Mikä harmaakaihi on ja miten sitä voidaan hoitaa?

Jos silmälasit eivät enää auta ja näkö tuntuu sumealta, kyseessä voi olla kaihi. Anna silmälääkärimme arvioida milloin on oikea aika tulla kaihileikkaukseen. Kaihi voidaan leikata jo ennen kuin näön heikkeneminen haittaa merkittävästi näkemistä.

Kaihi tarkoittaa silmän linssin eli mykiön samentumista ja kaihi on normaali silmän linssiin liittyvä vanhenemisen ilmiö. Iän myötä kaihi kehittyy jossain elämän vaiheessa meille kaikille.

Silmän linssin samentumiseen ei ole lääkehoitoa, vaan sitä hoidetaan leikkaamalla. Kaihileikkaus on yksi silmäkirurgian yleisimmistä ja turvallisimmista kirurgisista toimenpiteistä. Kaihileikkauksessa harmaantunut silmän oma mykiö vaihdetaan keinomykiöön. Eiran sairaalassa kokeneet silmäkirurgimme ovat tehneet kaihileikkauksia jo 15 vuoden ajan ja käytämme uuden sukupolven optisesti huippulaadukkaita keinomykiöitä.

Harmaakaihin tyypillisimpiä oireita ovat:

•valon häikäisy
•verhon tunne silmän edessä
•kaksoiskuvat
•värien haalistuminen
•silmälasien vahvuuksien muuttuminen.

ASKARRUTTAAKO KAIHI? ÄLÄ ODOTA!

Jos näkö sumenee ja silmälasit ei enää auta, on syy mahdollisesti kaihissa.  Soita maksuttomaan kaihineuvontaamme, jossa vastaamme sinua askarruttaviin kysymyksiin, ja saat opastusta ja neuvontaa silmäasioissa.

Kaihineuvonta arkisin 10-16 p. 09 1620 540

Halutessasi voit varata ajan suoraan myös silmälääkärin laajaan kaihiesitutkimukseen. Nyt kampanjahintaan 120 €!

Tervetuloa!

Varaa aika kaihiesitutkimukseen

Vaivaton kaihileikkaus

Eiran sairaalassa teemme kaihileikkaukset päiväkirurgisena toimenpiteenä silmätippapuudutuksessa. Käytössämme on markkinoiden uusimmat keinolinssit, joiden optiset ominaisuudet ovat parasta mahdollista laatua.

Silmälääkärin tekemä kaihileikkauksen esitutkimus

Esitutkimus sisältää mm. silmän rakenne- ja mittaustutkimukset. Lisäksi käymme yhdessä läpi eri linssivaihtoehdot ja selvitämme juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Normaalikäytännön mukaan valitaan linssi, joka mahdollistaa leikkauksen jälkeisen optimaalisen näkökyvyn ilman silmälaseja joko kauas tai lähelle. Potilaalle jolla on hajataitteisuutta, voidaan hänen halutessaan valita hajataitteisuutta korvaava erikoislinssi. Osalle potilaista voidaan käyttää monitehosilmälasit korvaavia erikoislinssejä, jolloin leikkauksen jälkeen potilas näkee sekä kauas että lähelle.

Eiran sairaalan keinomykiöt ovat huippuluokkaa

Käytössämme on mm. Technis-linssit joiden materiaali on patentoitu estämään parhaiten valon hajoaminen näkökentässä. Valitsemme juuri sinun silmillesi parhaiten sopivan linssin.

Kaihileikkaus turvallisesti ja vaivattomasti nykyaikaisella fako-tekniikalla

Eiran sairaalassa teemme kaihileikkaukset päiväkirurgisena toimenpiteenä vaivattomalla silmätippapuudutuksella. Samentunut mykiö poistetaan ja poistettu mykiö korvataan kirkkaalla yksilöllisesti valitulla keinomykiöllä.

