Ajan varaaminen ja peruuttaminen

Ajan varaaminen

Nettiajanvarauksessamme haet helposti vapaita vastaanottoaikoja palvelun, erikoisalan tai asiantuntijan perusteella ja voit kätevästi varata itsellesi sopivimman. Kaikille asiantuntijoillemme ei ole ajanvarausta netin kautta, joten mikäli et löydä sopivaa, voit tiedustella sitä puhelimitse. Ajan voi varata myös soittamalla 09 1620 570, katso aukioloajat täältä.

Toimenpide- ja esim. nukutusta tai yöpymistä vaativien leikkaus-, sekä maksusitoumus- ja HUS-palveluseteliasiakkaitamme pyydämme varaamaan aikoja puhelimitse.
 

Ajan muuttaminen

Omat varaukset -sivulla voit hallinnoida verkkoajanvarauksen kautta tekemiäsi ajanvarauksia. Palvelu käyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen kautta. Tunnistautuneena voit muuttaa tai perua tulevia vastaanottoaikoja, kun varauksen alkuun on vähintään 24 tuntia. 
 

Ajan peruuttaminen

Tunnistautuneena ajan peruminen on mahdollista Näytä tiedot -painikkeen kautta, kun varauksen alkuun on vähintään 24 tuntia. Varauksen peruutus on maksutonta, kun peruminen tehdään viimeistään varausta edeltävänä arkipäivänä (maanantain varaukset perjantaina).

Peruuttamattomasta tai samana päivänä perutusta käynnistä, toimenpiteestä tai leikkauksesta pidätämme oikeuden periä voimassa olevan hinnaston mukaisen maksun.

HUOM! Samalle päivälle varatun ajan voit perua tai vaihtaa vain puhelimitse, 09 1620 570 arkisin klo 8-16. Klo 16 jälkeen tapahtuvista samalle päivälle varattujen aikojen peruutuksista voit laittaa sähköpostia osoitteeseen laakariasema@eiransairaala.fi.
 

Leikkauksen ja toimenpiteen peruuttaminen

Leikkaus tai toimenpide tulee peruuttaa viikkoa ennen sovittua leikkauspäivää. Plastiikkakirurginen leikkaus tulee peruuttaa 6 viikkoa ennen sovittua leikkauspäivää. Peruutus tulee tehdä puhelimitse arkisin klo 9-15 puh. 09 1620 630 tai 09 1620 600.

Jos peruutusta ei ole tehty em. ohjeiden mukaan, Eiran sairaalalla on oikeus veloittaa 100 % laskun loppusummasta.

Sairastapauksessa ennakkomaksut palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Oma ilmoitus ei riitä. Sairaustapauksessa ota muina aikoina yhteys vuodeosastollemme numeroon 09 1620 200. Jos Eiran sairaala joutuu perumaan toimenpiteen, palautetaan mahdollinen ennakkomaksu välittömästi potilaalle.
 

Jatkoaikojen varaukset

Mahdollisia jatkotutkimuksia tai kontrollikäyntejä varten voit varata aikoja paikan päältä saman tien. Vastaanotossamme asiakaspalvelijamme varaa mielellään ne puolestasi - näin tiedät, milloin ja miten hoitosi jatkuu.

Saapumisohjeet

Eiran sairaala ja lääkäriasema sijaitsee Helsingissä Laivurinkadun ja Tehtaankadun kulmassa. Ilmoittautuminen, neuvonta ja kassa ovat osoitteessa Laivurinkatu 29. Voit ilmoittautua joko kassalla tai ilmoittautumisautomaatilla.
Huom. Kun tulet ensimmäistä kertaa Eiran lääkäriasemalle, ilmoittaudu kassalla.

Laivurinkatu 29
sisäänkäynti Eiran lääkäriasemalle
• yleislääkäreiden ja erikoislääkäreiden vastaanotot
• saapuminen leikkauksiin ja toimenpiteisiin
• työterveyshuolto
• rokotukset
• laboratorio
• kuvantaminen
• silmäyksikkö

Tehtaankatu 28
sisäänkäynti Eiran sairaalan vuodeosastolle


Hyvät kulkuyhteydet keskustasta:
Bussit 20 ja 30 ja raitiovaunut 1 ja 3, pysäkki Eiran sairaala.
Lähikatujen varrelta löytyy pysäköintipaikkoja.

Ilmoittautuminen ja vastaanotto

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Vastaanotolle kannattaa saapua noin 10 min. ennen varattua aikaa.

Vastaanotolle ilmoittautuminen osoitteessa Laivurinkatu 29, 00150 Helsinki. Voit ilmoittautua joko tekstiviestillä, ilmoittautumisautomatilla tai kassalla. Huom. Kun tulet ensimmäistä kertaa Eiran lääkäriasemalle, ilmoittaudu kassalla.

