"Elämäni on entistä huolettomampaa"

Nelli, 21, hakeutui SMILE laserleikkaukseen, koska koki silmälasit ja piilolinssit hankaliksi etenkin kuntosalilla ja jalkapallossa.

Lue Nellin kokemuksista silmien SMILE laserleikkauksesta Eiran sairaalassa.

* + Kanta- ja poliklinikkamaksu

Lue Nellin haastattelu

MIKÄ ON SMILE-LASERLEIKKAUS?

SMILE-laserleikkaus on modernein ja yleisin silmien laserleikkausmenetelmä Suomessa. Uuden SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää, vaan sarveiskalvon pintaan tulee vain pieni arpi. SMILE-tekniikalla kuivasilmäisyyden riski myös pienenee sarveiskalvon pinnan koskemattomuuden ansiosta. SMILE-tekniikalla leikattujen henkilöiden hoitotulokset olevan erinomaisia sekä taittovirhekorjauksen että toipumisen kannalta. Suurin etu on saavutetun leikkaustuloksen pysyvyys ja silmien kuivumisen vähäisyys.

Käytössämme on Zeiss Smile Pro VisuMax800 -laserleikkauslaitteisto. Uusin laserlaitteisto mahdollistaa entistäkin lyhemmän laserointiajan ja isojen hajataittojen korjaus helpottuu entisestään. Laserointiaika lyhenee jopa kolmasosaan aiemmasta eli 12-8 sekuntiin.
SMILE-laserleikkauksen jälkeen silmä näkökyvyn palautuminen on ollut nopeaa ja uuden Smile Pro VisuMax800-laitteen ansiosta näön toipuminen operaation jälkeen on vieläkin vähän nopeampaa.

Suomen ensimmäiset SMILE-leikkaukset on tehty Eira Silmäklinikalla. SMILE-toimenpidettä suositellaan erityisesti henkilöille, joilla silmät kuivuvat helposti tai silmään kohdistuva tapaturmariski on suurentunut esimerkiksi harrastusten vuoksi.
 

KENELLE SMILE-LASERLEIKKAUS SOPII?

SMILE-laserleikkaus sopii suurimalle osalle yli 18-vuotiaille miinuslasien käyttäjille eli henkilöille jotka tarvitsevat silmälaseja nähdäkseen tarkasti kauas.

SMILE-Laserleikkauksella on mahdollista päästä kaukolasitarpeesta kokonaan eroon, mutta n. 45-vuotiaana alkavan ikänäön mukana tuomaa lukulasitarvetta sillä ei poisteta. Ikänäkö tulee kaikille jossain vaiheessa, oli silmiä leikattu tai ei.
SMILE-laserleikkauksen avulla ei korjata lähinäköä, heille suosittelemme ikänäkösilmäleikkausta.

 

Smile Pro -laserleikkaus myös osamaksulla

Meillä on käytössä joustava ja helppo Eiran Terveystili -rahoitus, jolla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa. Voit maksaa silmäleikkauksen kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Sairaalaoptikkomme kertoo halutessasi lisää silmäleikkauksen rahoitusvaihtoehdoista esitutkimuksen yhteydessä.

Lue lisää Eiran Terveystilistä

SMILE Pro -laserleikkauksen vaiheet

SMILE-laserleikkaus on nopea toimenpide

SMILE Pro -leikkauksessa silmien laserointivaihe VisuMax 800-lasertekniikalla kestää vain noin 8-12 sekuntia. Silmäsi puudutetaan tipoilla, ja halutessasi saat rentouttavan esilääkityksen. Laserointia varten olet selälläsi laserlaitteen hoitosängyllä ja pieni kuppi kiinnittyy silmäsi pintaan. Itse laserointi ei tunnu miltään, korkeintaan samalta kuin piilolinssi olisi silmän päällä. Silmäkirurgi huolehtii koko ajan oikeasta asennostasi ja kertoo toimenpiteen kulusta.

Laseroinnin jälkeen näkösi on sumea ja hoitosänky siirtyy mikroskoopin valoon sarveiskalvon sisällä olevan ohuen kerroksen eli lentikkelin poistoa varten. Poistoon menee 30 sekuntia, jonka jälkeen silmäsi huuhdellaan ja tunneli suljetaan. Taittovirhe on tämän minuutin jälkeen korjattu.

Oikean silmän toimenpiteen jälkeen vasen tehdään samalla tavalla.

Leikkauksen jälkeen: Toipuminen ja jälkihoito ovat vaivattomia

Silmäleikkauksen jälkeen sinulle annetaan jälkihoito-ohjeet. Näkösi voi toimenpidepäivänä olla sumuinen ja silmät vetiset, mutta jo seuraavana päivänä näkösi on lähes normaali, ilman silmälaseja. Sairasloman tarve on tyypillisesti 2 päivää.

Jälkihoitona käytetään lääketippoja muutaman viikon ja kosteustippoja tarpeen mukaan. Silmien paraneminen varmistetaan kontrollikäynnillä kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

SMILE-tekniikalla tehtävässä laserleikkauksessa silmän pinnan tuntohermot eivät vaurioidu ja siksi SMILE-tekniikalla ei havaita juurikaan kuivasilmäisyyden riskin kasvua.