Toimenpide tehdään ultraäänen avulla nykyaikaista fako-tekniikkaa hyödyntäen. Leikkausmenetelmän etuna on nopeus ja tarkkuus. Useat tuhannet leikkaukset ovat hioneet menetelmästä parhaan mahdollisen. Leikkaus kestää noin 15–20 minuuttia/silmä. Uusi keinomykiö kestää kirkkaana koko eliniän.

Leikkauksen jälkeen nopea toipuminen

Käyttämämme viimeisimmän tekniikan ansiosta toipuminen leikkauksesta on nopeaa.

  • Kotiin muutaman tunnin kuluttua. Suosittelemme saattajaa, varsinkin jos molemmat silmät leikataan.
  • Näkökyky palautuu normaaliksi muutamassa päivässä.
  • Leikkaushaavat paranevat ilman tikkejä.
  • Jälkihoitona silmätipat 2–3 viikkoa.
  • Sairausloma 1–2 viikkoa.
  • Jälkitarkistus kuukauden kuluessa Eiran sairaalassa tai omalla silmälääkärillä.

KAIHILEIKKAUS HUS-PALVELUSETELILLÄ

Olemme HUS:n yksityinen palvelutuottajakumppani ja suoritamme kaihileikkauksia HUS:n myöntämillä palveluseteleillä. Leikkaukseen pääset jonottamatta viikon sisällä.

Mikäli sinulla on HUS-palveluseteli voit varata ajan suoraan kaihileikkaukseen ajanvarauksestamme 09 1620 570.

Palvelusetelipotilaan omavastuu kaihileikkauksista on 94 €. Omavastuu kattaa leikkauksen laadukkailla yksiteholinsseillä, silmäkirurgin tutkimuksen leikkauspäivänä ja linssivalintaan tarvittavat tutkimukset.
Halutessasi yksiteholinssistä poikkeavan lisämaksullisen erikoislinssin ja muita lisäpalveluja varaa aika sairaalaoptikollemme puh. 09 1620 300.

Kysy lisätietoja sähköpostilla sairaalaoptikoltamme:
silmaklinikka@eiransairaala.fi

 

Eiran sairaalan tarjoamat lisäpalvelut

  • Yöpyminen Eiran sairaalassa
    Eiran sairaalassa on myös mahdollista toipua leikkauksesta vuodeosastolla, jossa huolehdimme leikkauksen jälkeisen silmätippahoidon aloittamisesta, varmistamme hoidon sujumisen sekä seuraamme vointia seuraavaan aamuun. Yöpymisen hinta vuodeosastolla kaihileikkauksen jälkeen on 200 €/yö, sisältäen sairaanhoitajan antaman hoidon, päivällisen, iltapalan ja aamupalan.
  • Nukutuslääkärin palvelut

Lisätietoja ja neuvoja antaa sairaalaoptikkomme puh. 09 1620 300.

Lue lisää kaihileikkauksesta HUS-palvelusetelillä

Eiran sairaalassa kaihileikkauksia tekevät
Koskela Harri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Koskela Kimmo Silmätautien erikoislääkäri Varaa aika
Kukkonen Kirsi-Tiina Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Tuuminen Raimo Silmätautien erikoislääkäri
Vapaat ajat kaihileikkauksen esitutkimukseen
Tänään
16:45
15 min
Koskela Harri
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Eiran lääkäriasema
Ainoastaan kaihiesitutkimukset ja omien leikkausten kontrollit. Ei normaalia vastaanottoa.
Tänään
18:15
15 min
Koskela Harri
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Eiran lääkäriasema
Ainoastaan kaihiesitutkimukset ja omien leikkausten kontrollit. Ei normaalia vastaanottoa.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Kaihileikkaus Hinta Eiran Terveystili*
Silmälääkärin esitutkimus TARJOUS
Sis. laajat tutkimukset. Tarjous voimassa 31.12.2018 asti.
nyt 120 €
(158 €)
 
Yksiteholinssi 1380 €/silmä 121,90 €/kk
Yksiteholinssi toorinen 1680 €/silmä 147,00 €/kk
Topografia 29 €  
Jälkikaihin avaus 354 €/silmä  

Hintoihin lisätään toimistomaksu 17,90 €/käynti ja Kanta-maksu 0,95 €.
* Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää tilinavausmaksun ja -käsittelymaksut yht. 83 €).

