piilolinssihuolet jäivät

"Silmäni leikattiin SMILE-laserleikkauksella. Näen nyt yhtä hyvin kuin aiemmin silmälaseilla tai piilolinsseillä. Elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. 

Näen tarkasti lähelle ja kauas ja joka paikassa, suihkussakin. Väsyneenä voin mennä suoraan nukkumaan, eikä minun tarvitse huolehtia piilolinsseistä. Voin lähteä matkalle, eikä minun tarvitse miettiä, ovatko piilolinssit puhdistusnesteineen mukana. 

Elämäni on entistä huolettomampaa!

Sain silmälasit kymmenvuotiaana. Itkuhan siitä tuli.

TARVITSIN SILMÄLASEJA KAIKKEEN

Tarvitsin aiemmin silmälaseja aamusta iltaan: olin niistä täysin riippuvainen. Näönvoimakkuuteni oli toisessa silmässä -1,25 ja toisessa -1,75 diopteria. Lisäksi minulla oli hajataittoa. 

Käytin urheilussa piilolinssejä, mutta ne olivat hankalat. Jalkapallossa ja kuntosalilla silmiin valuva hiki kutitti, mutta piilolinssien vuoksi en voinut hieroa silmiäni. Piilolinssien käyttö edellyttää hyvää hygieniaa, eikä se kaikissa olosuhteissa onnistu.  

 

PÄÄTIN LEIKKAUTTAA SILMÄNI AIKUISENA

Sain silmälasit kymmenvuotiaana. Itkuhan siitä tuli. Silmälasit tekivät minusta eri näköisen kuin luokkatovereistani, eikä lapsi ei halua erottua joukosta. Murrosiässä ulkonäköpaineet ovat kovat, ja yritin pärjätä koulussa ilman laseja. Sain siitä vain päänsärkyä.

Yläasteella eräs opettaja kertoi luokassa taittovirheleikkauksestaan. Päätin, että aikuisena minäkin leikkautan silmäni. Silloin luulin, että taittovirheleikkausta pitää odottaa ainakin kolmekymppiseksi. Kun vuosi sitten pari ikätoveriani kertoi näönkorjausleikkauksestaan, aloin ottaa selvää mahdollisuudesta tehdä samoin. Tuttavani olivat leikkauttaneet silmänsä Eiran sairaalassa.

 

ILMAINEN OPTIKON ESITUTKIMUS EI VELVOITA MIHINKÄÄN

Hakeuduin Eiran sairaalaan sairaalaoptikon esitutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään silmien terveydentila. Siinä muun muassa mitattiin silmänpaine, määritettiin taittovirheen suuruus ja tarkastettiin sarveiskalvon paksuus.

Esitutkimus kesti noin tunnin. Esitutkimuksen jälkeen optikko keskustelee lääkärin kanssa ja silmälääkäri vielä tarkistaa tutkimustulokset ja kertoo, mikä olisi sopivin leikkausmenetelmä. Sain kuulla, että soveltuisin leikkaukseen ja minulle suositeltiin SMILE-laserleikkausta. Esitutkimus on ilmainen, eikä se velvoita varaamaan aikaa silmäleikkaukseen. Minä olin tyytyväinen kun silmäni voidaan leikata ja varasin leikkausajan kuukauden päähän 

Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Silmäni oli puudutettu tipoilla, ja tunsin korkeintaan paineen tunnetta silmässäni. 


SMILE-LEIKKAUS SÄÄSTÄÄ SARVEISKALVOA

SMILE on laserleikkaus, jossa taittovirhe voidaan korjata ilman sarveiskalvoon perinteisesti tehtävää läppää. SMILE-leikkauksessa sarveiskalvon pintaan tulee vain pieni arpi, mikä vähentää kuivasilmäisyyden riskiä. Koin sen hyväksi asiaksi, sillä piilolinssit kuivuivat usein silmiini.  
 
Odotin laserleikkausta innokkaasti. En jännittänyt, sillä tuttavieni kokemukset olivat olleet hyviä. Tuntui uskomattomalta, että vapautuisin pian kokonaan silmälaseista.

