”Mikäli putki jäi päälle, niin asialle olisi syytä tehdä jotain. Varmasti jo tiedätkin mitä haittoja se on sinulle aiheuttanut. Niitä on kuitenkin turha tässä kerrata, sinä kyllä tunnet sen nahoissasi, vai mitä? Tässä vaiheessa syyttely ei enää auta ketään, joten siksi onkin nyt aika ottaa hanskat käteen ja siirtyä sorvin puolelle", ohjeistaa Eiran päihdeterapeutti Jussi Kinnunen.
 

Päihdeterapeutin vinkit lopettamiseen:

 1. Ensin lopetetaan valittaminen maailman pahuudesta, tai ymmärretään että ”party is over”, ja on aika palata antoisaan arkeen.
   
 2. Lopettamisen tai putken katkaisemisen voi tehdä vain yhdellä tavalla, juominen lopetetaan.
   
 3. Juomista ei voi lopettaa huomenna tai ylihuomenna vaan se on tehtävä juuri nyt. Muutos on olemassa vain tässä hetkessä, ei huomenna tai eilen.
   
 4. Jos tarvitset apua lopettamiseen, ota yhteyttä ammattilaiseen joka ymmärtää yskän, eikä pidä sinulle moraalisaarnoja, vaan auttaa sinua auttamaan itseäsi vielä kun siihen on mahdollisuus.
   

”Työpaikat, parisuhteet jne. säilyvät vain niin kauan kun he suostuvat juomistasi sietämään tai katsomaan sitä läpi sormien. Jospa ottaisit taas oman ainutlaatuisen elämäsi omiin hyppysiisi?”

Syyttely ei auta. Muutos on tehtävä nyt kun siihen on vielä mahdollisuus.

Kinnunen_Jussi.jpg

Jussi Kinnunen
Päihdeterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja

Lue Eiran Päihdeklinikan palveluista

Päihdeklinikka

Eiran sairaalassa hoidetaan alkoholiriippuvuutta pitkällä ja vankalla kokemuksella aina asiakkaan yksityisyyttä kunnioittaen. Palveluumme kuuluu katkaisuhoitoa vuodeosastolla sekä päihdelääkärin, päihteisiin perehtyneen psykiatrin ja päihdeterapeutin vastaanotto. Palveluihimme kuuluvat myös päihdekuntoutuskurssit ja ohjattu vertaistukiryhmä.

Lue lisää

Päihdekuntoutuskurssi ja vertaistukiryhmä

Eiran päihdekuntoutuskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ongelmia liiallisen alkoholinkäytön vuoksi. Eiran päihdekuntoutuskurssi sekä sen jatkona oleva ohjattu vertaistukiryhmä ovat kognitiivisen ja oppimisterapeuttisen tradition mukaisia.

Lue lisää

Katkaisuhoito

Katkaisuhoito Eiran sairaalassa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät itse pysty katkaisemaan alkoholin käyttöä. Meillä on usean vuoden kokemus katkaisuhoidosta ja laaja asiantuntijatiimi hoidon tukena. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastollamme yhden hengen huoneissa - aina yksityisyyttä kunnioittaen. Hoitoon pääset ilman lääkärin lähetettä 7 päivänä viikossa.

Lue lisää

Yleisimmät kysymykset katkaisuhoidosta

Voiko katkaisuhoitoon tulla päihtyneenä? Tarvitsenko lähetettä? Näihin ja muihin usein kysyttyihin kysymyksiin vastaa sairaanhoitaja Liisa Kallioniemi

Lue lisää