LUE LISÄÄ KAIHISTA JA SEN HOIDOSTA
Kaihinpistosta nykyaikaiseen silmäkirurgiaan

Kaihileikkaus on yksi vanhimmista tunnetuista leikkaustoimenpiteistä. Varhaisimpia todisteita siitä on jo viidenneltä vuosisadalta eKr. Sen aikaisesta menetelmästä voidaan puhua kaihin pistona, jolloin mykiön samennuttua valkoiseksi, se pistettiin terävällä piikillä puhki ja työnnettiin silmän takaosaan. Valo pääsi joksikin aikaa silmään, ennen kuin silmä tulehduksen seurauksena sokeutui pysyvästi. Mitään varsinaista näöntarkkuutta ei silloin silmään saatu eikä osattu myöskään tavoitella.

Lue lisää
Kaihileikkausten tarve yleistyy väestön ikääntyessä

Silmien harmaakaihi on osa ihmisen ikääntymiseen liittyviä muutoksia. Harmaakaihissa on kyse silmän mykiön samentumisesta, joka huonontaa näkemistä. Valo ei mene samentuneesta mykiöstä läpi verkkokalvolle. Edetessään kaihi alkaa haitata monia normaaleja arkipäivän toimia. Tavanomaiset valot häikäisevät entistä enemmän, vanhoilla silmälaseilla ei enää näe yhtä hyvin, uudet silmälasit eivät enää auta, kaksoiskuvat ja värien erottaminen heikkenee. Ainoa tapa hoitaa harmaakaihia on leikkaus. Kaihileikkauksella näkökykyä voidaan korjata jo heti ensimmäisten oireiden ilmetessä.

Lue lisää
Kaihileikkaus parantaa elämänlaatua välittömästi

Kaihi tulee iän lisääntyessä lähes meille kaikille. Harmaakaihi sumentaa silmän linssiä ja huonontaa näin näön tarkkuutta. Kaihileikkauksella näkökyky voidaan palauttaa ennalleen jo heti ensimmäisten oireiden ilmetessä. Kaihia ei enää kannata kypsytellä kuten joskus ennen oli tapana.

Lue lisää
Tarvitseeko siristää?

Syksyn pimetessä näköongelmat havaitaan tavallista herkemmin. Valon vähetessä silmien kontrastiherkkyys eli kyky erottaa eri tummuusasteita toisistaan korostuu. Huono kontrastiherkkyys tarkoittaa näön heikkenemistä. Sen syynä voi olla ikä tai muut terveydelliset syyt, kuten kaihi.

Lue lisää
Pidä huolta silmiesi hyvinvoinnista

Silmistä ja näkökyvystä kannattaa pitää hyvää huolta. Säännöllinen näöntutkimus auttaa pysymään ajan tasalla näkökyvyn tämän hetkisestä tilanteesta ja sen mahdollisista muutoksista. Eiran sairaalan silmäyksikkö on keskittynyt silmäsairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, silmän tutkimukseen ja silmäkirurgiaan.

Lue lisää
Perusteellinen esitutkimus silmien parhaaksi

Eiran sairaalan monipuolisessa silmälaboratoriossa tehdään silmänpohja- ja näkökenttätutkimuksia sekä silmänpaineen mittauksia. Silmälääkäri selvittää potilaalle sopivan tutkimuksen. Huolellinen esitutkimus tekee ennen kaihileikkausten silmäkirurgi ja ennen laser- ja linssileikkausten sairaalaoptikko.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista!
Nimi
Puhelin
Sähköposti
Viesti