Ilmoittautumisen jälkeen sinut ohjataan odotustilaan. Odotustiloissamme on langaton nettiyhteys asiakkaille sekä kahvi- ja teetarjoilu. 

Vastaanotto

Odotustilasta asiantuntijamme kutsuu sinut nimellä vastaanottohuoneeseen.
Hoitavalle asiantuntijalle on tärkeä kertoa kaikki oleelliset asiat vastaanottokäyntiisi liittyen. Kysythän herkästi, jos jokin asia jää sinua askarruttamaan – Eirassa olemme sinua varten!

Jos terveydentilasta tarvitaan lisätietoa, ohjataan sinut tarvittaessa laboratorioon tai kuvantamiseen (röntgeniin). Vastaanottokäynnin päätteeksi sovitaan kanssasi, miten saat mahdolliset tutkimustulokset ja saat mukaasi käyntiisi liittyvät asiakirjat, jotka palautat vastaanottoon/kassaan.

Maksaminen

Asioinnin maksaminen tapahtuu vastaanottokäynnin jälkeen vastaanotossamme/kassalla, ja Kela-korvaus on yleensä mahdollista saada suoraan maksun yhteydessä. Korvauksen saamiseksi pyydämme esittämään Kela-kortin. Jos Kela-korvausta ei maksun yhteydessä suoraan voida vähentää, saat mukaasi tarvittavat asiakirjat Kela-korvauksen hakemista varten. Joistain toimenpiteistä perimme ennakkomaksun.

Eirassa voit maksaa pankkikortilla, luottokortilla (Visa/Visa Electron, Master Card, First card (ent. Eurocard), American Express ja Diners Club), MobilePaylla, Eira Terveystilillä tai Eiran lahjakortilla. Emme vastaanota käteistä.
Veloitamme käynnistä poliklinikkamaksun ja Kanta-maksun, jonka suuruudet voit tarkistaa hinnastostamme.

Jos sinulla on hoidon korvaava vakuutus, tulee sinun itse selvittää vakuutusyhtiön kanssa vakuutuksesi kattavuus suunnitellusta hoidosta.

Maksaminen laskulla koskee vain etävastaanottoa, yritys- ja sopimusasiakkaita sekä etukäteen sovittuja asiakaslaskutuksia. Veloitamme laskutuslisän, poislukien etävastaanoton laskut, joihin lisätään vain käsittely- ja Kanta-maksut. Katso hinnat Hinnastosta. Laskuja koskevat yhteydenotot: laskutus@eiransairaala.fi.

Tietosuojaselosteet

Olemme koonneet Eiran sairaalan tietosuojaselosteet tänne.

Sivulta löydät tietosuojaselosteeet Potilasrekisteristä, Yleisestä suoramarkkinointirekisteristä, Asiakasklubien suoramarkkinointirekisteristä sekä Kilpailut ja Arvonnat -rekisteristä.

Kanta-palvelut

Eira on liittynyt Potilastiedon arkistoon

Eiran sairaalan ja lääkäriaseman potilastiedot tallentuvat Eiran oman potilastietojärjestelmän lisäksi jatkossa myös valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista terveysarkistoa eli Kanta-palveluita.
Kanta-palveluihin sisältyy Potilastiedon arkiston lisäksi eReseptien eli sähköisten reseptien arkisto sekä Omakanta. Omakannasta voit käydä katsomassa jatkossa omia potilastietojasi sekä hallita omien tietojesi käyttöä.

Tutustu Potilastiedon arkistoon.


Potilastiedon arkistoon tallennetut potilastiedot ovat potilaan suostumuksella sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon käytössä kautta maan. Jos et ole vielä tutustunut palveluun, tee se nyt ja ota Omakanta käyttöösi.

Lue lisää Omakanta-palvelusta.

Yhteystiedot_Laivurinkatu29_600x450.jpg

Yhteystiedot

Eiran sairaala ja lääkäriasema on avoinna ma-to 8-20 ja pe 8-17. Ajanvaraus puh. 09 1620 570 avoinna ma-pe 8-16. Vuodeosasto 24/7 puh. 09 1620 200. Tältä sivulta löydät myös potilasasiamiehen ja hoitoyksiköiden yhteystiedot.

Lue lisää
Eira_Tehtaankatu_600x450.jpg

Tietosuojaselosteet

Yksityisyytesi suojaaminen on meille tärkeää. Haluamme tarjota sinulle mahdollisimman läpinäkyvää ja selkeää tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietoja ja siksi olemme jakaneet tietosuojaselosteet aihealueittain.

Lue lisää
Eiran_Terveystili_600x450.jpg

Eiran Terveystili

Eiran Terveystili on joustava ja helppo tapa rahoittaa vastaanotto-, leikkaus-, toimenpide- ja vuodeosastokulut. Nyt jopa 12 kk korotonta maksuaikaa!

Lue lisää