 

MINULLA OLI TURVALLINEN OLO

SMILE-laserleikkaus oli todella nopea; itse laserointivaihe kesti vain 30 sekuntia*. Silmäni oli puudutettu tipoilla, ja tunsin korkeintaan paineen tunnetta silmässäni. Silmälääkäri kertoi aina, mitä hän on tekemässä.

Minulla oli koko ajan turvallinen olo, ja makasin rauhassa selälläni. Jos olisin halunnut, olisin saanut rauhoittavan esilääkityksen. 

 

AAMULLA LEIKKAUKSEEN, ILLALLA kyläilemään

Kotona hakeuduin pimeään huoneeseen lepäämään, sillä kirkas päivänvalo sai silmäni vuotamaan. Olin saanut ohjeeksi käyttää antibiootti- ja kostutustippoja. Käytin tippoja ohjeen mukaan, mikä helpotti silmien vuotamista.

Silmäni leikattiin aamulla, ja illalla ne olivat jo rauhoittuneet. Leikkauksen jälkeen on kaksi sairauslomapäivää, mutta oloni oli illalla jo niin hyvä, että kävin ystävän luona kylässä. Näkö oli tuolloin vielä hivenen sumea, ja tarvitsin ulkona aurinkolaseja. 

 

Näin heti kauas tarkasti

Näkö kirkastui noin viikossa. Näin heti tarkasti kauas, mutta lähinäön korjaantuminen vei vähän enemmän aikaa. Olin osannut varautua siihen, sillä asiat kerrottiin jälkihoito-ohjeissa. 

Huomasin, että näen paremmin, kun silmät ovat kosteat. Ensimmäisen viikon käytin runsaasti kostutustippoja, ja pari viikkoa ohjeen mukaan antibioottitippaa. Sen jälkeen en ole tarvinnut kumpaakaan.

Silmälaseilla ja piilolinsseillä en tee enää mitään. Minulla ei edes ole laseja, sillä koirani naarmutti ne käyttökelvottomiksi."

Nelli suosittelee SMILE-leikkausta. "Enää minun ei tarvitse huolehtia mukana kulkevista piilolinsseistä."

 

* = marraskuu 2023 alkaen SMILE-laserleikkauksessa  sarveiskalvon laserointi tehdään SMILE Pro VisuMax800 -laserlaitteistolla, jossa laserointi kestää 8-12 sekuntia.

 

Artikkeli_Smile_Nelli2_450x600.jpg
Haastattelija ja toimittaja Virve Järvinen

SMILE Pro -laserleikkaus Eirassa

Varaa aika optikon perusteelliseen esitutkimukseen, sisältää silmäkirurgin arvion.
60 min esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido varaamaan aikaa leikkaukseen.

*Leikkauksen hintaan lisätään Kanta- ja poliklinikkamaksu

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää
silmalaser_esitutkimus3_600x450.jpg

"Silmien laserleikkaus teki elämästäni paljon helpompaa"

Maijulle tehtiin ReLEx SMILE -laserleikkaus, jolla poistetaan miinustehoja silmistä. Leikkaus yllätti positiivisesti monella tapaa. Lue, millainen kokemus SMILE-leikkaus oli.

Lue lisää
Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_600x450.jpg

Valokuvaaja valitsi silmien laserleikkauksessa korkean laadun

Kun valokuvaaja Aaro Keipi päätti mennä silmien laserleikkaukseen, hän halusi varmistaa, että lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Eiran sairaalassa tehdyn SMILE-operaation jälkeen tarkkaa näköä vaativa työkin rasittaa silmiä vähemmän.

Lue lisää
Eiran sairaalan sairaalaoptikot

Usein kysyttyä: Miinusnäön korjaus laserleikkauksella

Pääseekö laserleikkauksella kokonaan eroon miinuslaseista? Sattuuko leikkaus? Eiran sairaalan optikko Ulla Meriluoto vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää
Optikko_Emilia_600x450.jpg

Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg

Smile-laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia. Käytössämme on uusin SMILE Pro-laserleikkauslaitteisto VisuMax 800.

Lue lisää
Kirsi-Tiina_petri_2020-11_600x450.jpg

SMILE-lasertekniikka on iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa

Uusin SMILE-lasertekniikka on ollut iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa. Jo yli 1,5 miljoonaa leikkausta, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman. Eirassa käytössä uusin SMILE Pro Visumax 800.

Lue lisää