Oksman Petri

Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Tutkinto:LL
Erikoisalat:Silmäkirurgia, Silmätaudit
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti, Saksa

Olen valmistunut lääkäriksi  ja silmätautien erikoislääkäriksi Oulun Yliopistosta 1995. Hyvin pian valmistumisen jälkeen hakeuduin silmäkirurgian pariin.  Olen ollut perustamassa ja työskennellyt lähes kaikissa Medilaser Oy:n silmäkirurgisissa yksiköissä. Eiran Sairaalassa laserkirurgista yksikkö olin perustamassa vuonna 1998, jolloin aloitin työskentelyn Eirassa. 

Olen ollut mukana silmän taittovirhekirurgian kehityksessä yli 20 vuotta ja nähnyt sen kehityksen jokapäiväistä elämää helpottavaksi ratkaisuksi. 
Yksi suurimpia mielenkiintoni aiheita nykyään on läpätön laserleikkaus eli SMILE, jonka tekemisen aloitimme ensimmäisenä Suomessa. Mielestäni menetelmän edut,  mm. lisääntynyt turvallisuus ja olematon silmien kuivamistrendi ovat merkittäviä syitä valita tämä menetelmä taittovirheen korjaamiseen. Itse olen leikannut SMILE-tekniikalla oman tyttäreni silmät. 
Toinen suuri lempiaiheeni on ikänäön hoitaminen. Olen yksi kokeneimpia ikänäkökirurgiaa tehneitä lääkäreitä Suomessa. Ikänäön hoitamisen pitää perehtyä, mutta on palkitsevaa nähdä valintaansa tyytyväisiä potilaita. Esitutkimus ja leikkauksen hyötyjen, mutta myös sivuvaikutusten esiintuominen on tärkeää. Vankan kokemukseni perusteella osaan kertoa ja demonstroida potilaille mistä asiassa on kysymys. Olen itse myös ollut ikänäköleikkauksessa, ja kokemukseni paranemisesta on antanut arvokasta kokemusta. En näe mitään syytä, potilaille tai silmäkirurgeille, käyttää lukulaseja. 

Harrastukseni ovat kalastus, metsästys, vaellus metsissä ja vuoristossa, lukeminen ja kieltenopiskelu. Joitakin vuosia sitten harrastin triathlonia, suoritin useita täydenmatkan Ironman-matkan kisoja, mutta nykyään tyydyn pyöräilemään maastossa ja maantiellä sekä harrastan uintia. Perheeseeni kuuluu vaimo ja viisi lasta jotka ovat jo aikuisia. Olen asunut elämäni aikana kuudessa eri maassa kolmella eri mantereella. Vietän paljon aikaa Espanjassa, jossa myös työskentelen.

Kielitaitoni on suomi, ruotsi, englanti, saksa ja espanja.

Palvelut:Femto-LASIK -laserleikkaus, Kaihileikkaus (palvelusetelillä), Kaihileikkaus (yksityinen), Kaihin esitutkimus silmälääkärillä, Kuivasilmäklinikka, LASIK-laserleikkaus, Linssileikkaus monitehomykiöllä, PRK-laserleikkaus, ReLEx-SMILE -laserleikkaus, Silmäkirurgia, Silmätaudit
Varaa aika asiantuntijalle

Seuraavat vapaat ajat

Silmäleikkausten esitutkimukset ja omien leikkausten kontrollit.
ma 5.3.
16:30
20 min
Oksman Petri
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Eiran lääkäriasema
Unohda kauko- ja lukulasit: linssileikkaus helpottaa elämää

Nopeimmin kasvava taittovirheen korjausmuoto Suomessa on linssileikkaus, jossa silmän oma mykiö korvataan monitehoisella tekomykiöllä. Linssi-leikkauksen etu on, että näkökenttään ei synny vääristymiä eikä päätä tarvitse käännellä nähdäkseen selvästi joka suuntaan, toisin kuin käytettäessä rajattomia silmälaseja.

Lue lisää
Uusi Smile - erinomaisia tuloksia silmälaserissa

Silmäkirurgian uusin taittovirheenkorjausleikkaus SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) on osoittautunut Eirassa erinomaiseksi tuloksiltaan. SMILE edustaa uusinta silmälaserleikkausmenetelmää PRK-, LASIK ja Femto-LASIK-leikkausten jälkeen. Eirassa jo yli 89 % silmälaserleikkauksista tehdään SMILE-tekniikalla.

Lue lisää
Ei enää silmälaseja!

Muotikuvauksia työkseen tekevä Aila Stenius kertoo koko homman tulleen vuosien mittaan melko kalliiksi, sillä näyttävien kehysten lisäksi myös linssien piti olla erityisen hyvät. Ei saa tulla heijastuksia tai häikäistymisiä kirkkaissa valoissa.

Lue lisää