Huolellinen sairaalaoptikon tekemä esitutkimus ennen leikkausta

Laserleikkausprosessi aloitetaan perusteellisella esitutkimuksella. Sairaalaoptikon esitutkimus sisältää silmänpaineen mittauksen, henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen, taittovirheiden määrityksen, sarveiskalvon tutkimuksen ja silmien terveydentilan arvioinnin. Lisäksi tarvittaessa tehdään silmän kerroskuvaustutkimus (OCT). 

Näiden mittausten perusteella selvitetään silmäsi terveydentila ja arvioidaan sopiiko laserleikkaus sinulle. Mikäli tutkimuksessa ilmenee jotain silmäsairauteen viittaavaa, ohjataan sinut silmälääkärin tarkastukseen.

Leikkaava silmäkirurgi analysoi tehdyt esitutkimukset ja antaa suosituksen sopivasta leikkausmenetelmästä.
Leikkauspäivänä ennen leikkausta tapaat leikkaavan silmäkirurgin ja hän keskustelee kanssasi tehdyistä silmätutkimuksista ja ehdotetusta leikkausmenetelmästä.
Lue lisää esitutkimuksesta ennen leikkausta.

Maksuttomassa esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Olethan käyttämättä piilolaseja 1 viikon ennen esitukimusta.
Tutkimuksessa käytetään pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka sumentavat lähinäköä loppupäiväksi. Ota aurinkolasit mukaan häikäistymisen estämiseksi.

Varaa aika optikon ilmaiseen esitutkimukseen

Sairaalaoptikkomme kartoittaa silmiesi terveydentilan laajojen tutkimusten avulla.  Silmäkirurgi analysoi tehdyt tutkimukset ja arvio sopiiko SMILE-laserleikkaus sinulle. Leikkauspäivänä ennen leikkausta tapaat silmäkirurgin, joka käy keskustelua tehdyistä silmätutkimuksista ja ehdotetusta leikkausmenetelmästä.

Maksuttomassa optikon esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Tämä kaikki veloituksetta. Ei muita kuluja.

Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Tutkimuksessa käytetään pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka sumentavat lähinäköä loppupäiväksi.

Varaa aika optikolle
Seuraavat vapaat ajat
to 27.6.
10.00
1 h 0 min
Optikko Sanni Hirvo Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Hirvo Sanni
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
to 27.6.
12.00
1 h 0 min
Optikko Sanni Hirvo Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Hirvo Sanni
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
to 27.6.
13.30
1 h 0 min
Optikko Sanni Hirvo Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Hirvo Sanni
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Näytä seuraavat vapaat ajat
Asiakkaiden kokemuksia Smile-laserleikkauksesta

"Olen niin iloinen, kun elämä sujuu ilman silmälaseja helpommin. Huuruiset lasit eivät enää haittaa liikkumista kesällä tai talvella – ja tietokonetyöskentelykin on nyt vaivattomampaa.
– Emma Piiriselle tehtiin Eirassa Suomen ensimmäinen SMILE-toimenpide

 "Heti leikkauksen jälkeen näin tarkasti kauas. Oli huikea olo nähdä niin tarkasti! Elämä on nyt paljon helpompaa; matkustaminen, urheilu ja arki vauvan kanssa ilman silmälasien ja piilolinssien vaihtelua."
– Maiju, Järvenpää

* + Kanta- ja poliklinikkamaksu

Lue lisää kokemuksia Eira Silmäklinikasta
Eiran sairaalassa SMILE-laserleikkauksia tekevät kirurgit
Silmäkirurgi Kirsi-Tiina Kukkonen Eiran sairaalassa, erityisosaamista verkkokalvokirurgia, kaihi-, ikänäkö- ja SMILE laserleikkaukset. Kukkonen Kirsi-Tiina Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Petri Oksman Eiran sairaalassa, erityisosaaminen SMILE-laserleikkaus, ikänäkö linssileikkaus, kaihileikkaus, ikänäkö Blended Vision -laserleikkaus. Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Sakari Suominen tekee silmien laserleikkauksia, linssikirurgiaa ja kaihileikkauksia Eiran sairaalassa. Suominen Sakari Silmätautien erikoislääkäri, Silmäkirurgi Varaa aika

Usein kysyttyä: Miinusnäön korjaus laserleikkauksella

Kenelle SMILE-laserleikkaus sopii? Mitä silmien esitutkimuksessa tapahtuu? Pääseekö laserleikkauksella oikeasti eroon silmälaseista? Sattuuko laserleikkaus?

Eiran sairaalan optikko  vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

Hinnasto
Silmien laserleikkaukset Hinta Eira Terveystili*
Optikon esitutkimus sis. silmäkirurgin arvion
0 € 
 
SMILE Pro -laserleikkaus TARJOUS!
Kampanjahinta voimassa 30.6.2024. asti
1375 €/silmä
1490 €

121,58 €/kk
Femto-LASIK-laserleikkaus
1390 €/silmä 122,83 €/kk
PRK-laserleikkaus 1190 €/silmä 106,17 €/kk

Jälkitarkistukset leikkauksen jälkeen

Hinta
 
1 kk leikkauksen jälkeen silmälääkärin vastaanotolla 140-180 €  
6 kk leikkauksen jälkeen optikon vastaanotolla 68 €  

Silmäkirurgit
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Oksman Petri, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Suominen Sakari, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
   

Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 26,30 € ja Kanta-maksu 2,70 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
* Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).

Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti