiskalvon tutkimuksen
  • silmien terveydentilan arvioinnin
  • tarvittavien linssien voimakkuuksien määrityksen

Lisäksi tehdään tarvittaessa silmän kerroskuvaustutkimus (OCT).

Näiden mittausten perusteella selvitetään silmäsi terveydentila ja arvioidaan sopiiko Blended Vision -lasereikkaus sinulle.

Leikkaava silmäkirurgi analysoi sairaalaoptikon tekemät esitutkimukset ja antaa suosituksen sopivasta leikkausmenetelmästä.

Mikäli tutkimuksissa ilmenee jotain silmäsairauteen viittaavaa, ohjataan sinut silmälääkärin vastaanotolle tarkastukseen.

Esitutkimus ei velvoita sinua varaamaan aikaa silmäleikkaukseen.

Varaa aika sairaalaoptikon 60 min esitutkimukseen

Sairaalaoptikkomme kartoittaa silmiesi terveydentilan laajojen tutkimusten avulla. Silmäkirurgi analysoi tehdyt tutkimukset ja arvio sopiiko Blended Vision -laserleikkaus sinulle.
Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Esitutkimus nyt veloituksetta (arvo 180 €). Ei muita kuluja.

Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Tutkimuksessa käytetään pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka sumentavat lähinäköä loppupäiväksi.

Varaa aika optikolle
Seuraavat vapaat ajat
pe 29.10.
08.20
1 h 0 min
Hotti Leea
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran sairaalassa Blended Vision -laserleikkauksia tekevät kirurgit
Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Ylitalo Jarno Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Hinnasto
Ikänäkösilmäleikkaukset

Hinta  
Esitutkimus:    
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten, 60 min  TARJOUS
sis. silmäkirurgin arvion 
nyt 0 € (arvo 180 €)  
Toimenpiteet: Hinta  Eiran Terveystili* 
Laserleikkaus Blended Vision UUTUUS! 1980 €/silmä  168,90 €/kk 
Linssileikkaus moniteholinssillä
2490 €/silmä 211,40 €/kk
Linssileikkaus hajataittoa korjaavalla  moniteholinssillä 3290 €/silmä 278,10 €/kk
Jälkitarkastukset: Hinta  
1 kk leikkauksen jälkeen silmälääkärin vastaanotolla 100-150 €  
6 kk leikkauksen jälkeen optikon vastaanotolla 61 €  

Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 19,90 € ja Kanta-maksu 1,95 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen.
* Eira Terveystilillä esim. 12 kk:n kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla.

Lue lisää Eira Silmäklinkan palveluista

Silmätaudit ja silmäkirurgia

Eira Silmäklinikalla korjaamme näön taittovirheet, ikänäköä sekä kaihia kokemuksella ja jonottamatta. Asiantuntevuus yhdistettynä huipputeknologiaan tekevät toimenpiteistä meillä Eirassa nopeita ja turvallisia.

Lue lisää

Ikänäkö ja/tai monitehot

Ikänäköleikkaus auttaa sinua näkemään sekä kauas että lähelle. Moniteholaseista pääset eroon joko linssileikkauksella tai uudella Blended Vision -laserleikkauksella. Tule kysymään ja keskustelemaan leikkausvaihtoehdoista yhdessä sairaalaoptikkomme kanssa.

Lue lisää

Ikänäkö linssileikkaus

Ikänäköä voidaan korjata linssileikkauksella. Linssileikkauksella pääset eroon moniteholaseista, eikä silmiin voi enää kehittyä harmaakaihia. Olemme tehneet silmäleikkauksia vuodesta 1996 ja käytössämme on aina uusimmat linssivaihtoehdot.

Lue lisää

Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti